به گزارش ایسنا، با مرور اخبار انتخاباتی دوشنبه - بیست و هشتم خرداد ۱۴۰۳ میخوانیم:
شامگاه امشب ۲۸ خردادماه ۱۴۰۳ ساعت ۲۰ اولین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری برگزار میشود که از شبکههای یک، سلامت و جامجم به صورت زنده پخش خواهد شد.
قرار است، مسعود پزشکیان، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزادههاشمی و مصطفی پورمحمدی ۶ کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به سوالات مطرح شده پاسخ دهند.
خبرگزاری صداوسیما اعلام کرده است که اولین مناظره درباره موضوعات «اقتصادی» با اجرای مهدی خسروی برگزار میشود.
دبیر ستاد انتخابات صداوسیما با تشریح تفاوت مناظره های ۱۴۰۳ با گذشته، گفت: در این دوره از مناظرههای انتخاباتی، بخش عمده تشریفاتی که از نظر ما خیلی هم فایده نداشت کم شده و به فرصت نامزدها برای پاسخ دادن به سوالات اضافه شده است. این موضوع آسیبشناسی شد و اکنون فرصت نامزدها که در دورههای قبلی دو تا چهار دقیقه بود افزایش دادیم و محورها هم کم شده است.
صبح امروز هم در خطبه های نماز عید قربان، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جماعات کشور با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر مشارکت بالا در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر مسیر تبلیغات کاندیداها درحال انجام است و ۸ تیر روز تکمیل حماسه بزرگ شهدای خدمت خواهد بود. دو مطالبه رهبر معظم انقلاب در انتخابات فراموش نشود، ابتدا اینکه مشارکت قوی و حداکثری یک نیاز است زیرا این مشارکت آبروی ملی و عزت ما را تقویت میکند و دست دولت را برای انجام خدمتها بیشتر باز میکند. دوم اینکه اخلاق در انتخابات مورد توجه باشد.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری تصریح کرد: همیشه امام امت ما روی انتخابات تاکید دارند و رئیس جمهور آینده باید به شخصیت رئیس جمهور شهید از نظر ذهنی، عزم و اراده و ذکر نزدیک باشد، همچنین رئیس جمهور آینده باید از نظر روحیه و نشاط، اجرا و جسم قوی باشد.
اخباری از ستادهای انتخاباتی نامزدها
اخبار مربوط به آخرین اظهارات کاندیداهای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را می توانید در این گزارش مرور کنید.
ستاد انتخاباتی «خادمان ملت» محمدباقر قالیباف کاندیدای ریاست جمهوری تشکیل و آغاز به کار کرد.
به گفته اکبر رنجبرزاده ستاد خادمان ملت متشکل از نمایندگان فعلی و ادوار مجلس شورای اسلامی در هماهنگی و همافزایی کامل با ستاد مرکزی آقای قالیباف در ۳۱ استان کشور تشکیل شده است که هدف از تشکیل این ستاد انسجامبخشی به فعالیتهای نمایندگان فعلی و ادوار مجلس و تبیین گفتمان قالیباف در عرصه انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم و بیان برنامههای دولت خدمت و پیشرفت است.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بخشی از جامعه ما را افراد دارای معلولیت تشکیل میدهند که علاوه بر وظایف شرعی و انسانی، مطابق قانون حمایت از افراد دارای معلولیت، دولت نسبت به آنها مسئولیت دارد. دولت خانواده، خود را مصمم به اجرای کامل این قانون بهویژه در بخشهای مربوط به اشتغال، مسکن و معیشت میداند.
رئیس ستاد انتخاباتی این کاندید انتخابات نیز طی حکمی ریحانه اخلاقی را به سمت معاونت امور بانوان ستاد انتخاباتی قاضیزاده هاشمی و مهدی باقری عضو سابق شورای راهبردی ستاد انتخاباتی شهید رئیسی را به سمت مسئول هماهنگی و پیگیریهای ستادهای مردمی انتخاباتی قاضیزاده هاشمی منصوب کرد.
شهابالدین صدر رئیس ستاد انتخابات شورای وحدت حجتالاسلام پورمحمدی حسن بیادی را بهعنوان رئیس ستاد انتخابات وی در تهران بزرگ و محمدجواد محمدی نوری را بهعنوان معاون اجرایی ستاد انتخابات این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری منصوب کرد.
بیادی مدرس دانشگاه و دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی است که عضویت در دورههای دوم و سوم شورای اسلامی شهر تهران را تجربه کرده است.
در احکام جدید رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی سه چهره سیاسی دیگر به ستاد این کاندید انتخابات ریاست جمهوری پیوستند.
بر اساس احکام صادره، علی خضریان به عنوان مشاور رئیس ستاد، سید جلیل میرمحمدی نیز به عنوان رئیس کمیته سلامت معرفی شدند.
همچنین فریدون عباسی رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی و رئیس سابق کمیسیون انرژی در مجلس یازدهم به عنوان رئیس کمیته انرژی این ستاد به عموم مردم معرفی شده است.
در جلسه شورای مرکزی ستاد انتخاباتی این کاندیدا هم که بصورت ویدئو کنفرانس و بصورت همزمان در ۳۱ استان کشور برگزار شد، محسن منصوری گفت: رقابت ما با دیگر کاندیداها کاملا اعتقادی است و با هیچکس در این مورد شوخی و مماشات نداریم و هیچ قصد عقب نشینی از انتخابات نداریم. انصراف در کار نیست مگر آنکه آن لحظه که احساس کنیم که کاندیدایی بهتر از آقای جلیلی وجود دارد.
در همین ارتباط، محمود نبویان از چهرههای نزدیک به سعید جلیلی با انتشار ویدیویی در صفحه شخصی خود در شبکه مجازی «ایکس»، انصراف جلیلی از انتخابات را تکذیب کرد و نوشت: انصراف آقای جلیلی از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری یک دروغ انتخاباتی است.
علی تاجرنیا رئیس ستاد انتخابات استان تهران مسعود پزشکیان از پیوستن جواد ظریف به ستاد انتخابات پزشکیان خبر داد و گفت: ظریف در کمیته سیاست خارجی ستاد انتخابات پزشکیان حضور دارد و به زودی نشستهای خوبی با رسانه ها برای تشریح برنامه های ستاد تحت مدیریتش خواهد داشت. ظریف در یک رویداد بزرگ ملی و در میزگرد سیاسی خارجی پزشکیان را همراهی خواهد کرد.
پزشکیان همچنین با انتشار توییتی به اظهارات منصور ارضی نوشته است: برادری در دعای عرفه مرا برای سخنانم در مورد سیاهی طرح موسوم به نور، «دیوانه» خطاب کرده است. من بیان چنین حرفی را از منبر هیئت بهدور میدانم؛ تا بوده هیئت امام حسین (ع) جایگاه دفاع از مظلوم بوده نه حمایت از اشتباهات! من اگر دیوانه هم باشم، دیوانه مردمم هستم نه دیوانه قدرت…
️صبح امروز همزمان با عید سعید قربان، ۶ کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با آیت الله موحدی کرمانی رئیس مجلس خبرگان رهبری و رئیس جامعه روحانیت مبارز دیدار کردند که در این نشست درباره لزوم توجه به فرمایشات رهبر انقلاب در زمینه رعایت اخلاق توسط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری و لزوم پرهیز از ایجاد تفرقه و حاشیه سازی برای جامعه تاکید بحث و تبادل نظر صورت گرفته است.
شخصیتها چه گفتند؟
* در آستانه برگزاری اولین مناظره انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری مهدی فضائلی عضو دفتر رهبر انقلاب در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس یکی از توصیه های انتخاباتی حضرت آیت الله خامنهای را بازنشر داد.
متن توصیه انتخاباتی رهبر انقلاب به این شرح است: ملاحظات اخلاقی جداً رعایت بشود؛ واقعاً اگر نامزدهای انتخابات ما، هم در مناظراتشان، هم در مصاحبهها... اخلاق اسلامی را رعایت بکنند، این سرریز می شود در جامعه، آحاد مردم ملاحظات اخلاقی را یاد میگیرند و رعایت میکنند؛ این سرمشقی برای آنها خواهد شد.
* علیمحمد نمازی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با حضور در استودیو مثبت و منفی پلاس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ضمن دعوت از عموم مردم برای مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری به ارائه دیدگاههای انتخاباتی خود پرداخت.
نمازی در بخشی از اظهاراتش با بیان اینکه به نظر می آید مشارکت در انتخابات رقم بخورد، افزود: آنچه بنده اکنون در جامعه شاهد هستم این است که تحرک و شور و هیجان در بین فعالان سیاسی ایجاد شده است. مهم این است که اعضای ستادهای کاندیداها تلاش کنند این شور و هیجان را به بدنه جامعه منتقل کنند تا بدنه جامعه به ویژه قشر خاکستری که در تعیین نتیجه انتخابات نقش مهمی دارند، پای صندوق رای حضور پیدا کنند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اگر سکان دولت آینده در دست آقای پزشکیان باشد، مرجع دینی در اولویت دولت ایشان هست یا خیر؟ گفت: قطعا هست. یکی از خصوصیات آقای پزشکیان مذهبی بودن قوی است. ایشان هم بر قرآن مسلط است و هم بر نهج البلاغه مسلط است. دولت مجری قانون اساسی است. این قانون اساسی میثاق ملی است و اگر رئیس جمهور به قانون اساسی عمل کند همه مشکلات حل می شود. یک خلاء در قانون اساسی می بینم و آن این بوده که مکانیزم برخورد با تخلف از قانون اساسی، در آن پیش بینی نشده است.
* رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش در مراسم هجدهمین گردهمایی فرماندهان و مسئولان یگانهای عمده مستقل نیروی زمینی ارتش که در ستاد این نیرو برگزار شد، خاطرنشان کرد که شرکت در انتخابات به معنای تجدید بیعت با ولی فقیه و آرمانهای مقدس دین مبین اسلام و نظام جمهوری اسلامی است و عدم مشارکت در انتخابات، موجب خسران دنیا و آخرت می شود.
* همچنین فرمانده نیروی پدافند هوایی در همایش سیاسی فرماندهان و مدیران ارشد نیروی پدافند هوایی با اشاره به اینکه حضور میلیونی مردم در تشییع شهدای خدمت، خط بطلانی بر تمانی تصورات غلط و توطئههای دشمنان کشید، افزود: حضور پرشور مردم همیشه در صحنه در پای صندوقهای رای موجب افزایش مقبولیت کشورمان در عرصه جهانی و نیز ارتقای اقتدار نظام اسلامی میشود.
* بیژن عبدالکریمی نویسنده و استاد فلسفه ضمن تشریح فضای انتخابات پیش رو، با بیان اینکه «متاسفانه فضای انتخاباتی بسیار پوپولیستی است» گفت: متاسفم از اینکه می گویم که چهرهها و جریانهای سیاسی به تبع تودهها، فضای جامعه را احساساتی میکنند. مهمترین محور سخنان او به این شرح است:
وی با بیان اینکه نیازمند رجل سیاسی هستیم که قدرت خلق گفتمان جدید داشته باشد و بتواند فضای اجتماعی ما را تغییر دهد، تصریح کرد: ما با قحط الرجال مواجه بوده و بیشتر افرادی داریم که خود را با ساختار هماهنگ می کنند؛ البته این هماهنگی مهم است و در ساختار نمی تواند فردی قرار گیرد که با دیگر اجزای ساختار هماهنگ نباشد.
* حجت الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی نماینده ادوار مجلس در تحلیلی از فضای انتخاباتی کشور با اشاره به اهمیت اجماع نامزدهای جبهه انقلاب، گفت: جبهه انقلاب برای اجماع حرکت را شروع کرده است. در این جبهه پنج نامزد هستند که یک سبد رأی دارند. عدهای از بزرگان در حال تلاش و رایزنی با نامزدها هستند تا کسانی که آرا کمتری دارند به نفع کاندیدی که اقبال بیشتری دارد کنار بروند. این امر موجب میشود آرا یک کاسه شود. رئیس جمهور منتخب نیز با رأی بیشتر و پشتوانه قویتر سکان اداره کشور را به دست میگیرد.
* حجت الاسلام و المسلمین عباس کعبی از اعضای مجلس خبرگان رهبری هم با تاکید بر اینکه به وحدت نیروهای انقلاب حساس هستیم، گفته است: نامزدهای جبهه انقلاب باید ایثار کنند. با آنها به صورت تلفنی و حضوری صحبت کردهایم؛ اراده وحدت در همه آنان نهفته است؛ باید این اتفاق مبارک رخ دهد.
* فواد ایزدی کارشناس بینالملل در تحلیلی درباره تفاوت مناظرات انتخاباتی در ایران و آمریکا، گفت: مناظرات در آمریکا ذیل یک کمیتهای مدیریت میشود که ۶ عضو دموکرات و ۶ عضو جمهوریخواه دارد و معمولا افرادی که با حزب سومی ثبت نام کردند اجازه حضور در مناظرات را پیدا نمیکنند. فقط از ۲ حزب اصلی در انتخاباتها حضور دارند و مابقی احزاب سانسور میشوند و حضور ندارند.
وی با اشاره به اینکه در مناظرات به سبک آمریکایی چیزی به نام اخلاق وجود ندارد و بهراحتی تهمت میزنند، افزود: در ایران اما زمانیکه مردم میبینند نامزدها برای رسیدن به پست سیاسی از هر ابزار و از هر نوع ادبیاتی استفاده میکنند قطعا آن را نمیپسندند؛ بنابراین اینکار برای خود نامزد انتخاباتی هم خوب نیست.
*با توجه به لزوم و اهمیت مشارکت در انتخابات پیش رو، ابراهیم نجفی نماینده مجلس دوازدهم در اظهاراتی گفته است: اگر رئیسجمهور با رای حداکثری مردم انتخاب شود، دارای یک پشتوانه قوی برای انجام امور پیش رو خواهد بود.
* در همین ارتباط محمدانور بجارزهی نماینده دیگر مجلس با بیان اینکه مشارکت حداکثری در انتخابات تقویت کننده اقتدار نظام است، معتقد است که کاندیداها باید با اعلام برنامههای خود و ملاقات با چهرههای تاثیرگذار در سطح هر استان میتوانند در جهت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات گام بردارند و با ملاقات با چهرههای تاثیرگذار بهتر برنامه های خود را به استماع مردم هر استان برسانند.
* سخنگوی دولت امروز هم بار دیگر در پاسخ به سوالی درباره علت ثبت نام نکردن محمد مخبر در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم گفت: این تصمیم شخصی افراد است که با توجه به وضعیت خود و شرایط و ضوابط ریاست جمهوری، در عرصه انتخابات وارد شوند یا خیر. به هر حال آقای مخبر به این جمعبندی نرسیدند که در انتخابات ثبتنام کنند.
بهادری جهرمی افزود: آقای مخبر بر این نکته نیز توجه داشتند که اگر وارد رقابت انتخاباتی شود، شاید نتواند در این مدت و تا زمان استقرار رئیسجمهور جدید مسئولیت امور دولت را به نحو احسن انجام دهند و ورود در عرصه رقابتهای انتخاباتی فرصت خدمت را از دولت و ایشان به عنوان امانتدار شهید رئیسی بگیرد.
احزاب و تشکلها چه کردهاند؟
جامعه اسلامی کارمندان کشور با صدور بیانیهای ضمن اعلام حمایت خود را از محمد باقر قالیباف، تاکید کرد: جامعه اسلامی کارمندان کشور از جمله احزاب اصولگرا، با سابقه ۳۰ سال حضور در عرصههای مختلف کشور می باشد، این حزب همواره در انتخابات متعدد نقش فعال داشته و در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری نیز با تمام توان حضور فعال خویش را در سراسر کشور اعلام میکند.
همچنین تشکل سیاسی اصولگرای حزب نسل نو با انتشار بیانیهای از کاندیداتوری محمدباقر قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کرد.
در بیانیه حزب نسل نو آمده است: با مرجع قراردادن فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حوزه کارآمدی و کارنامه نامزدهای محترم در این حوزه، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی و بعد از بررسی کارنامه و توانمندیهای نامزدهای محترم و دریافت نظرات اعضا از سراسر کشور به این جمعبندی رسیدیم که جناب آقای دکتر محمدباقر قالیباف مناسبترین گزینه برای سکانداری دستگاه اجرایی کشور است.
حزب اصلاحطلب جمهوریت ایران اسلامی هم با صدور بیانیهای اعلام کرد که در چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری از مسعود پزشکیان حمایت خواهد کرد.
جزئیاتی از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم
بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که پیش از این مقرر بود در خردادماه سال ۱۴۰۴ برگزار شود، پس از شهادت رئیسجمهوری و همراهانش در سانحه سقوط بالگرد در استان آذربایجان شرقی، بصورت زودهنگام و هشتم تیرماه امسال برگزار خواهد شد.
در اولین جلسه سران قوا که بعد از ظهر ۳۱ اردیبهشت به میزبانی معاون اول رئیس جمهور و با حضور رئیس قوه قضائیه و رئیس مجلس شورای اسلامی در محل ساختمان دولت برگزار شد، زمانبندی فرایند انتخابات و روند برگزاری مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد با توجه به توافق اولیه شورای نگهبان، انتخابات برای تعیین رئیس جمهور جدید در تاریخ ۸ تیرماه ۱۴۰۳ برگزار شود.
بر اساس تقویم مصوب انتخابات، زمان ثبت نام از داوطلبان در روزهای ۱۰ تا ۱۴ خرداد، بررسی صلاحیت ها در روزهای ۱۵ تا ۲۱ خرداد، اعلام اسلامی داوطلبان نهایی در روز ۲۲ خرداد و انجام تبلیغات از ۲۳ خرداد تا ۶ تیر تعیین شد.
طبق ماده ۳۵ قانون انتخابات ریاست جمهوری کاندیداها هنگام ثبتنام باید رجل مذهبی، سیاسی، ایرانیالاصل، دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی و مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشند. حداقل سن کاندیداهای انتخابات باید ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن آنان نیز ۷۵ سال تمام شمسی در هنگام ثبتنام باشد. واجدان شرایط میتوانند صرفاً با در اختیار داشتن کارت ملی و شناسنامه در انتخابات ریاست جمهوری مشارکت کنند.
اخذ رأی در انتخابات ریاست جمهوری این دوره به صورت تعرفه کاغذی برگزار خواهد شد که در کنار آن دستگاه احراز هویت نیز وجود دارند و رایدهندگان با کارت ملی یا شناسنامه میتوانند رای بدهند.
انتهای پیام