اسفندیار خزائی در حاشیه بازدید از طرح بیابانزدایی گندهجین کبودراهنگ، به ایسنا گفت: بیش از ۶۵ هزار هکتار از اراضی بیابانی در استان همدان وجود دارد که از این میزان اراضی بیابانی ۲۶ هزار هکتار آن در اراضی ملی واقع شده است.
وی افزود: از سال ۹۷ تاکنون طی شش سال گذشته ۵۰۰ هکتار از این عرصههای بیابانی موجود سطح استان همدان احیا شدهاند که از این میزان اراضی بیابانی احیا شده ۳۰۰ هکتار آن به شهرستان کبودراهنگ اختصاص داشته است.
خزائی با بیان اینکه شهرستانهای همدان، ملایر، کبودراهنگ، فامنین، قهاوند در سطح استان همدان بیشترین وسعت مناطق بیابانی را دارا هستند، خاطرنشان کرد: مناطق شاوه و گندهجین از جمله مناطق دارای بیشترین اراضی بیابانی در سطح شهرستان کبودراهنگ به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰ هزار هکتار از اراضی عرصه ملی شهرستان کبودراهنگ در معرض خطر بیابانی شدن بوده که با اقدامات مختلف احیای این عرصهها جز برنامهها و در حال اجراست، ادامه داد: در رابطه با منطقه بیابانزدایی گندهجین و شاوه در اجرای طرح مقابله با بیابان زدایی، عملیات اصلاحی و احیایی در این مناطق از طریق کاشت گونه بیابانی و مقاوم به شوری گیاه آتریپلکس و قره داغ به مساحت ۳۲۵ هکتار در گنده جین و ۱۵ هکتار در شاوه انجام گرفته و با اجرای این طرح شاهد بازگشت حالت مرتعی در این عرصهها هستیم ضمن اینکه این کار به عنوان یک نمونه و الگو برای دیگر مناطق بیابانی استان می تواند معرفی شود.
خزائی هدف از اجرای این پروژه را حفاظت از اراضی ملی و تقویت پوشش گیاهی دانست و گفت: با اجرای این پروژه علاوه بر ایجاد پوشش گیاهی مناسب از بروز گرد خاک و ایجاد ریزگرد بویژه در فصل تابستان جلوگیری میشود.
وی مساحت کل اراضی ملی شهرستان کبودراهنگ را ۹۵ هزار هکتار اعلام کرد، یادآور شد: شهرستان کبودراهنگ جنگل طبیعی ندارد، به همین منظور در حال حاضر منابع طبیعی شهرستان بیش از ۶۵۰ هکتار جنگلکاری دستکاشت در عرصه منابع طبیعی شهرستان انجام داده که بیشتر آنها به عرصه منابع طبیعی روستاهای قلی آباد، کوریجان، حاشیه جاده ویان، شیرین سو، آق بلاغ، آق داغ و علیصدر اختصاص دارد.
انتهای پیام