حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل رئیسی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه روز عرفه در منابع اسلامی و فرهنگ اهل بیت به عنوان عید شناخته شده است، اظهار کرد: عرفه روز عبادت، دعا، نیایش و روز آشتی دوباره انسان با خدای متعال بعد از ایام ماه مبارک رمضان و شبهای قدر که ماه دعا، عبادت و قرآن است معمولا براساس منابع که وعده داده شده بعد از لیالی قدر انسان باید امید خود را به عرفه وصل کند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور چهارمحال و بختیاری افزود: اگر فردی احساس کند از ماه مبارک رمضان و لیالی قدر به خوبی استفاده نکرده میتواند به روز و شب عرفه امید داشته باشد، در حقیقت عرفه یا عرفات نقطه عرفان و شناخت خدای متعال است، اگر انسان براساس بندگی و عبودیت بتواند از این ساعات و ایام استفاده کند میتواند تا حدودی دل خود را با خدا آشنا و نزدیک کند، یعنی میتواند معرفت خداوندی را در ذهن و باطن خود بیش از پیش بیفزاید.
رییسی بیان کرد: همه عظمت روز عرفه به استفاده از دعا، عبادات، نمازهای وارده بوده که از جمله دعای گرانقدر و با اهمیت دعای عرفه است، کما اینکه یکی از منابع اصلی توحیدی، خداشناسی و راه رسیدن انسان به خدای متعال دعای عرفه است.
وی گفت: عید عرفه برای همه نمیتواند عید باشد همانطور که ماه مبارک رمضان برای همه مبارک نیست، اگر کسانی شب عرفه به دعا و توسل بپردازند و در خود تجدیدنظر کنند، یعنی خودشناسی دوباره را در خود ایجاد کنند و دعاها و نمازهایی که در مفاتیحالجنان آمده استفاده کند، قطعا در مناسک و رفتارشان تاثیر بسزایی خواهد داشت و فرد میتواند به یک خودشناسی قویتر دست یابد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور چهارمحال و بختیاری با اشاره به اعمال روز عرفه، تصریح کرد: غسل کردن در این روز وارد شده است، همچنین گرفتن روزه، خواندن نماز توبه بعد از نماز عصر از جمله اعمال وارده این روز است.
رییسی بیان کرد: اگر دعای عرفه با دقت و تامل خوانده و به مفهوم آن پی ببریم قطعا تاثیر بیشتری به همراه دارد، در حقیقت میتوان گفت اگر فرصت خواندن کامل دعای عرفه وجود ندارد چند صفحه با دقت و با تامل خوانده شود کافی است مهم متوجه شدن مفهوم دعاست.
وی تاکید کرد: دعای عرفه جزو شاخصترین دعاهایی است که در فرهنگ اسلام از امام حسین(ع) به یادگار مانده که یکی از منابع غنی معارف دین به شمار میرود.
رییسی گفت: عید عرفه مقدمهای برای عید قربان است، همه مناسبتها، اعمال و دعاها مقدمهای برای اتصال انسان به تقرب الهی است، تا زمانیکه انسان بنده خدا نشود حتما بنده غیر خدا خواهد شد، اگر میخواهیم بنده غیر خدا نشویم باید اسیر خدا شویم و راه اسیر شدن خداوند، اعمال، عبادات و نیایشها هستند تا از این طریق انسان به پروردگار وصل شود.
انتهای پیام