به گزارش ایسنا، دومین دوره از نمایشگاه ملی آبادیران با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری از ۲۲ خردادماه به مدت چهار روز در محل مصلای امام خمینی (ره) تهران برگزار شد. «رفع چالشهای مناطق محروم و روستایی»، «ایجاد اشتغال پایدار» و «توسعه زنجیره ارزش ظرفیتهای بومی مناطق کمتر برخوردار» با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور و سایر ارکان زیست بوم نوآوری و فناوری از اهداف جدی برنامه ملی آبادیران است.
ناظر به این دغدغهها، برخی از ستادهای توسعه فناوری و توسعه اقتصاد دانشبنیان در دومین دوره نمایشگاه آبادیران حاضر شدند تا ضمن همراهی با شعار این نمایشگاه به ارائه برنامههای خود در حوزه محرومیتزدایی بپردازند.
ویژگی زیستفناوری، فعال کردن ظرفیت مردم است
محمد حسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیستفناوری در خصوص دغدغه این ستاد برای شرکت در نمایشگاه آبادیران، گفت: زیستفناوری از فناوریهای راهبردی است که از ظرفیت مردمی شدن بالایی برخوردار است، چراکه کسب و کارهای خرد مقیاس در آن به خوبی شکل میگیرد و میتوان به سادگی فناوری برآمده از آن را در روستاها به کار گرفت.
وی افزود: خاصیت زیست فناوری فعال کردن ظرفیت مردم است و این مهمترین نقطه اشتراک آن با آبادیران است. برای همین در آبادیران امسال به طور خاص و متفاوتتر از قبل حاضر شدیم. حضور ما امسال به صورت پاویونی بوده است و علاوه بر ستاد، سه شرکت دانشبنیان که در حوزه توسعه منطقهای به طور ویژه در حوزه دام و کشاورزی فعالیت دارند، حضور پیدا کردند.
متالهی در خصوص برنامههای ستاد ناظر به شعار نمایشگاه، تصریح کرد: ناظر به دغدغه نمایشگاه، رویدادی را تحت عنوان رمزیست برگزار کردیم که اولین روایت مردمی زیست فناورانه است و مخاطب ما در این رویداد، عامه مردم بودند، چرا که معتقدیم فناوری باید در بطن و متن جامعه رسوخ کرده و مردم اثراتش را احساس کنند.
وی ادامه داد: فرق رویداد رمزیست با دیگر رویدادها در همین نوع روایت است؛ در این رویداد کسی امتیاز بیشتری را کسب خواهد کرد که بتواند محصول خود را به زبان سادهتری ارائه کند و داور خود مردم هستند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری ادامه داد: مسابقه «ایران آزاد با زیست فناوری» برنامه دیگر ما در دوره دوم نمایشگاه آبادیران بوده است که در این مسابقه ۱۰ سوال طراحی شد تا افراد بتوانند دانش عمومی در مورد زیست فناوری کسب کنند.
تامین سرمایه بورسیه ۸۰۰ دانشآموز در مناطق محروم برای آموزش مهارتهای کدنویسی
مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی ریاستجمهوری نیز در خصوص هدف این ستاد از حضور در نمایشگاه امسال آبادیران، اظهار کرد: نمایشگاه آبادیران هدفی کلی دارد و آن اتصال ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و خلاق در مساله آبادانی ایران است که هدف عمده ستاد ما هم هست، از طرف دیگر خیلی از مسائل حوزه آبادانی ایران با فناوری نرم حل میشود.
وی ادامه داد: در کنار ارتباط، هدف ما ایجاد این باور است که حوزه فناوری نرم در حوزه محرومیتزدایی و آبادانی ایران اهمیت بیشتری دارد و به واسطه انسان محور و خلاقیت محور بودنش میتواند به صورت جدیتری مساله محرومیتزدایی را حل کند.
حسنلو همچنین تاکید کرد: میکوشیم در برنامه آبادیران درگاه اتصال مردم به مساله توسعه کسب و کارهای خلاق و حوزه جمعسپاری باشیم و در این راستا، تامین سرمایه بورسیه ۸۰۰ دانش آموز در مناطق محروم برای آموزش مهارتهای کدنویسی از کارویژههای ما در آبادیران امسال بوده است.
تولید رنگ طبیعی از ضایعات گیاهی با حمایت ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته
ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته با معرفی دو شرکت دانشبنیان در نمایشگاه امسال آبادیران حاضر شد؛ پونه اصل روستا، کارشناس این ستاد در معرفی این شرکتها، گفت: یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در استان لرستان محلولی را برای رشد گیاهان چه در گلخانه و چه در زمینهای کشاورزی، ارائه کرده است که در مناطق محرومی که گلخانه دارند و به دنبال این هستند که محصولاتشان سریعتر به برداشت برسد، کاربرد دارد. همچنین، پودر آتشنشانی ضد حریق از دیگر محصولات این شرکت است.
به گفته اصل روستا، شرکت دیگر که در بوشهر فعالیت میکند، از ضایعات گیاهی و کشاورزی برای تولید رنگهای طبیعی استفاده میکند.
ایجاد بازار در حوزه گیاهان دارویی از جدیترین اهداف ستاد گیاهان دارویی برای حضور در آبادیران
ستاد گیاهان دارویی با برگزاری پنل «نقش و اهمیت تولید و پرورش گیاهان دارویی و معطر در توسعه اشتغال روستایی و بررسی راهکارها و چالشهای آن» از دیگر ستادهای فعال دومین نمایشگاه آبادیران بوده است.
سهندی، معاون این ستاد، ایجاد بازار در حوزه گیاهان دارویی را از جدیترین اهداف ستاد گیاهان دارویی برای حضور در این دوره از نمایشگاه آبادیران دانست و گفت: با ایجاد این بازار، پروسه فروش محصولات حوزه گیاهان دارویی برای کشاورزان این حوزه تسهیل شده و اهداف در حوزه اقتصاد دانشبنیان محقق میشود.
به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، وی، پروژه مرکز جامع طب سنتی، ساماندهی عطاریها، تولید داروهای گیاهی انسانی و دامی و... را از دیگر برنامههای این ستاد دانست و تصریح کرد: راهاندازی هر یک از این پروژهها به اشتغال روستایی و رونق اقتصاد کشاورزی کمک خواهد کرد.
سهندی تاکید کرد: ما در این نمایشگاه علاوه بر ارائه برنامههایمان در راستای محرومیتزدایی، به دنبال جذب همکاری سازمانهای دیگر نیز بودیم.
عرضه توانمندیها در کنار شناسایی نیازها
محمدمهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان آب، اقلیم و محیط زیست هم هدف این ستاد از حضور در نمایشگاه را به پنج بخش تقسیم کرد و گفت: شناسایی شرکتهای دانشبنیان مرتبط با ماموریت ستاد با هدف محرومیتزدایی و اشتغالآفرینی، دریافت تقاضا از دستگاههای اجرایی و شرکتها جهت رفع نیاز محور نمایشگاه، همرسانی عرضه (بند۱) و تقاضا (بند ۲)، حضور شرکتهای دانشبنیان در غرفه ستاد و معرفی برای انعقاد تفاهمنامه همکاری و معرفی محصولات و نمایش دستاوردها و پروژههای موفق ستاد در سالهای گذشته از اهداف ما برای شرکت در آبادیران بوده است.
سید محمد کرباسی، دبیر ستاد توسعه فناوریهای ارتباطات و اتصال پذیری، معرفی ستاد، شناسایی ظرفیتها و نیازمندیهای مناطق محروم که با مساله توسعه فناوری مرتبط است، همچنین شناسایی نهادها و شرکتهای دانشبنیان مرتبط با ستاد در حوزه محرومیتزدایی را دغدغه اصلی این ستاد برای حضور در نمایشگاه آبادیران دانست.
یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه علوم و فناوریهای شناختی به همت و حمایت ستاد توسعه فناوریهای علوم شناختی در نمایشگاه امسال آبادیران حاضر شد. این شرکت در حوزه واقعیت مجازی فعالیت میکند و برنامههایی در حوزه سلامت روان برای درمان اختلال تمرکز، توجه حافظه، افزیش مهارتهای درکی حرکتی طراحی کرده که در فضای واقعیت مجازی قابل اجرا است. این دستگاه، در کلینیکهای توانبخشی و علوم مغز و اعصاب مستقر میشود.
همچنین، ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان ماشینسازی و تجهیزات پیشرفته و ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان عمران و ساختمان از دیگر ستادهایی بودند که امسال در آبادیران حاضر شدند تا به سهم خود بسترها را برای تحقق به ایرانی آباد، پیشرفته و پیش رو در منطقه و جهان فراهم کنند.
انتهای پیام