به گزارش ایسنا، دانشجویان در نظام اسلامی وظایف و نقشهای گوناگونی را برعهده دارند، آنطور که بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خمینی (ره) بیان کردهاند؛ دانشجویان کلید سعادت مملکت، عاملین مبارزه با عقبماندگی، قوه متفکره ملت، تلاشگران عرصه آزادیخواهی و رهاییبخش مغزهای وابسته هستند.
بسیاری از بزرگان عرصه سیاست نیز بر این واقفند که مشکلات مملکت باید توسط دانشجویان نخبه حل شود. بیشک بهکارگیری جوانان و دانشجویان در عرصههای مدیریتی نشاط اجتماعی، قدرت ریسکپذیری و انگیزه مضاعفی برای جامعه به ارمغان میآورد.
سهم جوانان در مناصب مدیریتی دیده شود
محمدامین اسماعیلی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین است، وی در خصوص مطالبات خود از رئیس جمهور آینده به ایسنا میگوید: مدیریت در کشور نیاز به تحولی نو در نیروی انسانی دارد. در دولتهای پیشین شاهد آن بودیم که یک مدیر ۸ سال بر کرسی مدیریت خود نشسته و همچنان وضعیت آن سازمان متبوعش تفاوت چندانی نکرده است.
وی بیان میکند: سابقه ادارات نشان میدهد که سالهاست مدیران و معاونان مسن بر کرسی مدیریت تکیه زدهاند، درحالی که جوانان متخصص بیکارند. این معضل در بسیاری از سازمانها و ارگانهای دولتی استان وجود دارد و سدی برای پیشرفت جامعه است بنابراین از رئیس جمهور آینده خواستار تغییر و اصلاح بدنه دولت هستم؛ حتماً ایشان باید سهم جوانان را در پستهای مدیریتی مهم را در نظر بگیرند؛ معمولاً در دنیا برای مدیران جوان، مشاورهایی با تجربه در نظر میگیرند؛ اما این امر در ایران معمولاً نسبت عکس دارد.
این دانشجوی قزوینی خاطرنشان میکند: جوانان دهه شصت و دهه هفتاد ظرفیت و پتانسیل بالایی برای مدیریت دارند. متأسفانه در دولتهای پیشین از ظرفیت جوانان کمترین استفاده را در مناصب مدیریتی شاهد بودیم و بیشتر جوانان حکم مشاور را داشتند اما دانشجویان بر اساس تخصص علمی که دارند، قطعاً برای بحرانها و چالشهای مدیریتی مشکلگشایی میکنند.
دوره شعارهای پوپولیستی گذشته است
سارا محمودی کلایه از دانشجویان دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) است، وی اشتغال و فرصتبخشی به جوانان را مهمترین مطالبه خود از رئیسجمهور آینده میداند و میگوید: بزرگترین چالش و دغدغهای که دانشجویان در حال حاضر با آن مواجه هستند بحث اشتغال است و فرقی نمیکند که دانشجوی دانشگاه دولتی باشی یا مدرک تحصیل خود را از دانشگاه علمی کاربردی دریافت کنی، همه یک صدا، فریاد میزنند اشتغال!
وی ادامه میدهد: در ادوار گذشته شاهد شعارهای زیادی در خصوص فرصتدهی به جوانان بودیم؛ اما واقعیت امر این است که مسئولان ارشد نسبت به این شعار اعتقاد خاصی ندارند و این شعارها در هر دولت و جناحی شنیده شده است، مسئولان و نامزدهای انتخاباتی میدانند موتور محرک هر انتخاباتی جوانان و دانشجویان هستند و هر شخصی که برنده انتخابات شده است بیشک جوانان حامی او بودهاند. بنابراین اگر رئیس جمهوری در کارزار انتخابات موفق شود بیشک باید این موفقیت را مدیون دانشجویان و جوانان باشد و از هیچ تلاشی برای حل مشکلات دانشجویی کوتاهی نکند.
محمودی کلایه اظهار میکند: امروز تفکر و ایدهپردازیهای نخبگان یکی از مهمترین راهحلهای برون رفت از چالشهای کشور و گذر از مشکلات علمی، اقتصادی و تکنولوژی است. بسیاری از شرکتهای دانشبنیان، از دل دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری بروز و ظهور پیدا کردند و میطلبد که رئیسجمهور آینده به این حوزه نیز توجه ویژه داشته باشد.
وی خاطرنشان میکند: امروز شاهد مهاجرت دانشجویان و دوستانمان هستیم که با توجه به بحران جمعیت پیش روی کشور انتظار میرود رئیس جمهور آینده فضا را برای نگهداری نخبگان مهیا کند. متأسفانه ارائه تسهیلات و امکانات داخلی و حمایتهای دولتهای پیشین برای نگهداری نخبگان کافی نبود و این موضوع نیاز به تغییر سیاستهای کلان دارد.
این دانشجوی قزوینی تصریح میکند: رئیس جمهور آینده باید دانشگاه را سیاسی ببیند و به جمله حضرت امام (ره) ایمان بیاورد که فرمودند از دانشگاه، سرنوشت یک ملت تعیین میشود.
عدالت آموزشی کمترین خواسته دانشجویان است
امیر آخوندی یکی دیگر از دانشجویان دانشگاه فنی حرفهای شهید بابایی به ایسنا میگوید: برقراری عدالت آموزشی کمترین مطالبهای است که دانشجویان دارند. کاهش کیفیت آموزشها و استفاده از اساتید مسن یکی دیگر از مشکلات پیشروی دانشجویان است. انتظار میرفت طی دولتهای گذشته بر حوزه ارتقای هویت ایرانی اسلامی دانشجویان توجه و فرهنگسازی شود؛ از رئیس جمهور آینده میخواهیم این موضوع در کتب و یا جزوههای آموزشی دانشگاه دیده شود.
وی میگوید: دانشجو آزادیخواه است و آزادی بیان در دانشگاه یکی از مطالباتی است که یک دانشجو میتواند داشته باشد و رئیس جمهور باید در این زمینه هم نگاهی نزدیک به دانشجویان داشته باشد. دانشجوی امروز، نگران آینده است و باتوجه به گرانیها، تورم و سایر مشکلات اقتصادی دغدغه فکری و ذهنی زیادی برایش به وجود میآید.
آخوندی با بیان افزایش سن ازدواج، میگوید: موضوع ازدواج یکی از دغدغههای دانشجویان است. یک دانشجو پس از پایان تحصیل تازه باید چند سالی دنبال کار باشد و پس از آن تلاش کند تا اندک سرمایهای برای زندگی مشترک جمع کند. انتظار میرود در خصوص معیشت دانشجو نیز کار ویژهای از سوی رئیس جمهور صورت بگیرد.
مادران دانشجو حمایت دولت را میخواهند
فتانه جعفری از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان قزوین است وی در خصوص مطالباتش از رئیسجمهور میگوید: بالغبر ۲ هزار دانشجو معلم در فضای دانشگاه فرهنگیان تحصیل میکنند، کمبود امکانات دانشگاهی از جمله خوابگاه برای محصلین و نبود خوابگاه متأهلی برای دانشجویان از جمله مشکلات دانشگاه فرهنگیان است.
وی ادامه میدهد: در حوزه جوانی جمعیت وظیفه دولت اجرای درست قوانین از جمله اهدای تسهیلات و حمایت از مادران دانشجو است اما تا به امروز هیچ دولتی در این حوزه بودجهای را تخصیص نداده است و برنامهای برای قشر جوان در نظر نگرفته است. از دولت جدید خواستار توجه به این موضوع مهم هستیم.
به گزارش ایسنا، ایجاد توازن بین ورودی دانشجویان و رشتههای مورد نیاز، مسائل مربوط به اصل ۴۴ قانون اساسی و تأکید رهبر انقلاب مبتنی بر اجرای این قانون، مسئله مسکن و مشکلات نقدینگی و تسهیلگیری و مسئله رسانه که به خوبی نمیتواند در خصوص اقناع مخاطبین و جهاد تبیین گام بردارد از مطالبات جدی دانشجویان از رئیس جمهور آینده است.
انتهای پیام