بیزنس گزارش کرد، مجمع جهانی اقتصاد (WEF) تخمین زده است که شکاف جنسیتی جهانی بر اساس دادههای فعلی، ۱۳۴ سال یا تقریبا پنج نسل طول خواهد کشید تا به برابری کامل برسد.
امتیاز شکاف جنسیتی جهانی در سال ۲۰۲۴ برای تمام ۱۴۶ کشوری که در گزارش مجمع گنجانده شده، ۶۸.۵ درصد است که نسبت به سال گذشته تنها ۰.۱ درصد بهبود ثبت کرده است.
در این بیانیه آمده است: فقدان تغییر معنادار و گسترده از آخرین نسخه منتشرشده، بهطور موثری سرعت پیشرفت را برای دستیابی به برابری کاهش داده است و شرایط اقتصادی و نظارتی جهانی کنونی نتایج برابری جنسیتی را شکل میدهد.
چشمانداز اقتصادی برای زنان و دختران به دلیل ادامه رکود و بحرانهای طولانیمدت تهدید میشود. در حالی که اتخاذ سیاستهای اقتصادی برای پیشبرد برابری جنسیتی بهطور کلی افزایش یافته است اما در مناطق مختلف نه فقط در پذیرش، بلکه در تامین منابع و اجرا نیز تفاوتهای فاحشی وجود دارد.
ایسلند دوباره با امتیاز ۹۳.۵ در رتبه اول جهان قرار دارد. ایسلند در این شاخص برای یک و نیم دهه پیشتاز بوده و همچنان تنها اقتصادی است که بیش از ۹۰ درصد شکاف جنسیتی خود را کاهش داده است.
اقتصادهای اروپایی هفت رتبه از ۱۰ رتبه اول را به خود اختصاص دادهاند؛ فنلاند با امتیاز ۸۷.۵ درصد در جایگاه دوم و نروژ با ۸۷.۵ درصد در رتبه سوم قرار دارند.
سوئد با ۸۱.۶ درصد رتبه پنجم، آلمان با ۸۱ درصد رتبه هفتم، ایرلند با ۸۰.۲ درصد رتبه نهم و اسپانیا با امتیاز ۷۹.۷ رتبه دهم را کسب کردند.
سه جایگاه باقیمانده در میان ۱۰ کشور برتر، نیوزیلند با ۸۳.۵ درصد در رده چهارم، نیکاراگوئه با ۸۱.۱ درصد در رتبه ششم و نامیبیا با ۸۰.۵ درصد در جایگاه هشتم هستند.
افزایش منابع مورد نیاز برای از بین بردن این شکاف مستلزم ذهنیت اساسی برای شناخت برابری جنسیتی بهعنوان موتوری برای رشد جدید و باکیفیت است. تلاشهای تجاری برای بهبود برابری جنسیتی در آمریکای لاتین، خاورمیانه و شرق آسیا در حال افزایش است.
مجمع جهانی اقتصاد گفت که شاخص جهانی شکاف جنسیتی بهطور سالانه، وضعیت فعلی و تکامل برابری جنسیتی را در چهار بعد کلیدی - مشارکت اقتصادی و فرصت، پیشرفت تحصیلی، سلامت و بقا و توانمندسازی سیاسی- معیار قرار میدهد.
از میان ۱۴۶ اقتصاد تحت پوشش شاخص ۲۰۲۴، شکاف جنسیتی سلامت و بقا ۹۶ درصد، شکاف پیشرفت تحصیلی ۹۴.۹ درصد، شکاف مشارکت اقتصادی و فرصت ۶۰.۵ درصد و شکاف توانمندسازی سیاسی ۲۲.۵ درصد اعلام شده است.
انتهای پیام