مهرشاد طهماسبی امروز (شنبه ۲ تیر ماه) در نشست خبری بهمناسبت هفته قوه قضائیه، با بیان اینکه بخش معاینات اجساد و تعیین علت فوت و تعیین هویت در زمان بحران از وظایف این ادارهکل بهشمار میآید، اظهار کرد: ولی بیشترین مراجعات در رابطه با معاینات بالینی است و بخشهای روانشناسی نیز شامل خدمات است.
وی تصریح کرد: در واحد کمیسیون مواردی بررسی میشود که پرونده دچار پیچیدگی خاصی است که براساس نظرات متخصصان پرونده صادر میشود. در بخش آزمایشگاه نیز به مراجعهکنندگان خدمات ارائه میشود.
او با اشاره به فعالیت ۶ مرکز پزشکی قانونی در استان، گفت: در برخی مراکز بخشی از خدمات ارائه میشود ولی در شهرستان خدابنده که بیشترین مراجعات را دارد همه بخشها مستقر است.
وی ادامه داد: طی سال گذشته بیشترین مراجعات در حوزه معاینات بالینی به ثبت رسیده که ۴۰ هزار ۱۲۸ مورد معاینه بالینی بوده و ۶ درصد افزایش در این حوزه ثبت شده است.
طهماسبی با اشاره به آمار معاینه اجساد در سال ۱۴۰۲، گفت: ۹۲۲ مورد اجساد معاینه شده در سالی که گذشت به ثبت رسیده که این رقم ۲ درصد کاهش را نشان میدهد. در سال گذشته پرونده ارجاع شده به کمیسیون پزشکی ۵۱۱ مورد بوده که ۱۰ درصد افزایش را شاهد بودیم.
مدیرکل پزشکی قانونی استان زنجان به تعداد پرونده تصادفات منجر به فوت در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: آمار در این بخش ۳۲۰ مورد بود که ۱۳ درصد کاهش داشته است و تعداد نمونه بررسی شده نیز ۲۰ هزار و ۳۰۰ مورد بود که ۱۳ درصد افزایش داشتیم.
وی به معاینات بالینی مربوط به تصادفات جرحی نیز اشاره کرد و گفت: ۶۴۷۱ مورد در سال گذشته بررسی شده است.
او به موضوع رسالت سازمان پزشکی قانونی در رابطه با صدور مجوز سقط جنین درمانی اشاره کرد و گفت: سن جنین باید زیر ۱۸ هفته و ۵ روز بوده و جنین دچار مشکل خاصی بوده یا خطر جانی برای مادر داشته باشد تامجوز سقط صادر شود؛ تعداد پرونده در این حوزه در سال گذشته ۱۴۳ پرونده بود که ۱۳۷ مورد مجوز سقط جنین صادر شد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان زنجان به آمارها در دو ماهه اول سال ۱۴۰۳ نیز اشاره کرد و افزود: دو ماهه نخست امسال در معاینات بالینی ۵۶۱۰ پرونده تشکیل شده که این مورد ۸ درصد کاهش داشته است. در این مدت ۱۵۸ معاینه جسد انجام شده که ۲.۵ درصد نسبت به مدت مشابه روند کاهشی بوده است.
طهماسبی با بیان اینکه فوتی ناشی از تصادفات در دو ماه اول امسال ۶۳ مورد بود، عنوان کرد: مرگ بر اثر گازگرفتگی در این مدت ۷ نفر بوده است که افزایش ۲ برابری داشته است.
وی به مشکل کمبود نیرو در این ادارهکل اشاره کرد و گفت: متاسفانه با مشکل کمبود در این بخش مواجه هستیم که باید تدابیری در این راستا اندیشیده شود و در کنار آن کمبود فضای فیزیکی نیز کمبودهایی را به وجود آورده که انتظار داریم با همراهی مسئولان فاز دوم ساختمان با تامین اعتبارات وارد فاز اجرایی شود.
وی کمبود اعتبارات را نیز نسبت به وظایف حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: هزینه مواد مصرفی در آزمایشگاهها ۱۰۰ درصد افزایش داشته است که این موضوع چالشهایی را بهوجود آورده است که امیدواریم با توجه به شرایط کاری مساعدت لازم در این رابطه داشته باشند.
طهماسبی خاطرنشان کرد: بیشترین آمار پروندهها مربوط به نزارع و جرحی تصادفات است.
انتهای پیام