علی اسلامخواه، دوشنبه، ۱۱ تیرماه در نشست خبری با اشاره به اینکه حدود ۵۱ درصد زندانیان استان مرکزی، مرتبط با جرائم مواد مخدر هستند، اظهار کرد: حدود ۲۵ درصد زندانیان مربوط به حوزه سرقت هستند و مابقی شامل جرائم دیگر میشوند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴ درصد زندانیان استان محکومان مالی هستند، ادامه داد: اگر چه حاکمیت با زندانی کردن این افراد موافق نیست اما باید تکلیف بدهی و آنها مشخص شود. در سال گذشته ۳۰۱ نفر از کسانی که به دلیل مشکلات مالی زندانی بودند، آزاد شدند. کل بدهی این افراد حدود ۴ هزار میلیارد تومان بوده است که حدود ۸۰ میلیارد تومان از این رقم مشمول گذشت شاکیان شده، بخشی توسط خانواده زندانیان تامین شده، بخشی توسط ستاد دیه تامین شده و همچنین از روشهای دیگر جبران شده است.
وی با اشاره به ۱۴ میلیارد تومان کمک مالی به ستاد دیه استان مرکزی در سال جاری، افزود: در سال جاری ۸۱ نفر از زندانیان مالی با پرداخت ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض از سمت ستاد دیه آزاد شدهاند. این کمکها مختص جرائم غیرعمد خواهد بود. در حال حاضر بیش از ۱۰۰ محکوم مالی جرائم غیرعمد در زندانهای استان مرکزی حضور دارند.
مدیرکل زندانهای استان مرکزی با تاکید بر کاهش زندانیان جرائم کیفری، تصریح کرد: به منظور جلوگیری از ورود زندانیان با جرائم سبک به زندان و پیشگیری از مشکلات ناشی از آن برای خانواده آنها، با نظارت الکترونیک و پس از نصب پابند در محدوده مشخص آزاد میشوند و با استفاده از دو سیمکارت کنترل خواهند شد. این اقدام شامل کسانی میشود که جزو سارقین نبوده و بدون شاکی خصوصی باشند.
وی کاهش آسیبهای جامعه را از دستاوردهای نظارت الکترونیک دانست و گفت: در سال جاری ۳۵۴ نفر تحت نظارت بودهاند که در حال حاضر این تعداد به ۱۲۱ نفر رسیده است. در کل زندانها دفتر الکترونیک قضایی مستقر است تا این امکان برای زندانیان فراهم باشد که تمام اقدامات قانونی و قضایی خود را ثبت و پیگیری کند. با استفاده از ظرفیت کانون وکلا نیز از زندانیان حمایت میشود.
وی اظهار کرد: با ایجاد زیرساخت دادرسی الکترونیک، بالغ بر ۹۸ درصد از دادرسیها به صورت الکترونیکی بررسی میشود که از استانهای برتر کشور محسوب میشویم. مقامات قضایی بازدیدهایی از زندان دارند اما بستر زیرساختهای دادرسی الکترونیک، برای ارتباط قضات با محکومین فراهم است.
اسلامخواه با اشاره به جداسازی محکومان مواد مخدر در زندان، ادامه داد: متهمین و محکومین نیز در تمام زندانها جداسازی شدهاند. کمتر از ۲.۵ درصد زندانیان استان مرکزی خانم هستند.
وی اصلاح، تربیت و بازتوانی زندانیان را از رویکردهای سازمان زندانها دانست و افزود: بر اساس مستندات علمی، نداشتن توان مالی، بیکاری و عدم تسلط بر یک حوزه شغلی از دلایل ارتکاب به جرم محسوب میشود. سازمان زندانها در دو بخش اشتغال داخل زندان و خارج از زندان نسبت به ایجاد حرفهآموزی برای زندانیان اقدام کرده است.
وی با بیان اینکه در مدارک مهارتی صادر شده برای زندانیان نیز نام زندان درج نخواهد شد، ادامه داد: بالغ بر ۳۸ کارگاه در زندانهای استان وجود دارد که با انجام کار و حرفهآموزی، نسبت به تامین خود و خانواده اقدام کنند. با راهاندازی این کارگاهها، در سال گذشته حدود ۵۵ میلیارد تومان دستمزد از طریق کارآفرینان به حدود ۲۰۰۰ زندانی پرداخت شده است. در حال حاضر حدود ۷۵ درصد از زندانیان مشغول به کار هستند که حدود ۵۰ درصد از این اشتغال داخل زندان است. از این نظر از استانهای برتر کشور محسوب میشویم. در سال ۱۴۰۱ و سال ۱۴۰۲ برای حدود ۸۱ نفر از زندانیان پس از آزادی شغل ایجاد شده است.
مدیرکل زندانهای استان مرکزی با تاکید بر حمایتهای بهداشتی، درمانی و سلامت روان زندانیان، تصریح کرد: عدم کنترل رفتاری و عدم توانایی نه گفتن از دلایل وقوع بزهکاری در فرد است. در بحث مهارتهای اساسی زندگی برای حدود ۸ هزار و ۱۱۶ نفر مشاوره انجام شده تا برای آنها خودباوری ایجاد شود. در سال گذشته ۹۲۵ مورد اعزام از زندان به مراکز درمانی انجام شده که منجر به بستری شدن ۳۲۷ نفر شده است.
وی با اشاره به انجام واکسیناسیونهای لازم برای زندانیان، گفت: در ارتباط با بیماریهای واگیر طوری عمل شده که کمترین دغدغه وجود داشته باشد که از این نظر هم از استانهای برتر کشور هستیم. این موضوع بخشی از رسالت اجتماعی زندان در حمایت از سلامت خانواده است.
اسلامخواه ادامه داد: در سراسر استان حدود ۱۲۰۰ خانواده تحت حمایت انجمن حمایت از زندانیان هستند و از طریق این انجمن، کمیته امداد و بهزیستی مورد حمایت قرار میگیرند.
وی با اشاره به برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی در کتابخانههای زندانهای استان، افزود: تمام زندانهای استان مجهز به کتابخانه بوده و دوازده کتابخانه زندان در کل استان با ۴۱ هزار جلد کتاب موجود است. حدود ۲ هزار و ۱۰۰ نفر عضو این کتابخانهها هستند و در سال ۱۴۰۱ کتابخانه اردوگاه و در سال ۱۴۰۲ کتابخانه ساوه به عنوان یکی از کتابخانههای برتر استان انتخاب شده اند.
وی با اشاره به توجه به سوادآموزی زندانیان بیسواد، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳۲ نفر از خدمات سه حوزه سواد، تحکیم و انتقال سوادآموزی استفاده کردهاند. ۷۰ نفر در مقطع ابتدایی و ۲۶۲ نفر در مقطع متوسطه اول و دوم حضور داشته اند.
مدیرکل زندانهای استان مرکزی با اشاره به برگزاری برنامههای فرهنگی، مذهبی و ورزشی در زندان گفت: در حوزه تقویت پایههای دینی زندانیان نیز تلاش میشود و در سال گذشته ۵۵۸۶ شرکت کننده از ۲۶۲ دوره استفاده کردهاند.
انتهای پیام