دکتر محمد دوستار در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: با توجه به حادثهای که اتفاق افتاد آیتالله رئیسی در مسیر خدمت به مردم به شهادت رسید، انتخابات زود هنگام پیشبینی نشدهای را باید برگزار کنیم، اقدامات شایسته و بسیار خوبی که شهید آیتالله رئیسی انجام داده بود و ارتباط بسیار خوبی که با مردم توانست برقرار کند و نمود آن را در تشییع پیکر شهدای خدمت و ابراز احساسات مردم در مراسم دیدیم لذا سطح انتظارات و توقعات مردم از ریاست جمهور ارتقا یافته است.
رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان در خصوص ملاک انتخاب رئیس جمهور اصلح، افزود: در انتخاب رئیس جمهور بعدی باید فردی را انتخاب کنیم که بتواند نظر مردم را با مردمی بودن و سفرهای مختلف و سرکشی استانها و حضور در شهرستانها و پیگیری پروژههای مصوب مطالبات مردم را برآورد کند.
سرپرست دانشگاه گیلان در خصوص اولویتهای امروز جامعه، گفت: مسائلی مانند تورم، اشتغال، مسکن باید از اولویتهای رئیس جمهور بعدی باشد، آیتالله رئیسی توانسته بود با سیاستگذاری مناسب در عرصه بینالمللی اتفاقات خوبی در حوزه ارتباط با کشورهای همسایه و پیمانهای بینالمللی مانند شانگهای و بریکس وجهه مناسبی را برای کشور به ارمغان بیاورد که دستاورد اقتصادی آن به زودی شامل کشور میشود.
دوستار در پاسخ به این سوال که چه کسانی میتوانند هدایت افکار عمومی برای انتخاب نامزد اصلح نقش آفرینی کنند؟ تصریح کرد: انتظار میرود کسانی که تریبون دارند و مورد اعتماد مردم هستند به ویژه جامعه دانشگاهی در خصوص تبیین شاخصهای فرد اصلح ا توجه به شرایط زمانی و مکانی در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، بینالمللی و غیره روشنگری کنند و اعلام کنند چه کسانی میتوانند در این عرصه هدایتگر جامعه بوده و نقش آفرینی موثری داشته باشند و به مردم کمک کنند تا در انتخاب مناسب دقت لازم را مدنظر قرار دهند و بتوانند فردی اصلح، شایسته و مناسب این زمان انتخاب کنند تا ادامه دهنده مسیر شهدای خدمت باشد.
وی تأکید کرد: جامعه دانشگاهی اعم از اساتید و تشکلهای دانشجویی و سیاسی نقش محوری در انتخابات دارند، میتوانند از طریق برگزاری گفتگوها، میزگردها و مناظرات نقش مؤثر داشته باشند، در این راستا اولا باید تبیین شود که در عصر حاضر چه رئیس جمهوری با چه ویژگیهایی مناسب کشور ماست، همچنین نیازمندیهای جامعه در عرصههای مختلف چیست که نیازمند این است دانشجویان و اساتید از طریق گفتمان تبیین لازم را داشته باشند.
سرپرست دانشگاه گیلان بیان کرد: دانشجوها و تشکلهای سیاسی به خاطر اینکه به روز هستند بیشتر مورد اعتماد افراد هستند خانوادهها و اقشار مختلف به آنها مراجعه میکنند یا رسانههایی در اختیار دارند، لذا باید تبیین و گفتگو در خصوص اهمیت مشارکت و ضرورت تحقق مشارکت حداکثری در عرصه داخلی و خارجی برای مردم و به خصوص رای اولیها بازگو شود، علاوه بر این ویژگیهای رئیس جمهور شایسته تبیین شود تا مردم با آگاهی و بینش دقیق نامزد اصلح و مورد اعتماد را برای قوه مجریه انتخاب کنند.
دوستار با بیان اینکه دانشجویان با نگاه آرمانگرایانهای که دارند سعی میکنند ایدهآلها را دنبال کنند و از این رو نقدها و چالشهای موجود را هم بدون محافظهکاری بیان میکنند، تصریح کرد: با توجه به نگرش علمی و بینش نظاممندی که دانشجویان در طول تحصیل در دانشگاه کسب میکنند برای حل چالشها و بحرانها و نواقص راهحلهای عالمانه و علمی با توجه به مطالب تخصصی که در دانشگاه کسب کردند، ارائه میدهند.
رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان ادامه داد: تشکلهای دانشجویی زمینه ساز بسیاری از اتفاقات خوب هستند، دانشجویان میتوانند در قالب تشکلها، میزگردها، گفتگوها و مناظرات دیدگاه خود را مطرح کنند، لذا هر چقدر تشکلهای دانشجویان فعال، اثربخش و هدفمندتر باشد زمینه مشارکت در انتخابات هم افزایش پیدا میکند.
دوستار تصریح کرد: اگر تشکل دانشجویی بخواهد تریبون آزاد یا گفتمان پیرامون موضوع انتخابات داشته باشد، دانشگاه مقدمات لازم را برای تبیین انتخاب اصلح و تحقق مشارکت حداکثری فراهم میکند تا بتواند انتخابات پرشوری را با حضور پرشور جوانان آیندهساز رقم بزند زیرا تشکلهای دانشجویی تحرک بخش در انتخابات هستند، جامعه را به حرکت در میآورند. در این دوره هم آمادگی لازم در دانشگاه وجود دارد تا با در اختیار قرار دادن ابزار و امکانات لازم فرصت را برای تشکلهای دانشجویی فراهم کند.
سرپرست دانشگاه گیلان ادامه داد: ملاک انتخاب اصلح و معیاری که بر اساس آن میتوان انتخاب کرد شامل ویژگیهای سلبی و ایجابی است یعنی فرد نباید شهره به فساد بوده یا رابطه باز باشد بلکه باید آدم جدی، پیگیر، کاردان و متخصص باشد البته بخشی از اینها از طریق هیئت اجرایی نظارت و شورای نگهبان انجام میشود و بخشی از آنها هم مثل جدیت، مردمداری، ساده زیستی، آشنایی به قوانین، تجربه، مدیریت اجرایی باید از ویژگیهای برجسته و مورد توجه باشد، نکته بعدی این است که مطالبه الان مردم چیست؟ موضوعات اقتصادی، فرهنگی و بهبود روابط بینالملل در اولویت مطالبات مردم است ما باید افرادی را انتخاب کنیم که در این حوزهها تجربه پیشین آنها نشان میدهد که موفق عمل کردهاند، بر اساس آن میتوان پیش بینی کرد که میتوانند موفق باشند و با تیم قوی، هماهنگ و جدی در حوزههای مختلف اجتماعی و اقتصادی نیاز مردم و جامعه را حل کنند.
وی با بیان اینکه معیار انتخاب اصلح مطالبه مردم در عصر حاضر بوده لذا اقتصاد، فرهنگ، روابط بینالملل سه مؤلفه مهم در انتخابات است، گفت: در عرصه انتخابات تشکلهای سیاسی دانشجویی، NGOها، رسانهها، هیئتهای مذهبی، خبرگزاریها، به خصوص صدا و سیما، فعالان عرصه شبکههای اجتماعی میتوانند در تحرک بخشی به انتخابات مؤثرتر عمل کنند.
دوستار بیان کرد: هر کسی که تریبون دارد مثل ائمه جماعات باید به تشویق مشارکت در این عصر حاضر بپردازند با مردم گفتگو کنند و همچنین اعزام سخنران، مبلغ به مساجد روستاها میتواند زمینه مشارکت حداکثری را فراهم کند، علاوهبر این فعالیت در عرصه مجازی توسط جوانان علاقمند که تبیینگر خوبی هستند، هم میتواند تأثیرگذار باشد؛ مجموع این عوامل مؤثر میتواند کمک کند تا با هم افزایی و هماهنگی زمینه انتخاب رئیس جمهور اصلح و تحقق مشارکت حداکثری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری فراهم شود.
رئیس ستاد انتخابات دانشگاهیان استان گیلان تأکید کرد: دانشگاه گیلان در راستای رسالت خود جهت تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات و تبیین انتخاب اصلح اقدام به برگزاری نشستهای گفتمان بین اساتید، تبیین ضرورت مشارکت در انتخابات، معیارهای انتخاب اصلح و مشارکت حداکثری میکند، همچنین با تشکلهای دانشجویی و بسیج دانشجویی هم گفتوگو شده تا نقش تبیینگری خود را انجام دهند و به عبارتی دانشگاه گیلان بدون گرایش خاصی از نامزدها، نقش تبیینی خود را مثل سنوات گذشته ایفا میکند.
انتهای پیام