مدیرکل صمت استان خبر داد

شناسایی حدود ۳۰ هزار بافنده فرش در استان زنجان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه حدود ۳۰ هزار بافنده فرش در استان شناسایی شده‌اند، گفت: در مقایسه با اشتغال در صنعت، اشتغال در این حوزه زیاد است و باید به این موضوع در برنامه‌ریزی‌ها توجه شود.

مجید گلشنی امروز (۳۰ خرداد ماه) در اختتامیه دومین جشنواره نوآوری و کارآفرینی فرش دستباف استان زنجان، با بیان اینکه پرسش اساسی این است که چرا فرش تحریم شد؟ بیان کرد: این مدل تحریم، ماهیت اجتماعی و فرهنگی داشت و آنها به‌دنبال هویت‌زدایی بودند و هویت اصیل ایران را تحریم کردند.

وی فرش را نماد فرهنگ اصیل ایرانی دانست و ادامه داد: در تحریم فرش، بعد اجتماعی مد نظر بود، چون نمی‌توانستند قشری مانند قالیبافان را هدف قرار دهند، چون آنها حامی نظام هستند. ما خودمان این جایگاه را هنوز درک نکرده‌ایم، در حالی که دشمنان ما به‌خوبی این جایگاه را درک کرده‌اند.

او با بیان اینکه فرش در بعد اقتصادی، توان ایجاد زنجیره تولید را دارد، اظهار کرد: هزینه ایجاد شغل در این صنعت پایین است و به نسبت سایر صنایع، سازگاری بیشتر با محیط‌ زیست دارد.

مدیرکل صمت استان زنجان به اهمیت صادرات فرش و رفع موانع پیش ‌روی آن اشاره کرد و گفت: باید تجار بزرگ وارد کار شوند و در کنار آن، تامین مواد اولیه با کیفیت مطلوب است که موضوع بسیار مهمی است. در زنجان زنجیره مهم نساجی را داریم و از این توان باید استفاده کنیم و لازم است در حوزه ریسندگی و رنگرزی قدم‌های خوبی برداریم.

وی افزود: برای توسعه صنعت فرش باید از دانش روز بهره ببریم. دیدگاه را باید تغییر دهیم و در مقابل تغییر نباید مقاومت کرد. همچنین محیط‌های غیراستاندارد فرشبافی را باید جمع‌آوری کنیم و قطعاً این موارد می‌تواند بسیاری از عقب‌ماندگی‌ها را جبران کند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۰ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403033020508
  • خبرنگار : 50160