علی چالهچاله در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه جارسوزی(آتش زدن پسچر مزارع) از نظر علمی مردود است، گفت: آتش زدن پسچر مزارع پشتوانه علمی نداشته و اقدامی ۱۰۰ درصد اشتباه است که به هیچ وجه به کشاورزان توصیه نمیشود.
چالهچاله تاکید کرد: جار سوزی مواد آلی خاک را از بین میبرد و به هیچ وجه مورد تایید کارشناسان و متخصصان علمی نیست.
چالهچاله با بیان اینکه جار سوزی دیدگاه غلطی است که از گذشته در بین کشاورزان شکل گرفته، گفت: با این اقدام تمام مواد آلی خاک از بین خواهد رفت، ضمن اینکه میکروارگانیسمها و موجودات زنده خاک هم در اثر حرارت از بین میروند که همه اینها کیفیت خاک زراعی را کاهش می دهد که به نفع کشاورزان و کشاورزی نیست.
وی با بیان اینکه پسچر مزارع میتواند بخشی از علوفه مورد نیاز دامها را تامین کند، گفت: پسچر مزارع دارای ارزش اقتصادی بوده و قابلیت فروش دارد و میتواند درآمدزایی برای کشاورزان به همراه داشته باشد، لذا سوزاندن آن به ضرر کشاورزان است.
چالهچاله در ادامه با بیان اینکه جارسوزی یک تخلف زیست محیطی نیز است، تصریح کرد: جارسوزی مزارع از نظر زیست محیطی تخلف بوده و طبق قانون هوای پاک با متخلفان برخورد قضایی میشود.
چالهچاله با بیان اینکه جارسوزی باعث آلودگی هوا میشود، تاکید کرد: کشاورزان نباید به هیچ عنوان اقدام به جارسوزی مزارع خود کنند.
چاله چاله با اشاره به اهتمام مجموعه جهاد کشاورزی برای برخورد با کشاورزان متخلفی که اقدام به جارسوزی کنند، ادامه داد: در وهله اول تلاش میکنیم تا با آموزش و انجام کارهای ترویجی کشاورزان را از جارسوزی مزارع منصرف کنیم، اما اگر کشاورزی اقدام به جارسوزی مزارع کند، او را از تمامی خدمات چه تسهیلاتی و مشوقها و چه حمایتهایی که از کشاورزان برای تامین سم و کود و نهادههای دیگر میشود، محروم خواهیم کرد.
انتهای پیام