رهاسازی زنبورهای تریکوگراما در شالیزارهای گیلان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان از رهاسازی زنبور تریکوگراما در ۸۰۰۰ هکتار از شالیزارهای استان خبر داد.

سیدعلی موسوی امروز، پنجم تیرماه در گفت وگو با خبرنگاران، با اشاره به اهمیت مبارزه بیولوژیک با آفات بخش کشاورزی، گفت: طرح مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج با استفاده از رهاسازی زنبور تریکوگراما علیه این آفت در شالیزارهای استان گیلان آغاز شده است.

وی با بیان اینکه کرم ساقه خوار مهمترین آفت برنج است که با خوردن ساقه‌های برنج، موجب ورس یا خوابیدگی خوشه‌ها و کاهش تولید این محصول می‌شود، افزود: نصب کارت تریکوگراما و رهاسازی این زنبور بین سه تا چهار مرحله انجام می‌شود و پیش‌بینی شده امسال در بیش از ۸۰۰۰ هکتار از مزارع استان این زنبور رهاسازی شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه هزینه خرید و نصب کارت تریکوگراما در هر هکتار ۱۸۰ هزار تومان است، بیان کرد: زنبورهای تریکوگراما با تغذیه کرم ساقه خوار برنج موجب از بین رفتن این آفت می‌شوند.

موسوی از کشاورزان خواست در ساعات خنک روز برای نصب کارت تریکوگراما اقدام کنند و ادامه داد: کاهش مصرف سموم شیمیایی، کاهش هزینه تولید و جلوگیری از آلودگی محیط زیست از مهمترین مزایای اجرای طرح مبارزه بیولوژیک با کرم ساقه خوار برنج است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۵ تیر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403040502955
  • خبرنگار : 50040