به گزارش ایسنا به نقل از آسوشیتدپرس، برخی از این اشیا روز چهارشنبه به طور انحصاری به تعدادی از خبرنگاران AP نشان داده شد. دانشگاه کمبریج روز شنبه این ۳۹ مورد را که از گلدستههای قبیلهای تا سفالهای ظریف را شامل میشود، به این کشور شرق آفریقا باز میگرداند.
مارک الیوت، متصدی ارشد موزه دانشگاه کمبریج در زمینه مردمشناسی در این باره گفت: این اقلام متعلق به مجموعه موزه باستان شناسی و مردم شناسی در کمبریج است که آنها را برای یک دوره اولیه سه ساله به اوگاندا قرض میدهد. الیوت این اقدام را همکاری نزدیک موزهها توصیف کرد که از سالها گفتگو میان طرفین نشات میگیرد.
این اشیاء که توسط باستان شناسان اوگاندایی انتخاب شدهاند، بخش کوچکی از حدود ۱۵۰۰ شی است که قومنگاری اوگاندا را نشان میدهد و از حدود یک قرن پیش در اختیار کمبریج است. کمبریج بخشی از این اشیا را به عنوان کمکهای مالی از مجموعههای خصوصی به دست آورده و بسیاری از آنها هم توسط یک مبلغ مسیحیت در اوگاندا در دهه ۱۸۹۰ و اوایل قرن ۲۰ به این دانشگاه اهدا شد. اوگاندا در سال ۱۸۹۴ تحت الحمایه بریتانیا اعلام شد و در سال ۱۹۶۲ استقلال خود را به دست آورد.
موزه اوگاندا در کامپالا، پایتخت این کشور، قرار است نمایشگاهی موقت از این اشیاء را در سال آینده برگزار کند. جکلین نیراچیزا، کمیسر دولت اوگاندا و مسئول موزهها و بناهای تاریخی در این باره گفت: توافق اوگاندا با دانشگاه کمبریج قابل تمدید است و امکان بازگشت دائمی این اشیاه تاریخی وجود دارد. بعد از گذشت شصت سال، ما اکنون به ۳۹ شی دست پیدا کردهایم. به دنبال مذاکره با دیگر موزهها هستیم تا شاید امکان بازگشت دیگر اشیا تاریخی به اوگاندا فراهم شود.
انتهای پیام