معاون توسعه فاضلاب آبفا البرز:

کل روستاهای البرز باید شبکه مدرن فاضلاب داشته باشند

معاون بهربرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان البرز اظهار کرد: شبکه دفع فاضلاب و تصفیه‌خانه‌های روستاهای فشندک، وینه، خوزنکلا و زیدشت امسال تکمیل و وارد مدار بهره برداری خواهد شد.

احمد باقری در گفت و گو با ایسنا درباره توسعه شبکه فاضلاب روستایی گفت: در بخش فاضلاب روستاهای استان تصفیه خانه‌هایی که به صورت پکیج در مدار بهره برداری قرار دارند شامل روستاهای آسارا ۱۲۵ مترمکعب، حسنکدر ۱۸۰ مترمکعب، سرودار ۱۲۰ مترمکعب، پورکان ۲۵۰ مترمکعب و دنبلید ۲۵۰ مترمکعب در شبانه روز است.

وی افزود: تاکنون در بخش شبکه جمع آوری و خط انتقال فاضلاب در حوزه آبریز سد کرج، ۲۷ کیلومتر شبکه جمع آوری و خط انتقال فاضلاب اجرا کرده‌ایم و انشعابات فاضلابی که تاکنون برای این ۲۷ کیلومتر اجرا شده و در مدار قرار دارد، ۱۱۱ فقره انشعاب است. به طور کلی در حوزه آبریز سد کرج ۱۱۰۰ متر مکعب در شبانه روز تصفیه خانه داریم که به صورت پکیج‌های مستقل هستند.

 باقری در ادامه بیان کرد: در حوزه آبریز سد طالقان نیز تاکنون در بخش شبکه جمع آوری و خط انتقال فاضلاب ۱۵.۵ کیلومتر را اجرا کرده‌ و در این بخش ۱۰۰ انشعاب فاضلاب ایجاد شده است. در حوزه آبریز سد طالقان ظرفیت تصفیه‌خانه‌ فاضلابی که اجرا شده، ۲۱۶ مترمکعب در شبانه روز بوده‌ و در حال حاضر در روستای زیدشت یک پکیج فاضلاب به ظرفیت ۲۱۰ مترمکعب در شبانه روز برای جمعیت ۱۷۵۰ نفر در حال اجرا است که انشالله طبق برنامه ریزی تا در هفته دولت افتتاح خواهد شد.

معاون بهربرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب استان با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش فاضلاب در بخش شهری و روستایی استان البرز ۳۶.۸۸ درصد است، عنوان کرد: در بخش روستای فشندک هم یک پکیج دیگر به ظرفیت ۱۱۰ متر مکعب بر شبانه روز در حال اجرا است و طبق برنامه ریزی امیدواریم تا اسفند ماه وارد مدار شود.

وی ادامه داد: در واقع بر اساس اولویت‌بندی که دولت انجام داده، طرحی داریم برای آب شرب تهران که در حوزه آب ریز کرج و هم در حوزه آبریزسد طالقان است. امسال هم ما پکیج فاضلاب روستای خوزنکلا و وینه را در برنامه داریم در حال حاضر در فرایند مناقصه است و طبق پیش بینی با مشخص شدن برنده مناقصه، کار اجرایی آن از شهریور ماه شروع خواهد شد.

باقری در ادامه بیان کرد: در حوزه فاضلاب ابتدا باید پکیج تصفیه خانه فاضلاب اجرا شود، سپس خط انتقال وجمع کننده فاضلاب تا به مشترک که شبکه جمع آوری فاضلاب و انشعاب است برسیم، یعنی از انتها به ابتدا کار می‌شود تا بتوانیم فاضلاب را دفع کنیم.

وی در خصوص ضرورت توسعه فاضلاب روستایی در استان گفت: به طوری کلی فاضلاب با بهداشت مردم در ارتباط بوده و دفع بهداشتی فاضلاب جزء وظایف شرکت آب و فاضلاب است، بنابراین باید انجام شود. متاسفانه در استان البرز بهره‌مندی شهری از فاضلاب ۳۹ درصد است در حالی که آمار سال 1400 کشور ۵۲ درصد بوده است. یعنی در حال حاضر بخش شهری ما هم عقب است.

باقری یادآور شد: ما نمی‌خواهیم بگوییم در بخش توسعه فاضلابی تفاوتی بین مردم با یک منطقه قائل هستیم، به هر حال حوزه شهری اولویت کاری است و روستایی هم طبق طرحی که با موافقت نامه طرح عمرانی داریم برنامه ریزی شده و توسعه شبکه فاضلاب آن را پیش خواهیم برد. اولویت بندی شده و ضرورت این است که به جایی برسیم که کل روستاها شبکه مدرن فاضلاب داشته باشند و دفع بهداشتی فاضلاب طبق اصول انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: اما در بعضی از روستاها که پکیج فاضلاب اجرا شده، مردم استقبالی از انشعاب فاضلاب نمی‌کنند و به این علت تصفیه خانه اجرا شده، ولی در مدار نیست. در این زمینه هم‌ پیگیری شده تا از طریق مراجع اقداماتی صورت بگیرد که مردم رغبت پیدا کرده و انشعاب فاضلاب بگیرند و فاضلابشان از طریق تصفیه خانه تصفیه و دفع شود.

معاون بهربرداری و توسعه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب گفت: اما طبق برنامه زمانبندی که هر سال انجام می دهیم و با تامین اعتبار از بخش عمرانی و جاری شرکت خودمان برنامه‌های توسعه‌ای در حال انجام است، به طوری که توانستیم ساخت شبکه فاضلاب روستاهای زیدشت و فشنگ را آغاز کرده و سال‌های قبل از آن هم تصفیه خانه‌های پورکان، سرودار، دنبلید، حسنکدر و آسارا را اجرا و در مدار قرار دهیم.

باقری گفت: اگر اعتبارات بیشتری داده شود، برنامه‌ها زودتر به اتمام می‌رسد بخشی دیگر هم تملک زمین است که در واقع هم در حوزه شهری و هم در حوزه روستایی در این زمینه مشکل داریم.

وی ادامه داد: گاهی تصفیه خانه در یک نقطه طراحی ‌می‌شود اما در مورد زمین یک جا با شخصیت حقوقی و جای دیگر با شخصیت حقیقی طرف هستیم. به هر حال این موضوع زمین از مشکلات و الزامات اصلی برای شروع یک پروژه است. چون تا زمین تملک نشود، فرایند بعدی نمی تواند صورت گیرد و باید مجوز محیط زیست هم را بگیریم.

باقری در ادامه بیان کرد: چالش‌های اصلی همین موارد است و باقی کار اجرایی، تامین مصالح و گرفتن پیمانکار است. لذا همکاری مردمی و ارگان‌های دیگر را می‌طلبد که هر جا که زمینی در نظر گرفته شد، با ما همکاری شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۶ تیر ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1403040603377
  • خبرنگار : 50622

برچسب‌ها