دکتر پژمان بختیارینیا امشب (۱۱ تیرماه) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تاکنون یک مورد تب دانگ وارده داشتهایم که در خارج کشور به بیماری مبتلا شده بود و پس از مراجعت به میهن تشخیص داده شد؛ ولی در مراقبتهای حشرهشناسی، پشه آئدس مهاجم که ناقل بیماری تب دانگ است تاکنون در استان خوزستان مشاهده نشده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: تب دانگ از انسان به انسان منتقل نمیشود و برای انتقال محلی بیماری تب دانگ، وجود دو عامل به طور همزمان لازم است: بیمار و ناقل (یعنی پشه آئدس). وقتی پشه آئدس از یک بیمار خونخواری میکند، به ویروس تب دانگ آلوده میشود و پس از آن با نیش زدن میتواند ویروس را به افراد سالم انتقال دهد. از آن جا که در خوزستان پشه آئدس صید نشده است، پس انتقال محلی فعلاً رخ نخواهد داد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در این برهه، باید زیستگاههای مناسب برای تخمگذاری و رشد پشه، چه در منازل، چه در اماکن عمومی را از بین برد تا در صورت ورود پشه از مناطق آلوده، محیط برای تکثیر و استقرار پشه نامساعد باشد.
وی بیان کرد: چنانچه فردی به استانهای هرمزگان، بوشهر، گیلان، جنوب سیستان و بلوچستان یا کشورهای آلوده به ویژه پاکستان و امارات متحده عربی مسافرت کرد و علامتدار شد، حتماً برای اقدامات تشخیصی به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کند.
انتهای پیام