سیل عصر چهارشنبه ۶ تیرماه، خسارات سنگینی به بخش دودانگه ساری وارد کرد.
بابک مومنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ساعات اولیه وقوع سیل در محل حاضر شد و از نزدیک در جریان خسارات وارده قرار گرفت.
بر اساس بررسیهای اولیه، به شالیزارهای مناطق خوش نشان، سیاهدشت، دشت وزوار، کرچا، علی آباد و ... در دودانگه ساری از ۲۵ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد شده است.
در برخی از این اراضی شالیزاری، عدم لایروبی انهار، کانالها، سردهنههای انهار و عدم رعایت حریم انهار و رودها به عنوان عامل اصلی خسارات وارده تشخیص داده شده است.
با فروکش کردن سیل و حضور کارشناسان در مزارع آسیبدیده، تاکنون بیش از ۲۵ میلیارد تومان خسارت برای شالیزارهای دودانگه برآورد شده است.
علاوه بر مزارع شالیزاری، سیل به محورهای مواصلاتی دودانگه ساری از جمله سنگده به پل سفید، سر دهنه پلها و تعدادی از منازل مسکونی در روستاهای این بخش نیز خسارت وارد کرده و آنها را دچار آبگرفتگی و تخریب کرده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، سازمان جهاد کشاورزی مازندران و سایر دستگاههای ذیربط در حال برآورد نهایی خسارات وارده و اتخاذ تدابیر لازم برای جبران خسارات و کمک به سیلزدگان هستند.
نظارت بر ۱۶ کارگزاری توزیع کود در مازندران
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مازندران از نظارت و پایش ۱۶ کارگزاری توزیع کود استان خبر داد.
رضا افراسیابی از نظارت بر ۱۶ کارگزاری توزیع کود تعاونی تولید در استان مازندران خبر داد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان مازندران افزود: ۱۶ کارگزاری توزیع کود در قالب تعاونی تولید در استان مازندران فعالیت می کنند.
وی تصریح کرد: کارگزاری های توزیع کود در قالب تعاونی های تولید در حال حاضر در ۸ شهرستان استان مازندران فعالیت دارند و چگونگی توزیع کود در این کارگزاریی های تحت پوشش شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به صورت مستمر مورد بررسی و پایش قرار میگیرد.
ثبت رکوردی تازه در تخلیه محمولههای وارداتی در بندر امیرآباد بهشهر
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر از ثبت رکوردی تازه در تخلیه محموله های وارداتی در بندر امیرآباد بهشهر در سه ماهه اول امسال خبر داد.
غلامرضا قنبری از ثبت رکوردی تازه در تخلیه محموله های وارداتی در بندر امیرآباد بهشهر در سه ماهه اول امسال خبر داد.
وی افزود: ۲۷۱ فروند کشتی حامل محموله های کشاورزی از قبیل ذرت، جو، کنجاله و چوب به وزن ۸۷۰ هزار تن در سه ماهه اول سال جاری در بندرامیرآباد پهلوگیری و تخلیه شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳۰ درصد رشد را نشان می دهد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهشهر تصریح کرد: مجوز تخلیه این کشتی ها که از مبدا روسیه و قزاقستان در بندرامیرآباد پهلوگیری کردند، پس از بازدید و نمونه برداری توسط کارشناس قرنطینه گیاهی این مدیریت صادر شد.
قنبری با اشاره به اینکه ابتدای امسال تاکنون ۵۳۰ تن کیوی از این بندر به مقصد ازبکستان صادر شد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۸۶۸ هزار تن نهاده دامی شامل جو، ذرت و کنجاله از بندرامیرآباد ترخیص شد.
۶۰ پرونده امور زمین در محمودآباد قیمت گذاری شد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد از بررسی و قیمت گذاری ۶۰ پرونده امور زمین در این شهرستان خبر داد.
محمد هادیزاده اظهار کرد: سه ماهه نخست امسال با تشکیل جلسه کمیسیون تقویم اراضی زراعی و باغی در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد، ۶۰ فقره پرونده به مساحت ۱۲۹ هزار و ۷۶۷ متر مربع ارزیابی و قیمت گذاری شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد تصریح کرد: جلسات کمیسیون تقویم در این شهرستان با حضور نمایندگان فرمانداری، اقتصاد و دارایی و جهاد کشاورزی در این مدیریت تشکیل و با حضور کلیه اعضاء رسمیت یافته و رأی اکثریت اعضاء معتبر و لازمالاجرا می شود.
به گفته هادیزاده قیمت روز اراضی زراعی و باغها با کاربری جدید یا مورد تقاضا توسط کمیسیون تقویم با در نظر گرفتن ارزش کاربریهای مشابه در نزدیکترین فاصله عرفی از محل وقوع ملک، دوری و نزدیکی به شهرها، روستاها و امور خدماتی و زیربنایی و با انجام بررسیهای فنی و تحقیقات محلی و بازدید زمین تعیین می شود.
تولید سالانه ۱۰۵ تن لیمو ترش گلخانه ای در ساری
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری از تولید سالانه بیش از ۱۰۵ تن لیمو ترش گلخانه ای در این شهرستان خبر داد.
سید اسماعیل علوی از بازدید مدیرکل پایش آفات و بیماریهای قرنطینه ای سازمان حفظ نباتات برای بررسی آفات و بیماریهای قرنطینه ای در گلخانه لیموترش دامیر و منیتورینگ آفت بید مرکبات citrus flower moth در شهرستان ساری خبر داد.
وی بیان کرد: پروانه کرم لیموترش، پروانه شکوفه مرکبات، پروانه گل مرکبات در سراسر منطقه مدیترانه، سریلانکا، هند، فیلیپین، استرالیا و برخی جزایر اقیانوس آرام ثبت و برای اولین بار در سال ۱۹۱۵ در جنوب آفریقا ثبت و اکنون در سراسر منطقه جنوب آفریقا و در جزایر جنوبی اقیانوس هند موریس، سیشل و رئونیون مشاهده شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری در پایان گفت: شهرستان ساری دارای ۳۶ هزار مترمربع فضای گلخانه لیموترش با عملکرد سالانه ۳۰ تن در هکتار است.
تولید محصول سالم برنج دو برابر سطح ابلاغی در آمل
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل از اجرای طرح ارتقاء سلامت برنج به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) در بیش از ۲ برابر برش ابلاغی در این شهرستان خبر داد.
مهرداد فولاد گفت: برش شهرستانی در نظر گرفته شده برای طرح ارتقاء سلامت برنج به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) برای شهرستان آمل ۷۰۰ هکتار بود که با برگزاری برنامههای آموزشی ترویجی گسترده، آگاهیبخشی و دانشافزایی و همکاری محققان معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل و مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز و وجود زمینه علاقمندی بالا در بین کشاورزان با دانش، سطح اجرا شده این طرح بیش از دو برابر سطح برش شهرستانی است.
مدیر جهاد کشاورزی آمل تصریح کرد: برای نیل به این هدف، از ابتدای فصل زراعی، برنامههای آموزشی در سطح مراکز با هدف ترغیب کشاورزان به شخم و شیار و مبارزه زراعی شروع شد و در ادامه اجرای روشهای کنترل فیزیکی در خزانههای برنج و مزارع اصلی، کنترل مکانیکی همراه با وجین علفهای هرز، بهرهگیری از فرمون، تلههای دلتا، نوری و فرولایت، پرورش توأم اردک در شالیزار و کنترل بیولوژیک در دو هزار هکتار از شالیزارهای شهرستان آمل، بازدید مزارع و فضای مجازی و کانالهای ترویجی مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی پیگیری و مورد تأکید قرار گرفت.
این مسئول ادامه داد: مبارزه بیولوژیکی بخشی از روش مدیریت تلفیقی محصول است که در آن بجای سموم شیمیایی خطرناک و آلایندۀ خاک، آب و محیط زیست از یک موجود زنده (حشرات مفید) برای کنترل آفات استفاده شده و بر این اساس زنبور تریکوگراما برای مبارزه بیولوژیکی با آفت ساقهخوار برنج و پارازیت دستجات تخم این آفت در مقطع زمانی مناسب در شالیزارها رهاسازی میشوند.
فولاد در پایان گفت: کشاورزی پایدار با نگاه ویژه به ارتقاء عملکرد و افزایش تولید ضمن حفظ محیط زیست، کاهش مصرف سموم و حفظ سلامت جامعه همراه با افزایش ضریب نفوذ دانش فنی در کشاورزان از مهمترین اهداف مدیریت جهاد کشاورزی آمل است.
انتهای پیام