به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست حمیدرضا حاجی بابایی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد و بررسی گزارش وزیر آموزش و پرورش در خصوص اتخاذ تدابیر لازم برای سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
رضامراد صحرایی با حضور در صحن علنی مجلس در جریان بررسی تدابیر اتخاذ شده برای سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ تاکید کرد: میزان بازنشستگی در وزارت آموزش و پرورش از میزان جذب نیرو پیشی گرفته است و از سوی دیگر بودجه این وزارتخانه در یک دهه اخیر کمتر و کمتر شده است.
وزیر آموزش و پرورش همچنین خاطر نشان کرد: حقوق معلمان با اجرای رتبهبندی ۲۶ درصد رشد پیدا کرده است البته حق معلمان بیش از این میباشد.
در ادامه بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه مجموع مطالبات فرهنگیان به بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان میرسد، یادآوری کرد: در سال تحصیلی جدید کمبود ۱۷۶ هزار معلم وجود دارد علاوه بر آن پیشبینی میشود حدود ۷۲ هزار معلم تا مهر ۱۴۰۳ بازنشسته شده و این امر تامین نیروی انسانی را برای وزارت آموزش و پرورش سختتر خواهد کرد.
همچنین تعدادی از نمایندگان به بیان نکاتی درباره وضعیت تحصیلی دانش آموزان و معیشتی معلمان پرداخته و خواستار بهبود آن شدند.
تعداد دیگری از نمایندگان با انتقاد از وضعیت مدارس غیرانتفاعی و عدم توجه به مدارس دولتی، تاکید کردند که باید مشکل کمبود معلمان رفع شده و به وضعیت معیشتی فرهنگیان توجه شود.
پس از استماع و توضیحات وزیر آموزش و پرورش، حمید رضا حاجی بابابی بیان کرد: میثاق ملی ما سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است این سند تحول بنیادین است که تمام آنچه که باید در آموزش و پرورش اتفاق بیفتد را براساس مبانی قرآنی و اسلامی و روشهای بینالمللی در بر میگیرد. اکنون ما میزان تحقق سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش را نمیدانیم. لازم است یک سنجهای صورت بگیرد تا ما بدانیم چه میزان سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش تحقق پیدا کرده است.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از توضیحات خود به نمایندگان گفت: سندی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کردیم تا تربیت معلم را مورد توجه جدی قرار دهد. برای اصلاح تمام امور کشور راهی جز اصلاح معلمان نداریم. دانشگاه فرهنگیان برای تمام کشور است نه بخش خاصی. مدارس سمپاد اصلاح شده است و برای آن یک برنامه دقیق در نظر گرفتهایم. سازمان تربیت کودک استقرار پیدا کرده است و آیین نامه آن در حال تدوین است. کاستیهای موجود در آموزش و پرورش برای حال حاضر نیست بلکه ماحصل سالهای گذشته است. در رتبهبندی هیچ چیزی مطابق قانون جا نمانده است. معلمین فعلی باید ضریب اشتغال مثبتشان با اصلاح حق التدریس افزایش پیدا کند.
بعد از گزارش وزیر، علی نیکزاد گفت: در موضوع مربوط به حوزه آموزش و پرورش تنها از مباحثی همچون حقوق، فضای فیزیکی و ساختمان صحبت میشود حال اینکه باید به سمت تحول در آموزش و پرورش و عدالت آموزشی و تحول در متون آموزشی و فرایند یاددهی و یادگیری و همچنین تقویت معاونت پرورشی حرکت کرد.
ناطقین مجلس
عبدلی: با ادامه راه شهید جمهور به مطالبات مردم پاسخ داده خواهد شد
عظیمی راد: مردم با حضور باشکوه در انتخابات رئیس جمهوری انقلابی و مکتبی انتخاب خواهند کرد
محمدبیگی: دولت چهاردهم برای تکریم مادری و همسری و بیمه زنان خانهدار به مجلس لایحه دهد
محسنیثانی: یکصدایی و وحدت ملتها علیه ظلم در حال شکل گیری است
***
در ابتدای جلسه علنی امروز هم نایب رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود ضمن قدردانی از حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رای تاکید کرد: ملت بزرگ ایران روز جمعه آینده آزمون بزرگ دیگری پیشرو دارند و یک بار دیگر حضور مردم مولفهای مهم برای اقتدار ملی به شمار میرود.
همچنین علی نیکزاد هم در پاسخ به تذکر محمد قسیم عثمانی نماینده بوکان در انتقاد از طرفداری محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی از یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: آقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس نمیتواند اظهارنظر کند منتهی ایشان همچنان مرخصی است و به همین دلیل امروز هم در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا نکرد.
تذکرات و اخطارهای نمایندگان مجلس
موسوی بیدلی: نیروی انتظامی در سیستان و بلوچستان جان خود را فدای امنیت انتخابات کرد
انتقاد رسایی از صحبتهای اعضای ستاد یک کاندیدای انتخاباتی
انتقاد نماینده تهران از گرانی کالاهای اساسی
حاجیدلیگانی: در رقابتهای انتخاباتی نباید منافع ملی مورد هجمه قرار گیرد
جعفری آذر: برنامه تغذیه دانش آموزان در مدارس جدی گرفته شود
حیاتمقدم: انتخابات استحکام ساخت درونی نظام را تضمین میکند
انتقاد حسینپور از روند پرداخت تسهیلات ازدواج
زارعی: نباید حرمت قهرمانان ملی را به خاطر علاقه به یکی از کاندیداها زیر سوال برد
راستینه: دوگانهسازیهای دروغین کمکی به معیشت مردم نمیکند
***
امروز اعضای ۱۰ کمیسیون های تخصصی مجلس دوازدهم هم تعیین شد و تکلیف ۳ کمیسیون باقی مانده بعد از رسیدن به حدنصاب مشخص میشود.
غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون برنامه و بودجه
شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی
رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن
محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران
محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها
ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی
حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان
محمد جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست
علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری
موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی
انتهای پیام