محمدمتین اوجانی که از حدود دو هفته قبل فیلم «این جمعیت قابل کنترل» را در سینماها روی پرده دارد، درباره وضعیت اکران فیلمش که برچسب کمدی هم ندارد، به ایسنا گفت: به عنوان کارگردان فیلم، از نحوه اکران آن به شدت ناراضی و دلخورم. ازاین نوع برخورد با این مدل فیلمها دلگیرم. درجشنواره فجر سال گذشته تلاش کردیم این فیلم دیده شود ولی با آن نوع برخورد رو به رو شدیم. با توجه به اینکه این فیلم کاملا بومی، ایرانی، خانوادگی و در تبلیغ سبک زندگی ایرانی است، نمیدانم چرا به آن توجهی نمیشود.
او افزود: «این جمعیت قابل کنترل» ما را یاد خانههای گرم و قدیمی میاندازد که بزرگترهای ما همیشه کنارمان به عنوان ستون اصلی خانواده حضور داشتند و خیلی وقت است جای چنین فیلمهایی خالی است. در این مدتی که از اکران فیلم میگذرد، بازخوردهای خوبی از مخاطبان و منتقدان داشتم اما امید هر فیلمسازی این است که در زمان اکران، حداقل زمانها و سانسهای مناسبی به فیلم اختصاص پیدا کند تا مردم به راحتی فیلم را ببینند ولی متاسفانه در جدول اکران شرایط اصلا خوب نیست.
وی ادامه داد: پخشکننده زحمت خودش را میکشد اما در نهایت سینمادار ترجیح میدهد سانسهای خوب را به فیلمهای کمدی اختصاص بدهد. سهم فیلم ما هم میشود اختصاص سانس ۱۲ ظهر در گرمای تابستان. به نظرم دلیل واضح چنین کاری از سوی سینمادار این است که فیلم «این جمعیت قابل کنترل» بازیگر کلیشهای و تکراری ندارد. در آن از لودهبازی خبری نیست. فیلم با پشتوانه دولتی ساخته نشده است. من با زحمت، سرمایهگذار پیدا کردم وتلاش کردم تا فیلم شریفی بسازم.
اوجانی اضافه کرد: اصلا قرار نیست فیلمهای کمدی در ذهن کسی سوال ایجاد کند و مسیری را در زندگی مخاطب تغییر بدهد اما در نهایت بهترین سانسها به چنین فیلمهایی اختصاص پیدا میکند پس طبیعی است که فروش فیلمهای جدیتر کم باشد. ای کاش حداقل یک هفته فرصت برابری با فیلمهای کمدی داشتیم که در این مدت ببینیم آیا مخاطب این فیلم را میپذیرد یا فیلمهای دیگر را؟ معتقدم مخاطب همچنان درک این را دارد که متوجه شود چه فیلمی به او احترام میگذارد، چه فیلمی به او توهین نمیکند ولی متاسفانه وقتی اجازه نمیدهیم مخاطب ما فیلمی غیر از آثار کمدی ببیند، سینمادار به خودش این جرأت را میدهد که بدترین سانس را به فیلمهایی از این دست اختصاص دهد.
او درباره نیاز فیلمهای غیرکمدی به حمایت دولت بیان کرد: حتما این نیازمندی وجود دارد چون در حق آنها اجحاف میشود. البته به تازگی گروه سینمایی فرهنگ تشکیل شده است که من ذات تشکیل این گروه را دوست دارم. از هر کسی که بانی تشکیل این گروه بوده هم تشکر میکنم ولی اگرقرار است این گروه تشکیل شود و چیدمانش تفاوتی با اکران عادی نداشته باشد، پس چرا تشکیل شده است؟ الان ازچهار فیلم اول این گروه، سه فیلم دولتی است! گروه فرهنگ برای کارگردانهایی کاربرد دارد که با بودجه شخصی فیلم ساختند و سانسهای بدی به آثارشان اختصاص پیدا کرده است. فیلمی که حمایت و پشتوانه دولتی دارد، چرا باید در این گروه اکران شود؟
به گزارش ایسنا، طبق اعلام سازمان سینمایی فیلمهای «بیبدن»، «آسمان غرب»، «ایلیا جستجوی قهرمان»، «آپاراتچی» و «نوروز» هفته گذشته برای اکران در طرح حمایتی گروه سینمایی فرهنگ انتخاب شدند.
بیشتر بخوانید:
اما و اگرهای یک طرح پربحث سینمایی
انتهای پیام