به گزارش ایسنا، دولت سیزدهم با نگاه به داخل به دنبال استفاده حداکثری از تمامی ظرفیتها و امکانات بود. در همین راستا، استفاده از دستاوردهای دانشبنیانی در دستور کار قرار گرفت. استفاده از ظرفیت بخش خصوصی نیز از دیگر فرصتهایی بود که در دولت سیزدهم به آن توجه شد.
به ویژه، وزارت نفت بیشترین استفاده را از ظرفیتهای بخش خصوصی داشت. به نحوی که کارشناسان، موفقیتهایی همچون کاهش سوزاندن گازهای همراه را در کشور از نتایج حضور بخش خصوصی در پروژههای نفت و گاز کشور میدانند.
افزایش صادرات نفت و گاز کشور نیز از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم به شمار میرود. در همین ارتباط، میتوانیم به افزایش ۱۰۰ درصدی صادرات الپیجی در دولت سیزدهم اشاره کنیم. به زعم کارشناسان، الپیجی سوخت با کیفیتی به شمار میرود که نسبت به سیانجی مزیت دارد.
در دولت سیزدهم توانستیم به صادرات این نوع سوخت بپردازیم و درآمدهای ارزی خوبی برای کشور به ارمغان بیاوریم. طی سه سال گذشته و در شرایط تحریمی نه تنها موفق به فروش نفت و گاز کشور شدیم. بلکه در برخی زمینهها دستاوردهای قابل توجهی داشتیم. بر اثر این دستاوردها توانستیم به ارائه خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها اقدام کنیم.
در ادامه نظرات امینرضا انصاری - کارشناس حوزه انرژی را در خصوص سیاستهای دولت سیزدهم در حوزه انرژی جویا شدیم که در ادامه میخوانید.
انصاری در خصوص سیاستهای دولت سیزدهم در حوزه فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم تصریح کرد: با توجه به تجربهای که بنده در جزیره خارک دارم و از نزدیک شاهد تلاشها بودم، از بروز بحران شدید در کشور جلوگیری کردیم. در دولت سیزدهم به دنبال فروش نفت و گاز کشور بودیم تا بتوانیم از درآمدهای آن بهره ببریم. در شرایطی که تحت تحریم قرار داشتیم، راهی نداشتیم و باید قدرت خودمان را نشان میدادیم.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم یک بررسی واقعبینانه از عملکرد دولت سیزدهم در خصوص صادرات الپیجی داشته باشیم، باید بگوییم که صادرات این نوع سوخت در دولت شهید رئیسی افزایش خوبی داشت. صادرات کشور در این زمینه طی سالهای اخیر راحتتر انجام میشد.
این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست افزایش صادرات الپیجی کشور را مثبت ارزیابی میکنم. طی سه الی چهار سال اخیر در پیدا کردن مشتری برای الپیجی کشور موفقیت داشتیم و توانستیم با استفاده از سیاستهایی به افزایش فروش آن مبادرت کنیم.
انصاری گفت: در توسعه طرحهای مربوط به جلوگیری از اتلاف گازهای همراه امنیت جدی در کشور به وجود آمد. فعالیت در این زمینه از سالها پیش شروع شده بود و عقبماندگی زیادی در این زمینه داشتیم. در دولت سیزدهم اقدامات خوبی در راستای استفاده از گازهای فلر انجام شد. امیدوارم روندها در این زمینه ادامه پیدا کند و در نهایت بتوانیم طبق برنامهریزی دولت سیزدهم تا پایان ۱۴۰۴ اتلاف گازهای همراه را به صفر برسانیم.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که در زمینه فلرینگ پیشرفت خوبی در دولت سیزدهم داشتیم، این بود که بخش غیردولتی در این حوزه فعال شد. بروکراسی دولتی برای ارتقای بهرهوری دست و پاگیر است. طی چند سال گذشته بخشهای دانشبنیان مردم نهاد و کاملا غیردولتی به حوزه انرژی نفوذ کردند و توانستیم طرحهای بهرهوری گازهای فلر را در بخشهایی مثل نفت خیز جنوب پیش ببریم و جمعآوری گازهای همراه رشد ۱۰ برابری در دولت سیزدهم داشته است.
این کارشناس انرژی توضیح داد: از چند سال پیش همیت حکمرانی در راستای افزایش بهرهوری در حوزه انرژی بود که دستاوردهای خوبی هم در زمینه فلرینگ و موارد اینچنینی کسب کردیم.
وی ادامه داد: نیاز است با یک رویکرد میانه به سمت پیشرفت حرکت کنیم. نباید کاملاً متکی به دیگران باشیم و دستیابی به فناوریها را منوط به غربیها و دیگران و برداشتن تحریمها بدانیم. از آن طرف، نباید درهای کشور را به روی ارتباط با خارج از مرزها ببندیم.
انصاری گفت: ارتباط برقرار کردن با کشورهای دیگر و استفاده از ظرفیت مهندسان ایرانیالاصل که در خارج از مرزها مشغول به کار هستند، میتواند در راستای انتقال فناوری به کشور مفید باشد.
وی ادامه داد: در بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی کارهای خوبی در دولت سیزدهم انجام شد. توانستیم با اتکا به توان داخلی این فاز را به بهرهبرداری برسانیم. اما برای ادامه کار نیازمند جذب سرمایه هستیم که باید مدنظر باشد.
انتهای پیام