محمدعلی رهنما، مدیر جهاد کشاورزی سرخس در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه جهاد کشاورزی سرخس، در دولت سیزدهم نسبت به احیای قنوات، انتقال آب با لوله و ... همت مضاعفی داشت، افزود: با توجه به اینکه امسال از سوی رهبر معظم انقلاب «رشد تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شد تاکنون اقدامات بسیار مؤثر و خوبی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی این شهرستان در بخشهای مختلف انجام شده است.
وی از سرخس به عنوان شهرستانی زراعی و دامی نام برد و گفت: بیش از ۶۰ درصد معاش مردم از محل بخش کشاورزی تأمین میشود و این نشان میدهد کشاورزی نقش بسیار مؤثر و مهمی در زندگی مردم شهرستان دارد.
مدیر جهاد کشاورزی سرخس خاطرنشان کرد: این شهرستان یکی از قطبهای مهم گندم در خراسان رضوی است و سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ تن انواع بذور اصلاحی متناسب و سازگار با اقلیم شهرستان تأمین شد. همچنین با کمک و راهنماییهای کارشناسان جهاد کشاورزی و برگزاری دورههای آموزشی مرتبط با مرحله کاشت بیش از ۹۰ درصد کشت سرخس مکانیزه بوده است.
وی گفت: سال گذشته بالغبر ۱۰۰۰ تن انواع کودهای مورد نیاز کشاورزان برای مزارع غلات تأمین شد، همچنین با توجه به نبود آفت سن گندم در چند سال اخیر در شهرستان، تلاش شده این افتخار با تلاش همکاران و کشاورزان تداوم داشته باشد.
رهنما با اشاره به اینکه با انجام بیش از ۲۰۰۰ هکتار مبارزه با آفت سن در مزارع بحمدالله هیچگونه گندم سن زدهای را در مراکز خرید مشاهده نکردیم، میزان تولید گندم شهرستان را ۱۵ هزار تن اعلام کرد و افزود: با خرید ۱۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان رشد ۱۰۰ درصدی را نسبت به سال ۱۴۰۱ داشتهایم.
وی در ادامه یکی از دغدغههای شهرستان را بهرهوری آب در بخش کشاورزی دانست و تصریح کرد: علیرغم خرده مالکی در شهرستان، توانستیم سال گذشته بالغبر ۱۶ کیلومتر لولهگذاری در اراضی خرده مالکی داشته باشیم که در این خصوص با هزینه بالغبر ۴.۵ میلیارد تومان کمک بسیار خوبی به بخش کشاورزی و جلوگیری از هدر رفت آب شد.
مدیر جهاد کشاورزی سرخس خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالیها و بحران منابع آب در سال ۱۴۰۱ برای اجرای پروژه انتقال آب با لوله به طول ۱۰ کیلومتر مبلغ ۳۰ میلیارد تومان و در سال گذشته برای اجرای پروژه انتقال آب با لوله به طول ۱۶ کیلومتر ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد.
وی با بیان اینکه در حوزه مکانیزاسیون هم با اعتبار بالغبر ۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان پنج کمباین و انواع ادوات مورد نیاز کشاورزان را تأمین کردیم، اظهار کرد: شهرستان با دارا بودن ۳۰۰ هزار رأس دام سبک، رتبه سوم استان را دارد.
رهنما گفت: با حمایتهایی که در تأمین نهادههای دامی صورت گرفت بالغبر ۶۰۰۰ تن انواع نهادهای دامی شامل جو، کنستانتره و سبوس را بین دامداران توزیع کردیم و در حال حاضر با ۵۲۰۰ تن در سال رتبه سوم استان را به لحاظ عملکرد تولید گوشت داریم.
وی با اشاره به اینکه در استفاده از تمامی ظرفیتها همه تلاشهای خود را به کار گرفتهایم، بیان کرد: امیدواریم در راستای شعارهای اقتصادی که ابلاغی رهبر معظم انقلاب و سیاستها و اهداف وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه بخش کشاورزی و طرحهای تحول اقتصادی که یکی از مهمترین دغدغهها در سال جاری است، جامه عمل بپوشانیم.
مدیر جهاد کشاورزی سرخس همچنین به اهم اقدامات انجام شده این نهاد در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: احیاء و مرمت قنوات با صرف مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان، توزیع انواع کودهای یارانهای مورد نیاز کشاورزان شامل فسفات، پتاس و اوره به میزان ۵۵۰۰ تن، توزیع دام اصلاح نژاد قره گل در گلههای بومی شهرستان به تعداد ۲۵۰ رأس و توزیع نهادههای دامی یارانه دار و توزیع ۳۰۷۰ تن کنسانتره از فروردین تا شهریور ۱۴۰۱ از جمله این اقدامات است.
وی با بیان اینکه سال گذشته نیز ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار برای اجرای پروژههای احیای قنوات تخصیص یافت، اذعان کرد: در راستای حمایت از کشاورزان نسبت به توزیع انواع کودهای یارانه دار مورد نیاز کشاورزان به میزان ۶۰۰۰ تن، توزیع جو یارانهای به میزان ۶۰۰۰ تن، توزیع نهادهای دامی یارانه دار - سبوس خام به میزان ۷۸۰ تن از آذر تا اسفندماه ۱۴۰۲ و جو ۶ ماهه پشتیبانی به میزان ۱۴۰۰ تن اقدام شد.
انتهای پیام