آب دریای عمان ۱۴۰۴ به خراسان جنوبی می‌رسد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به طرح انتقال آب دریای عمان به استان، اظهار کرد: تلاش بر این است این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ در سیستان و بلوچستان و تا پایان سال ۱۴۰۴ در خراسان جنوبی به پایان برسد.

عباس سارانی امروز ۲۷خرداد در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در سال جاری ۱۲۷ میلی‌متر بارندگی در استان ثبت شده است، گفت: این میزان در مقایسه با سال گذشته ۵۴ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۲۵ درصد رشد داشته است.

وی افزد: درحال حاضر ۸ سد مخزنی با ظرفیت ۷۵ میلیون مترمکعب آب در استان وجود دارد، اظهارکرد:  در بارندگی‌های اخیر ۲۱.۵ مترمکعب آب به سدها وارد شده و درحال حاضر ۲۸.۵ درصد ظرفیت سدهای استان آب دارند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی درخصوص طرح انتقال آب دریای عمان به استان خراسان جنوبی نیز تصریح کرد: امیدواریم این طرح تا پایان سال ۱۴۰۳ در سیستان و بلوچستان و تا پایان سال ۱۴۰۴ در خراسان جنوبی به اتمام برسد.

سارانی با اشاره به باروری ابرها در استان، گفت: سال گذشته ۶ دستگاه از تهران أخذ شد و بنا به شرایط موجود در ۷ عملیات بارورسازی ابر انجام شد.

سارانی، با بیان اینکه ۱۸۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود داشت که سال گذشته ۸۰ حلقه مسدود شده و انسداد مابقی در دستور کار قرار دارد، افزود: ۹۸ درصد چاه‌های برقی آب کشاورزی به کنتورهای هوشمند مجهز شده‌اند و منابع آبی به لحاظ تجهیزات و مصارف تحت کنترل هستند.

 مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان جنوبی، گفت: به طور متوسط در بلند مدت، سالانه ۲۶ سانتی‌متر کاهش آب آبخوان‌ها را داریم و در ۳۰ سال گذشته حدود ۴ میلیارد مترمکعب کمبود ذخیره آب داشته‌ایم و اگر تمهیداتی برای جبران و مدیریت مصرف شکل نگیرد دچار وضعیت بحرانی‌تری خواهیم بود. 

وی ادامه داد: درحال حاضر ۹ درصد مصارف ما در بخش آب شرب و بیش از ۸۸ درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است و در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی طرح‌هایی در دست اجرا است.

سارانی در خصوص تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری گفت: این پروژه در دو فاز تعریف شده که باید طی ۵ سال با هدف کاهش مصرف در بخش کشاورزی انجام شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۹۸ درصد چاه‌های برقی آب کشاورزی به کنتورهای هوشمند مجهز شده‌اند، خاطرنشان کرد: میزان مصرف آب در بخش کشاورزی ۵۷۰ میلیون مترمکعب است که باید به ۳۴۷ میلیون مترمکعب برسد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1403032718492
  • خبرنگار : 50026