به گزارش ایسنا، ژنرال «صدام حفتر»، ۳۳ساله، در آغاز ماه ژوئن بهعنوان رئیس نیروی زمینی در نیروهای مسلح عرب لیبی (LAAF) به فرماندهی پدرش آغاز به کار کرد.
به نقل از فیگارو، این انتصاب، پس از انتصاب دو تن از برادران وی در پستهای کلیدی، نشاندهنده تمایل خلیفه حفتر، ۸۱ ساله، برای تحکیم قدرت قبیله خود در شرق و آمادهشدن برای نسل بعدی است.
لیبی که از زمان سقوط معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ به دلیل اختلافات تضعیف شده و دارای ذخایر نفتی فراوان است، توسط دو رقیب اداره میشود؛ یکی در طرابلس (غرب) که توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است و دیگری در شرق در اطراف اردوگاه حفتر.
انتخابات لیبی که قرار بود کشور را متحد کند، قبل از اینکه برای مدت نامعلومی به تعویق بیفتد برای دسامبر ۲۰۲۱ برنامهریزی شده بود.
قبل از صدام حفتر، برادرش خالد در ژوئیه ۲۰۲۳ بهعنوان رئیس ستاد واحدهای امنیتی در نیروهای LAAF منصوب شد. در فوریه ۲۰۲۴، یکی دیگر از شش پسر خلیفه حفتر به نام بلقاسم، با منابع قابلتوجهی، زمام امور «صندوق توسعه و بازسازی لیبی» را به دست گرفت.
ولفرام لارشر، محقق مؤسسه آلمانی SWP معتقد است: اوجگیری پسران خلیفه حفتر بخشی از تداوم چیزی است که از ابتدا یک ارتش خصوصی بوده و بعدها خانوادگی شده است. حلقه درونی که واحدها و منابع کلیدی این امپراتوری خصوصی را کنترل میکند، پسران او هستند، اما پسرعموهایش، برادرزادهها و دامادهایش نیز حضور دارند.
از آوریل ۲۰۱۹ تا تابستان ۲۰۲۰، خلیفه حفتر تلاش کرد تا پایتخت را با حمایت امارات متحده عربی، مصر و روسیه فتح کند، اما نیروهای وی شکست خوردند.
ولفرام لارشر عنوان میکند، این بهوضوح نشانهای از آمادگی برای روزی است که حفتر ناپدید میشود (بمیرد) و کل ساختار قدرت او میتواند در خطر قرار بگیرد.
انتهای پیام