لیلا سبیانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به شعار هفته سلامت مردان«مردان سالم، ایران قدرتمند و جوان» اظهار کرد: در زمینه فرزندآوری، سواد سلامت نقش بسیار مهمی در آگاهیبخشی به مردان درباره مسائل مرتبط با باروری و روشهای مناسب برای حمایت از همسران باردار ایفا میکند.
وی با اشاره به اینکه افزایش سواد سلامت در مردان در حوزه فرزندآوری میتواند به جوانی جمعیت و سلامت خانواده و جامعه کمک کند، خاطرنشان کرد: آموزشهای مرتبط با سلامت، نقش کلیدی در افزایش آگاهی مردان و ارتقاء سطح سلامت آنان دارد.
معاون بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان اذعان کرد: مردان با داشتن اطلاعات کافی میتوانند نقش مؤثرتری در همراهی و حمایت از همسران خود در دوران بارداری و پس از زایمان ایفا کنند.
وی گفت: سواد سلامت به معنای توانایی فرد در دسترسی، درک، ارزیابی و استفاده از اطلاعات مربوط به سلامت برای اتخاذ تصمیمات مناسب و بهبود کیفیت زندگی است.
سبیانی با بیان اینکه سلامت باروری مردان از جنبههای مختلفی حائز اهمیت است، افزود: توجه به تغذیه مناسب، انجام منظم ورزشها، پرهیز از مصرف مواد مخدر و دخانیات و ... از عوامل مؤثر در بهبود کیفیت اسپرم و افزایش شانس باروری محسوب میشوند.
وی گفت: سلامت مردان به وضعیت رفاه جسمی، روانی و اجتماعی مردان گفته میشود که شامل سلامت قلب و عروق، سلامت روان، پیشگیری و درمان سرطان، عوامل مربوط به سبک زندگی و همچنین دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه و سلامت جنسی و سلامت باروری باشد.
معاون بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان زبرخان بیان کرد: علیرغم اینکه مردان بیشتر از زنان در معرض فاکتورهای خطر محیطی و شغلی قرار دارند، اما کمتر به مراقبتهای بهداشتی پیشگیرانه توجه دارند و مراجعه به پزشک و مراکز درمانی را به دلایل مختلف تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تأخیر میاندازند.
وی با بیان اینکه سلامت مردان ضمن اینکه موجب استحکام و ارتقای سلامت نیروی کار جامعه و توسعه منطقه میشود، ارتقاء کیفیت خانوادهها را در گرو توجه به سلامت مردان دانست.
انتهای پیام