مجید جودی معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور ۴ تیرماه در این مراسم اظهار کرد: کمتر از یک هفته از وقوع زمینلرزه ۵ ریشتری شهرستان کاشمر و با حمایت دولت، عملیات احداث و تعمیر ۳۵۰۰ واحد خسارت دیده از زلزله در روستاهای این شهرستان آغاز شد.
وی با اشاره به اینکه تا امروز تمامی کارهای لازم با کمک استاندار، فرماندار و هلالاحمر، بسیج و سپاه انجام شده است، گفت: برای کمک به مردم ۵ روستای زلزله زده کاشمر همه پای کار هستند.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور از به پایان رسیدن ارزیابی منازل خسارت دیده خبر داد و افزود: گرچه اعتبارات مورد نیاز چهارشنبه همین هفته در هیات دولت به تصویب خواهد رسید اما بنیاد مسکن معطل تصویب اعتبارات نمانده و از منابع حساب ۱۰۰ امام عملیات را آغاز کرد.
وی تصریح کرد: از فردا سه شنبه مصالح مورد نیاز از جمله میلگرد، سیمان و اسکلت پیچ و مهرهای وارد منطقه میشود، در حال حاضر هزار واحد اسکلت پیچ و مهرهای با زیربنای هر واحد ۶۰ مترمربع در کارخانه ساخته شده و تا پایان هفته برای اجرا و نصب وارد شهرستان میشود.
جودی با بیان اینکه بعد از اجرای فونداسیون، اسکلت پیچ و مهره در نصف روز برپا میشود و مشکلی در این خصوص نداریم، گفت: آواربرداری هر واحدی که به اتمام برسد مصالح مورد نیاز را تحویل مردم میدهیم تا عملیات ساخت و ساز را شروع کنند.
وی اذعان کرد: تمام همت خود را به کار گرفتهایم که تا قبل از فرا رسیدن فصل سرما عملیات احداث ۱۵۰۰ واحدی که تخریب شده و نیاز به احداث مجدد دارند به اتمام برسد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور با اشاره به اینکه ۲۰۰۰ واحد دیگر نیاز به تعمیر دارند، گفت: در مجموع به ۳۵۰۰ واحد نیز خسارت وارد شده است، واحدهایی هم که نیاز به تعمیرات دارند و تشکیل پرونده دادهاند، میتوانند کار را آغاز کنند به محض تخصیص منابع اعتبار پرداخت میشود.
وی افزود: برای واحدهای احداثی روستایی ۳۵۰ میلیون تومان وام و ۱۰۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض و برای واحدهای شهری ۴۵۰ میلیون تومان وام و ۱۰۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض پرداخت میشود، همچنین برای تعمیرات ۳۰ میلیون تومان بلاعوض و ۵۰ میلیون تومان وام البته بر اساس میزان خسارت وارده پرداخت خواهد شد.
جودی با اشاره به اینکه تا آخرین واحدی که احداث شود در کنار مردم روستاها خواهیم بود و آنها را تنها نمیگذاریم، بیان کرد: تمامی نیروهای بنیاد مسکن در روستاها مستقر شدند و از مردم حمایت خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه ماشینآلات متعلق به دستگاههای اجرایی شهرستان و شهرستانهای همجوار مشغول آواربرداری هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به وسیع بودن حجم آوار و اینکه گاها هر واحد مسکونی به دلیل زیربنای زیاد و خشت و گلی بودن سازه به حداقل ۳۰۰ کامیون برای آواربرداری نیاز دارد، با هماهنگیهای انجام شده از سطح استان و حتی استانهای همجوار ماشینآلات را بسیج کردیم تا روند آواربرداری تسریع شود.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن کشور گفت: تلاش میشود طی ۱۵ روز آینده آواربرداری تمامی روستاها به اتمام برسد، تاکنون از ۱۵۰۰ واحدی که باید تخریب شود آواربرداری ۱۲۰ واحد به پایان رسیده است.
وی با اعلام اینکه در بازسازی واحدها یکی از حمایتها نظارت در ساختن بنا با اصول فنی است، گفت: زلزله ۵ ریشتری نشان داد منازلی که زیر نظر بنیاد مسکن احداث شدهاند مستحکم هستند.
وی اذعان کرد: اگر مشارکت مردم باشد، تا قبل از فرا رسیدن زمستان و فصل سرما عمده روستائیان در منازل خود ساکن خواهند بود.
خروج ماشینآلات دولتی و غیردولتی از روستاهای زلزله زده ممنوع
جواد نیکبین نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی، هم با تقدیر از تلاشهای تمامی نیروهای امدادی و خدمات رسان، گفت: طی چند روز گذشته با هماهنگیهای انجام شده جلسات مختلفی با سرپرست ریاست جمهوری، وزیر کشور، بنیاد مسکن و ... برای وضعیت زلزله کاشمر و خسارتهای وارد شده داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه با پیگیریهای انجام شده روز چهارشنبه پرداخت تسهیلات به صورت بلاعوض و وام در هیات دولت به تصویب خواهد رسید، بیان کرد: تمامی منازل مسکونی توسط بنیاد مسکن بازدید و مشخص شده چه واحدهایی نیاز به تخریب و چه تعداد نیاز به تعمیرات دارند.
نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: کسانی که تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند کمکهایی را به صورت بلاعوض دریافت خواهند کرد، همچنین صدور پروانههای ساختمانی برای تمامی افراد خسارت دیده به صورت رایگان است.
وی با بیان اینکه در زمینلرزه اخیر هیچ کدام از منازلی که زیر نظر بنیاد مسکن احداث شده تخریب نشدند، افزود: مردم نباید از سخت گیریهای بنیاد مسکن در احداث بنا ناراحت باشند.
نیکبین تصریح کرد: با توجه به زلزلهخیزی منطقه باید این تهدید را تبدیل به فرصت کرده و منطقه را به کارگاه خانهسازی و بازسازی و مقاومسازی منازل مسکونی تبدیل نمود.
وی همچنین در خصوص جلوگیری از خاموشی چاه موتورهای ۵ روستا که از درخواستهای زلزلهزدگان بود، گفت: لیست چاه موتورها ارسال و مقرر شد فعلاً خاموش نشود.
نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای زلزلهزدگانی که مستأجر بودند و به وسایلشان خسارت وارد شده تسهیلاتی از سوی بنیاد مسکن پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اینکه به زودی ماشینآلات بیشتری برای آواربرداری وارد منطقه خواهد شد، خاطرنشان کرد: امیدواریم هر چه زودتر آواربرداری به اتمام برسد و عملیات ساخت و ساز را شروع کنند.
نیکبین تأکید کرد: تمامی نهادهایی که ماشینآلات دولتی و غیردولتی تحت اختیارشان است از جمله ماشینآلات شهرداری و راهداری حق ندارند ماشینآلات را از روستاها خارج کنند، در صورتی که این اتفاق افتاد مردم میتوانند گزارش دهند.
با توجه به اینکه برخی از زلزله زدگان مستأجر بوده و توان تأمین زمین را هم ندارند یکی از خیرین روستای زنده جان منزل خود را با مساحت ۳۶۰ مترمربع در اختیار قرار داد تا هر چه امکان دارد در آن واحد مسکونی برای کسانی که منازلشان تخریب شده و از سویی زمین ندارند احداث شود.
مجید جودی امروز پس از بازدید از مناطق زلزله زده در روستاهای محمدیه، حاجیآباد، سرحوضک و کسرینه در جریان میزان خسارت و نحوه خدماترسانی به مردم قرار گرفت. وی در ادامه با حضور در روستای زندهجان که ۲ نفر از اهالی این روستا در زیر آوار جانشان را از دست داده بودند کلنگ آغاز عملیات اجرایی بازسازی مناطق آسیب دیده از زلزله ۵ ریشتری ۲۹ خرداد کاشمر را به زمین زد.
انتهای پیام