از ترویج ازدواج آسان تا راه‌اندازی خیرین ازدواج در ملایر

یکی از مهمترین بناهای که اسلام بر آن تأکید بسیار دارد و براساس روایات محبوبترین بنا نزد خداوند متعال است امر ازدواج و تشکیل خانواده است.

طبق آخرین گزارش و آمار ارائه شده توسط سخنگوی وزارت ورزش و جوانان، در حال حاضر ۱۲ میلیون نفر در سن ازدواج هستند، اما سالانه ۱۰ تا ۱۲ درصد افرادی که در سن ازدواج هستند، ازدواج می‌کنند.

به گفته سینا کلهر، سال گذشته نسبت به ۱۴۰۱؛ ۶۰۰۰ مورد کاهش طلاق داشته‌ایم که بیشترین کاهش در تهران بوده است، همچنین ۷۴ درصد ازدواج‌ها در سنین ۱۸ تا ۳۵ سال بوده است.

به‌گفته سخنگوی وزارت ورزش و جوانان در این شرایط و طبق آمار، استان‌های سمنان، بوشهر، البرز، تهران و قم وضعیت قرمز و نارنجی (بحرانی) ازدواج را در سال گذشته طی کرده‌اند و بیشترین نرخ ازدواج در کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری و خراسان شمالی بوده است.

با  ترویج ازدواج آسان می‌توان جامعه را از آسیب‌ها حفظ کرد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار ملایر در رابطه با اهمیت ترویج ازدواج آسان، گفت: هفته ملی ازدواج باید شروع یک حرکت موثر به سمت فرهنگ‌سازی در حوزه ازدواج آسان باشد و ترویج این فرهنگ پسندیده مهمترین راه حفاظت جامعه از آسیب‌هاست.

مسعود وفایی‌زاده بر اجرای برنامه‌های هفته ازدواج، به ویژه ترویج ازدواج آسان پیگیری و برنامه‌ریزی غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان توسط دستگاه‌ها و ارگان‌ها تأکید کرد.

وی با تأکید بر بر لزوم برنامه‌ریزی‌های اصولی، اجرای دستورالعمل‌های کشوری، پرهیز از گزارشات فاقد محتوی و همکاری و هم افزایی دستگاه‌های اجرایی، خاطرنشان کرد: عملکرد دستگاه‌های اجرایی در این زمینه‌ها ارزیابی و اطلاع‌رسانی می‌شود.

معاون سیاسی – اجتماعی فرماندار ملایر با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی هدفمند برای نسل جوان یک امر بسیار حیاتی است، گفت: هرچه در زمینه‌ ازدواج و جوانان کوتاهی کنیم، فعالیت دشمنان جدی‌تر می‌شود و نباید اجازه داد این امور مهم توسط فرهنگ و تهاجم ترکیبی بیگانگان و دشمنان استحاله شود.

وفایی‌زاده با بیان اینکه در برنامه‌های اوقات فراغت دانش آموزان باید نگاه ما برنامه‌مندی باشد، اظهارکرد: اگر این اتفاق به بهترین نحو رخ دهد، می‌تواند نقشه‌های شوم دشمنان را برای جوانان خنثی کند.

وی تصریح کرد: برنامه‌های اوقات فراغت باید به صورت جامع و کامل باشد و در بسته‌های متنوع امور فرهنگی، ورزشی، آموزشی و مهارتی به بهترین شکل ممکن پیش‌بینی شود.

ازدواج بهنگام و آسان؛ فوریت اجتماعی و فرهنگی امروز کشور

مشاور امور بانوان فرمانداری ملایر نیز بیان کرد: امروزه با توجه شرایط کنونی جامعه ما و توسعه ارتباطات و تهاجمات فرهنگی و لغزشگاه‌های فراوانی که بر سر راه جوانان از طرق مختلف، به ویژه رسانه‌ها ایجاد شده، علاوه بر تاکید شرع بر مساله ازدواج جوانان، این امر جزء مسائل مهم اجتماعی محسوب می‌شود.

مریم نگاهداری به ایسنا گفت: باید در فوریت این امر مقدس در وقت خودش و در اوج شور و نشاط جوانی از طرف خانواده‌ها و مردم به عنوان واسط ازدواج و مسئولین امر باید مجدانه پیگیری‌های لازم صورت پذیرد و همه از خانواده‌ها و مردم گرفته تا مدیران اجرایی باید با همت مضاعف شرایطی را فراهم کنند که جوانان تمایل به ازدواج بهنگام داشته باشند.

وی ادامه داد: ابعاد مختلفی در جلوگیری ازدواج بهنگام دخیل است و یک بعد مهم از موانع ازدواج بهنگام در جامعه ما به گره‌های ذهنی ایجاد شده برگرفته از فرهنگ اشتباهی است که غالب شده  و از جمله آن می‌توان به چشم و هم چشمی‌های فراوان، مقایسه با زندگی‌های چندین ساله، توقعات نابجا، بالا رفتن سن ازدواج به دلیل تحصیلات تکمیلی به‌ویژه برای دختران، تاثیر رسانه‌ها بر افزایش میل زندگی‌های آرمانی و نمایشی در رسانه‌های داخلی و غربی و تضعیف اعتقادات دینی و مسائل اقتصادی و اجتماعی موجود اشاره کرد.

مشاور امور بانوان فرمانداری ملایر افزود: طی هشت ماهه اخیر دفتر امور بانوان فرمانداری ملایر یکی از اهم وظایف خود را با همکاری ادارات و ارگان‌های سطح شهرستان از جمله؛ مرکز بهداشت و درمان، اداره ورزش و امورجوانان، بهزیستی، بسیج، نخبگان و اساتید دانشگاهی، تسهیلگری امر ازدواج جوانان شهرستان قرار داده است.

نگاهداری اظهارکرد: در این راستا برگزاری کارگاه‌ها و جلسات سبک زندگی و مهارت‌های زندگی، جلسات و کارگاه‌های مشاوره فردی و گروهی پیش از ازدواج رایگان با تدریس متخصصین امر، همایش ویژه مجردین و...، همچنین پیگیری نسبت به اجرای قوانین مصوب در راستای حمایت از خانواده در شهرستان صورت پذیرفته است.

وی با اشاره به افتتاح مجمع خیرین ازدواج در این شهرستان، گفت: بر اساس قانون، اداره ورزش و امور جوانان به عنوان متولی امر و دیگر ارگان‌ها شامل شهرداری، بسیج، کمیته امداد، بهزیستی، نیروهای نخبه و مردمی فعال و خیرین، پیگیر این امر خداپسندانه هستند تا " ازدواج بهنگام و پایدار" در سطح شهرستان رونق بگیرد.

راه‌اندازی "مجمع خیرین ازدواج ملایر"

مسئول نهضت پیشرفت بانوان ملایر نیز با تأکید بر اهمیت توجه مسئولین به ازدواج بهنگام و آسان جوانان، افزود: نهضت پیشرفت بانوان ملایر و بسیج جامعه زنان در راستای ترویج ازدواج آسان طرحی در خصوص تشکیل "مجمع خیرین ازدواج" ارائه داده است.

فروزان کردیوند به ایسنا گفت: بر اساس این طرح علاوه بر مشاوره به زوجین، ما به دنبال تسهیل امورات ازدواج افراد هستیم و در این خصوص در حال حاضر شهرداری ملایر یک واحد ساختمانی در اختیار مجمع قرار داده است که در حال تجهیز این مکان هستیم.

وی با بیان اینکه مقرر شده در اسرع وقت  "مجمع خیرین ازدواج ملایر" راه‌اندازی شود، خاطرنشان کرد: تمرکز بر تحکیم خانواده و تعمیق روابط زوجین با دو محور مشاوره رایگان و کارگاه‌های آموزشی در زمینه افزایش سواد خانواده و مهارت‌های زندگی، در دستور کار ما قرار دارد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403032718085
  • خبرنگار : 50038