به گزارش ایسنا، در راستای اجرای تدابیر مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت سیزدهم مبنی بر گذار به اقتصاد دانشبنیان و حمایت از رشد تولید دانشبنیان، این توافقنامه با هدف همکاری در پیشبرد برنامههای توسعه دانشبنیان در استان قزوین بین روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور به نمایندگی از طرف این معاونت، محمدمهدی اعلایی، استاندار قزوین و روحالله عباسپور به عنوان رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین به نمایندگی از طرف استانداری قزوین امضا شد.
موضوع این توافقنامه همکاری متقابل در توسعه اقتصاد دانشبنیان در استان با رویکرد ارتقاء شرکتها و زیستبوم دانشبنیان، افزایش اشتغال نیروی انسانی نخبه و تحصیلکرده و حل چالشهای استان با توجه به ظرفیتهای فناورانه و صنعتی موجود در آن است.
تعریف طرحهای فناورانه با محوریت شرکتهای دانشبنیان و فناور استان، رشد کمی و کیفی شرکتها و فعالیتهای دانشبنیان در استان و جهتدهی آنها به رفع نیازهای استان، ترغیب بنگاههای بزرگ اقتصادی استان برای سرمایهگذاری در حوزه فعالیتهای فناورانه و نوآورانه و توسعه همکاری با شرکتهای دانشبنیان و نهادهای زیستبوم نوآوری استان، توسعه بازار کالا و خدمات دانشبنیان در حوزههای مرتبط با فعالیت بنگاههای اقتصادی استان و ... از اهداف این توافقنامه است.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، از سیاستهای اصلی این همکاری مشترک میتوان به توسعه فعالیتهای فناورانه و دانشبنیان در صنایع شوینده و شیمیایی، صنعت کانیهای غیرفلزی (شیشه، کاشی و سرامیک) و ماشینآلات پیشرفته، اولویتدهی به زنجیرههای ارزش فرآوری و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و دامی در برنامههای استان، تمرکز بر مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی و توجه به حل چالشهای زیستمحیطی استان بهویژه در پساب و پسماند اشاره کرد.
حمایت از تعریف طرحهای دانشبنیان با هدف رفع چالشها و توسعه زنجیرههای ارزش بومی و حوزههای اولویتدار استان، شناسایی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور با توجه به نیازهای موجود در استان، حمایت از ایجاد و توسعه زیرساختهای موردنیاز زیستبوم نوآوری و فناوری استان و ... از تعهدات معاونت علمی و شناسایی زنجیرههای ارزش بومی استان با تمرکز بر فرصتها و مزیتهای بومی آن و همچنین شناسایی نیازهای صنایع فعال در آن به منظور توسعه زنجیرههای ارزش و تعیین موضوعات اولویتدار استان، حمایت از تعریف طرحهای دانشبنیان در راستای بهرهگیری از فرصتها و مزیتهای بومی استان و حل نیاز صنایع فعال در آن، اولویتدهی اختصاص منابع استانی و اختیارات استانداری به شرکتهای دانشبنیان و فناور در راستای تقویت فعالیتهای دانشبنیان و حل مسائل بومی استان (موضوع بند «الف» ماده (12) قانون جهش تولید دانشبنیان)، اختصاص کمکهای فنی و اعتباری از محل اعتبارات تملک دارایی سرمایهای استان برای افزایش سرمایه صندوق غیردولتی پژوهش و فناوری استان (موضوع بند «ت» ماده (12) قانون جهش تولید دانشبنیان)، جلب مشارکت بنگاههای بزرگ اقتصادی استان برای سرمایهگذاری در حوزه فعالیتهای فناورانه و نوآورانه و توسعه همکاری با شرکتهای دانشبنیان و نهادهای زیستبوم فناوری و نوآوری استان و ایجاد صندوقهای خطرپذیر شرکتی، تسهیلگری در راستای در اختیار قرار دادن زمین، ملک یا ساختمان مازاد دستگاههای اجرایی استان برای استقرار شرکتهای دانشبنیان و فناور، واحدهای خلاق و پارک علم و فناوری استان (موضوع بند «ب» ماده (6) قانون جهش تولید دانشبنیان) و ... از تعهدات استانداری قزوین است.
زمان شروع همکاری مشترک از تاریخ امضای توافقنامه توسط طرفین به مدت دو سال شمسی تعیین و در صورت توافق طرفین پس از مدت مذکور تمدید میشود.
انتهای پیام