به گزارش ایسنا، نشریه آمریکایی در مقالهای به شکست تلاشهای رژیم صهیونیستی برای غلبه بر حماس پرداخته و با استناد به اعداد و ارقام گزارش داد که حماس امروز در غزه قدرتمندتر از قبل از آغاز جنگ است.
به گزارش «فارن افرز»، با گذشت ۹ ماه از حملات هوایی و پس از آن، زمینی رژیم صهیونیستی به غزه، این رژیم نهتنها حماس را شکست نداده، بلکه حتی به این هدف خود نزدیک هم نشده است. به اذعان این نشریه آمریکایی، حماس امروز از برخی جوانب حتی قدرتمندتر از عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر سال میلادی گذشته است.
رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفان الاقصی با تقریباً ۴۰ هزار سرباز به غزه حمله کرده، ۸۰ درصد از جمعیت این منطقه را آواره کرده، بیش از ۳۷ هزار نفر را به شهادت رسانده و دستکم ۷۰ هزار تُن بمب بر این منطقه ریخته است، یعنی بیش از مجموع مواد منفجرهای که در تمام طول جنگ جهانی دوم بر لندن، درسدن و هامبورگ انداخته شد.
امروز بیش از نیمی از ساختمانهای غزه دچار تخریب کامل یا نسبی شدهاند و دسترسی ساکنان این باریکه به آب، غذا و برق محدود شده است. تمامی ساکنان غزه امروز در مرز قحطی قرار دارند.
به گزارش فارن افرز، رژیم صهیونیستی در این جنگ تمام توان خود را علیه ساکنان غزه به کار گرفته و شکست این رژیم در جنگ ناشی از خویشتنداری صهیونیستیها در استفاده از سلاحهای سنگین نیست. بلکه به گزارش این نشریه آمریکایی، شکست صهیونیستها از این نکته ناشی شده که آنها در شناسایی منابع قدرت حماس اشتباه کردهاند. رژیم اشغالگر درک نکرده است که حملات به غزه تنها باعث قدرتمندتر شدن حماس خواهد شد.
طبق روایت این نشریه، حماس امروز به یک «نیروی چریکی سرسخت و کشنده» در غزه تبدیل شده است و در مناطق شمالی غزه که رژیم صهیونیستی پیشتر ادعای «پاکسازی» آن را مطرح کرده بود، دوباره شاهد حملات سنگین القسام به مواضع رژیم صهیونیستی هستیم.
به گزارش فارن افرز، قدرت جنبش مقاومت از عوامل مادی معمولی که تحلیلگران برای ارزیابی قدرت دولتها استفاده میکنند ناشی نمیشود؛ عواملی مانند اندازه اقتصاد، میزان پیچیدگی فناوری نظامی و میزان حمایت خارجی. بلکه مهمترین منبع قدرت حماس و دیگر جنبشهای مقاومت، توانایی آنها در جذب نیرو، به ویژه جذب نسلهای جدید و عواملی است که حاضرند برای آرمانهای مقاومت حتی جان خود را هم فدا کنند. این هم به اذعان رسانه آمریکایی تنها به این بستگی دارد که این گروه تا چه حد در جلب حمایت جامعه خود موفق ظاهر شود.
رسانه آمریکایی گزارش داد که حمایت جامعه از جنبشهایی مانند حماس به اعضای این جنبش اجازه داده تا نیروهای خود را جایگزین کرده، به منابع دسترسی داشته و از شناسایی نظامیان صهیونیست در امان باشد. از سوی دیگر، فرهنگ شهادت در میان مردم فلسطین نیز به محبوبیت حماس و حفظ قدرت این جنبش مقاومت کمک شایانی کرده است.
به اذعان رسانه آمریکایی، با وجود حملات گسترده رژیم صهیونیستی به غزه، جنبش مقاومت هنوز بر بخشهای وسیعی از این باریکه کنترل عملیاتی دارد و بر اساس ارزیابیهای اخیر رژیم صهیونیستی، در مناطق شمالی غزه که ارتش صهیونیست در پاییز سال گذشته صدها سرباز خود را برای «پاکسازی» آن از دست داده بود، اکنون حماس نیروهای بیشتری نسبت به جنوب غزه دارد.
به گزارش فارن افرز، حماس هنوز میتواند به مواضع رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی حمله کند، زیرا این گروه حدود ۱۵ هزار نیروی بسیجشده دارد؛ یعنی تقریباً ۱۰ برابر تعداد نیرویی که عملیات طوفان الاقصی را انجام دادند. علاوه بر این، بیش از ۸۰ درصد از شبکه تونلهای زیرزمینی حماس پابرجا مانده و جنبش مقاومت میتواند از آنها برای برنامهریزی حملات، ذخیره سلاح و در امان ماندن از حملات صهیونیستها استفاده کند.
همچنین بیشتر رهبران ارشد حماس در غزه هنوز سالم هستند و حملات رژیم اشغالگر به یک جنگ فرسایشی مرگبار تبدیل شده که دستاورد ملموسی در پی نداشته و حماس امروز میتواند همانند گذشته به مواضع این رژیم حمله کند.
رسانه آمریکایی برای تایید این تحلیل خود به نظرسنجی اخیر یک مؤسسه اشاره کرده است که صهیونیستها نیز آن را معتبر میدانند. بر اساس نظرسنجیهای مداوم «مرکز تحقیقات سیاسی و نظرسنجی فلسطین»، پنج نظرسنجی که از ژوئن ۲۰۲۳ تا ژوئن ۲۰۲۴ انجام شده نشان میدهند که در تقریباً همه معیارها، حماس امروز در میان فلسطینیها حمایت بیشتری نسبت به قبل از ۷ اکتبر دارد.
رژیم صهیونیستی مدعی است که ۱۴ هزار نفر از اعضای حماس را به شهادت رسانده است. آمریکا میگوید حدود ۱۰ هزار نفر از اعضای حماس شهید شدهاند و مقامات حماس اعلام کردهاند که در جنگ غزه تنها ۶۰۰۰ تا ۸۰۰۰ نفر از نیروهای جنبش مقاومت کم شده است.
با این حال، در این گزارش با اشاره به اینکه تعداد اعضای حماس در سنجش قدرت این جنبش مقاومت نقش تعیینکننده ندارد، آمده است: «ماهها است که دولتها و تحلیلگران آنها بر تعداد جنگجویان کشتهشده حماس توسط نیروهای اسرائیلی تمرکز کردهاند؛ گویی این آمار مهمترین معیار سنجش موفقیت کارزار اسرائیل علیه این گروه است!»
انتهای پیام