لطفالله پرندین در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: حوالی ساعت ۱۰ صبح امروز با دریافت خبر ریزش معدن در محدوده شهرستان شازند ستاد مدیریت بحران به ریاست فرماندار تشکیل و تمامی دستگاه های اجرایی و مدیریت بحران برای امدادرسانی بسیج شدند.
وی بیان کرد: با وجود شیب ۱۰۰ درصد منفی محل ریزش معدن اما با تلاش نیروهای امدادی و فنی تا قبل از غروب آفتاب ۵۰ درصد کار عملیات امداد و نجات برای پیدا کردن دو مفقودی این حادثه انجام و با تاریک شدن هوا کار پیدا کردن دو مفقودی دیگر با وجود سختی کار ادامه یافت.
فرماندار شازند با اشاره به اینکه کار سنگ برداری از محل ریزش به دلیل حجم بالای سنگ ها بسیار سخت و دشوار است و حتی احتمال بروز خطر و تلفات بیشتر در جریان آواربرداری هنگام شب وجود دارد، گفت: براساس نظریه نظام مهندسی، کارشناسان معدن و زمین شناسی، نقطه معینی برای سنگ برداری و آواربرداری اعلام و عملیات جستجو انجام شد.
وی افزود: خوشبختانه دو نفر از مفقودین که بر اثر ریزش معدن جان خود را از دست داده بودند از زیر آوار بیرون کشیده شدند و تلاش برای پیدا کردن دو مفقودی دیگر با استفاده از سگهای زنده یاب و دستگاه های فلزیاب ادامه دارد.
فرماندار شازند گفت: عملیات شبانه برای یافتن دو مفقودی دیگر که راننده لودر و کمپرسی هستند و با این دستگاه ها در زیر آوار قرار دارند توسط دستگاه های فلزیاب ادامه پیدا خواهد کرد و با روشن شدن هوا عملیات جستجو آسانتر خواهد شد.
وی گفت: دستگاه های فلزیاب محل مدفون شدن لودر و کمپرسی را نشان داده اند و دو نفر مفقودی نیز در کنار این ادوات قرار دارند که در هنگام ریزش معدن در حال بارگیری بودند.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص علت وقوع حادثه ریزش معدن گفت: دو فرضیه در خصوص ریزش معدن وجود دارد که دلیل اول انفجار روز گذشته در این معدن و دلیل دوم رعدوبرق های سنگین روز جمعه در منطقه بوده است که این دو علت به همراه شیب تند کوه باعث وقوع حادثه شده است. البته این منطقه بر روی گسل نیز قرار دارد و بارها تاکید شده است که بهره برداری بی رویه از معدن انجام نشود.
فرماندار شازند با بیان اینکه علت دقیق وقوع حادثه پس از بررسیهای دقیق کارشناسی توسط مراجع ذیربط مشخص خواهد شد، گفت: برخی سنگهایی که ریزش کرده حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن هستند.
انتهای پیام