به گزارش ایسنا، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان در اظهاراتی گفت که حجاج ایرانی هیچگونه برنامهای برای انجام فعالیتهای خارج از عرف در مناسک حج ندارند.
وی در گفتوگو با ایندیپندنت عربی تاکید کرد: تقریبا ۹۰ هزار ایرانی روزها و شبهای معنوی را در عربستان سپری کردند و توانستند اعمال خود در مکه را به آسانی و اطمینان کامل انجام دهند، آنها همچنین توانستند به مسجدالنبی و زیارت بقیع بروند. هیات ایرانی در قالب حجاج در آستانه عازم شدن برای تکمیل حج خود و بازگشت به وطن هستند تا حجی مورد قبول و با خاطرات خوب داشته باشند.
عنایتی افزود: با توجه به موقعیت دیپلماتیکی که دارم متوجه سازماندهی فوقالعاده هیات حجاج ایرانی شدم و مقامات ذیربط عربستانی نیز برای تسهیل امور حجاج تلاشهای فراوانی انجام دادهاند که قابل تقدیر و تشکر است.
سفیر ایران در ریاض خاطرنشان کرد: حجاج ایرانی از منظمترین و منضبطترین حجاج هستند زیرا در ایران دورههای متعدد بهداشتی، فرهنگی، اداری و دینی برای آشنایی با مناسک حج و فضای معنوی در این مکان مقدس برگزار میشود.
وی گفت: مسئولان ایرانی حج را مظهر وحدت و نزدیکی مسلمانان و فرصتی بزرگ برای تقرب الهی و تفکر درمورد مسائل مهم مسلمانان میدانند.
عنایتی در پاسخ ضمنی به ادعاهای مطرح شده مبنی بر اینکه حجاج ایرانی قصد دارند اقدامات خارج از عرف انجام دهند گفت: توصیه به حجاج ایرانی این بود که «از این فرصت برای دعا و قرائت قرآن بهره ببرند».
اخیرا نمایندگان دفاتر مراجع عظام تقلید درحج ۱۴۰۳ با حضور در محل بعثه مقام معظم رهبری در مکه با نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس سازمان حج و زیارت دیدار کردند. در این دیدار که سفیر ایران در عربستان نیز حضور داشت، حجتالسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به همزمانی حادثه ناگوار شهادت رئیس جمهور و دیگر شهدای خدمت با حج امسال، گفت: برخی از اقدامات کشور میزبان (عربستان) در هیچیک از موسمهای حج گذشته سابقه نداشته است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار کرد: برای نخستینبار در تاریخ حجگزاری، ۶ نفر از خادمان زائران را برگرداندند و در ادامه برخی دستگیریها اتفاق افتاد و زائران را بردند و در نزدیکی جده رها کردند و علت را هم اجرای دستورالعمل حج «بلا تصریح» (حج بدون ومجوز) عنوان کردند، در حالیکه تمام این افراد تصریح داشتند و با ویزای حج به این کشور وارد شدهاند.
نواب با اشاره به تماسها و پیگیریهای انجام شده برای آزادی یک زائر ایرانی که همچنان در مدینه در بازداشت است، گفت: با وجود اینکه ما چارچوبها را دراین کشور رعایت کردهایم و تلاش داریم همکاری کامل باشد، ولی شرایط، بسیار سخت است.
او در ادامه با بیان اینکه تعداد فوتیهای امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۱۰ نفر کمتر است، افزود: تاکنون سه زائر فوت شدند که نشاندهنده این است آزمایشات و معاینات زائرین در سطح بهتری انجام شده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: اقدام در حوزه درمان، در کنار مصاحبه برای گزینش روحانیون کاروانها و ارائه آموزش تأثیر خوبی داشته است و به جوانگرایی در ارتباط با نیروهای کاروانها هم توجه شده است.
نواب بیان کرد: سازمان حج و زیات، بعثه مقام معظم رهبری و مرکز پزشکی حج و زیارت تلاش دارند که حج با آرامش تمام و بهرهمندی زائران از فضای معنوی این سرزمین به پایان برسد و زائران با سلامتی به کشور بازگردند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت همچنین به مشکلات ناشی از تحریمها در انتقال ارز و همراهی نکردن به موقع بانک ذیربط در عربستان برای واریز ارز حج به حساب دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت در عربستان اشاره کرد و افزود: به همین دلیل ۱۲ هزار تخت که در مکه برای اجاره قرارداد بسته بودیم از دست رفت و اکنون هم در بخش هواپیمایی مشکلاتی داریم که امیدواریم حل شود.
انتهای پیام