به گزارش ایسنا، از ۷ اکتبر که عملیات پرصلابت طوفان الاقصی به دست نیروهای مقاومت فلسطین علیه اراضی اشغالی آغاز شد، دولت بایدن این طور نشان میدهد که در پشت پرده برای کاهش تنشهایی کار میکند که ممکن است ایالات متحده یا سربازان آمریکایی را که در این منطقه در سوریه، عراق و اردن مستقر هستند، درگیر کرده و در معرض خطر بیشتری قرار دهد.
به گفته یک مقام آمریکایی، «آموس هوکشتاین» مشاور ارشد دیپلماتیک بایدن دوشنبه برای کار بر روی کاهش تنشها به اراضی اشغالی فلسطین میرود.
مقامات آمریکایی نسبت به چندین سناریو ابراز نگرانی کردهاند. برخی به سیبیاس نیوز گفتند که حملات عمیقتر اخیر رژیم صهیونیستی در داخل خاک لبنان را بهعنوان آمادهسازی میدان نبرد برای یک حمله گسترده توسط نظامیان صهیونیست تفسیر میکنند.
جنبش حزبالله لبنان با شلیک موشکهای بزرگتر به رژیم صهیونیستی پاسخ داده است. این مقامات به طور فزایندهای نگران هستند که تلآویو جنگی را علیه حزبالله لبنان آغاز کند که بدون حمایت آمریکا نمیتواند آن را به پایان برساند.
دیگر مقامات آمریکایی به سیبیاس گفتهاند که نگرانیشان بر حزبالله لبنان متمرکز است و سناریویی را توصیف کردهاند که در آن حجم حملات موشکی به اراضی اشغالی میتواند منجر به عواقب ناخواستهای شود که منجر به رویدادی شود که اسرائیل احساس میکند مجبور است به آن واکنش نشان دهد و بعد آن وضعیت منجر به یک جنگ ناخواسته شود.
در داخل فلسطین اشغالی، تهدید حزبالله لبنان برای صهیونیستها به یک موضوع سیاسی قدرتمند تبدیل شده است، زیرا بسیاری از سکنه اراضی اشغالی که خانههای خود را در شهرکهای صهیونیستنشین شمال تخلیه کردهاند، آواره هستند. پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اراضی اشغالی و شروع جنگ در غزه، بسیاری از ساکنان شمال سرزمینهای اشغالی فلسطین و جنوب لبنان از نگرانی از زندگی در منطقهای که بهزودی به میدان جنگ تبدیل میشود، خانههای خود را ترک کردند.
به گزارش سیبیاس، افزایش تنشهای مرزی میان رژیم صهیونیستی و حزبالله، کاهش تنشها در منطقه را برای آمریکا سختتر میکند، بهویژه اگر تلاشهای دولت بایدن برای میانجیگری برای توافق اسرا و آتشبس در غزه شکل بگیرد. دولت بایدن مذاکرات آتشبس و تنشهای صهیونیستها و حزبالله را در هم تنیده میبیند.
یک مقام ارشد دولت بایدن پنجشنبه به خبرنگاران در ایتالیا گفت: «مهمترین چیز در مورد توافق آزادی گروگانها و آتشبس که اکنون روی میز است، این است که در صورت تحقق، میتواند در شمال اسرائیل تأثیر بگذارد؛ بنابراین این فرصتی برای ماست تا بتوانیم این درگیری را به طور کامل به پایان برسانیم.»
این مقام آمریکایی همچنین گفت بهعنوان بخشی از هر توافق آتشبس، باید «تدارکات خاصی در مرز لبنان» وجود داشته باشد. او تاکید کرد: «باید توافقی وجود داشته باشد که به اسرائیلیها اجازه دهد با تضمین امنیتی به خانههای خود در شمال بازگردند؛ اینکه اوضاع بهمثابه ۶ اکتبر حزبالله نشود که درست روی خط آبی مستقر شده باشد.»
به گفته مقامهای آمریکایی، برخلاف حمله غافلگیرانه حماس در ماه اکتبر ۲۰۲۳، جنگ احتمالی با حزبالله لبنان چیزی است که ارتش رژیم صهیونیستی سالهاست آن را گوشه ذهن خود دارد.
همچنین یک مقام آمریکایی گفت سربازان رژیم صهیونیستی در فرماندهی شمالی در واحدهایی به اندازه تیپ آموزش میبینند، اما هنوز در موقعیتی برای شروع حمله نیستند.
یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر، حزبالله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسما به عملیات فلسطینی طوفان الاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین بهصورت روزانه و تقریبا ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزبالله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی شده است.
با گذشت بیش از هشت ماه از آغاز جنگ، حزبالله در حال نشان دادن قابلیتهای جدید علیه ارتش رژیم صهیونیستی است؛ طوری که تلآویو مقابله با این تهدید را دشوار مییابد. حزبالله علاوه بر تهدید موشکی و خمپارههای ضد زره، استفاده از پهپادهای مسلح را تشدید کرده است؛ پهپادهایی که میتوانند به مرزها نفوذ کرده و به اسرائیلیها تلفات و خسارت وارد کنند.
رسانههای عبری گزارش دادهاند از زمان آغاز نبرد طوفانالاقصی و شلیک موشک و پهپاد از جنوب لبنان، چندین افسر و نظامی صهیونیست کشته و دهها پایگاه نظامی آنها توسط حزبالله هدف گرفته شده است و به همین دلیل کابینه تندرو «بنیامین نتانیاهو» مجبور به تخلیه هزاران شهرکنشین از شمال فلسطین اشغالی شده و تعدادی از شهرکنشینان هم خودشان از منطقه فرار کردهاند.
اخیرا رسانههای عبری فاش کردند که این شهرکنشینان صهیونیست حاضر به بازگشت به خانههایشان نیستند و میگویند که کابینه نتانیاهو توجهی به سرنوشت آنها نداشته و آنها را رها کرده است.
انتهای پیام