به گزارش ایسنا، مقامهای سوئیسی میزبانی کننده از این کنفرانس گفتند حدود ۱۰۰ کشور و سازمان که حدود نیمی از آنها از اروپا هستند شرکتشان در این کنفرانس را تایید کردهاند. به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، تنها ۵۷ کشور در سطح سران خود در این کنفرانس شرکت دارند.
از آمریکا کامالا هریس، معاون رئیس جمهور را اعزام خواهد کرد. کشورهای بزرگ «جنوب جهانی» رهبران ارشد خود را نمیفرستند. برزیل، هند، آفریقای جنوبی، اندونزی، امارات متحده عربی و فیلیپین نمایندگان سطوح پایینتر را اعزام خواهند کرد. عربستان و ترکیه وزرای خارجه خود را اعزام خواهند کرد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در این نشست شرکت نخواهد کرد و نماینده خود را به جای آن اعزام خواهد کرد. به همین ترتیب، واتیکان یک کاردینال دیپلماتیک را به جای پاپ میفرستد. چین از شرکت در آن خودداری کرد و اصرار داشت که روسیه باید دعوت می شد. سایر کشورهای بزرگ «جنوبی جهانی» که در آن شرکت نمی کنند عبارتند از پاکستان، مصر، الجزایر، ویتنام، ایران و چندین کشور دیگر. اعضای کشورهای مستقل مشترک المنافع مانند قزاقستان، آذربایجان، ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و بلاروس نیز در این نشست شرکت نخواهند کرد.
قبلاً رسماً مشخص شده است که موضوعات کلیدی مانند پایان جنگ و تنظیمات صلح آینده در این اجلاس مورد بحث قرار نخواهند گرفت، زیرا بین شرکت کنندگان در مورد این موضوعات اتفاق نظر وجود ندارد . بنابراین کییف امنیت هسته ای و غذایی و همچنین بازگشت زندانیان و اخراج شدگان را در دستور کار اجلاس قرار داده است.
هدف زلنسکی جلب موافقت اکثریت نمایندگان است. با این حال، هر تصمیمی که در یک اجلاس به استثنای روسیه گرفته شود، تقریباً قطعاً توسط روسیه نادیده گرفته خواهد شد.
سوئیس، میزبان اجلاس، در حال برنامه ریزی برای دومین نشست سران است که در آن معتقد است روسیه باید دعوت شود. مشخص نیست که آیا اوکراین با این موضوع موافق است یا خیر. بر اساس اظهارات زلنسکی، کی یف قصد دارد ابتدا یک «اولتیماتوم» دیپلماتیک از «اکثریت جهانی» جمع شده در این اجلاس به مسکو ارائه کند.
این در حالیست که مقامات روسیه نه تنها این کنفرانس صلح را «پوچ» میدانند، بلکه میگویند امکان توافق با اوکراین وجود ندارد زیرا در حال حاضر «ولودیمیر زلنسکی» به عنوان رئیسجمهور دیگر مشروعیت ندارد.
این در حالی است که روزنامه سوئیسی «لوتام» چند روز پیش در مقالهای نوشت سطح مشارکت کشورها در این به اصطلاح کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس حاکی از شکافی عمیق بین کشورهای جناحهای جنوب و شمال جهان بر سر شرکت در آن است که برای موفقیت نهایی این کنفرانس مفید نخواهد بود.
به نوشته این نشریه، نقشه راه کییف که در سوئیس مورد بحث قرار خواهد گرفت، شبیه کاپیتولاسیونی است که بر روسیه تحمیل میشود انگار که روسیه در این جنگ شکست خورده اما این بیشتر اوکراین است که در عرصه میدانی نیروهایش خسته شده و کمکم از بین میروند و آتشبس را ضروری میبینند؛ بنابراین، هر دو طرف باید بهتماممعنا توافق کنند که در بورگن اشتوک چنین اتفاقی با توجه به عدم حضور روسیه نخواهد افتاد.
انتهای پیام