حسین برزگر ۲۴ خردادماه در اولین جشنواره گل و گلاب و آیین شکرگزاری برداشت گل محمدی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری ظرفیت، استعداد و طبیعت متناسب با شرایط پرورش گل محمدی دارد چراکه اختلاف ارتفاع این استان از سطح دریا زیاد است که این امر موجب شده میزان اسانس و کیفیت گل تولیدی مطلوب باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تداوم تولید گل برای کارگاههای گلابگیری بسیار مهم و به صنعت تولید کمک میکند، گفت: این محصول نیاز آبی کمی دارد و با توجه به محدودیت منابع آب، گل محمدی با نیاز آبی پایین توجیه اقتصادی خوبی دارد.
وی با اشاره به اینکه فرخشهر بهعنوان اولین منطقه میزبان جشنواره گل و گلاب است، عنوان کرد: در تمام دشتهای استان از جمله سفیددشت، فرادنبه، فرخشهر توسعه گل محمدی از سنوات گذشته آغاز شده که ۲۰ درصد از سطح زیر کشت گیاهان دارویی تحت کشت گل محمدی است.
برزگر بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۳۵۰ هکتار گل محمدی در استان توزیع میشود و بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی تولید میکنند.
وی با بیان اینکه متوسط تولید بیش از ۳۰۰۰تن است، گفت: متناسب با توسعه سطح زیرکشت گل محمدی نیاز به توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی است که این استان به توسعه کارگاههای گلاب گیری برای اسانسگیری نیاز دارد تا بتوان محصولات را در بازارهای جهانی به فروش رساند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اولین جشنواره به میزبانی شهرستان فرخشهر آغاز شده گفت: همزمان توسعه بخش تولیدی و صنعت نیز مدنظر است و لازم است در حوزه بازرگانی و فروش نیز خدمات خوبی ارائه شود.
رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۱۵ کارگاه تولیدی عرقیات و گلاب در استان وجود دارد، اضافه کرد: از این تعداد ۹ کارگاه مربوط به سازمان جهاد کشاورزی است.
وی با بیان اینکه نبود کارگر برای برداشت محصول چالش استان است، گفت: برخی از مزرعهها برداشت گل محمدی را به دلیل هزینههای بالای کارگری انجام ندادند.
در ادامه محسن بنیادی مدیر مزرعه گل محمد و صنایع تبدیلی کوهکان گفت: این مزرعه در سال ۹۶ با کاشت ۲۲۵۰۰بوته گل محمدی افتتاح شد.
وی ادامه داد: یکی از چالشهای بزرگ در کاشت گل محمدی برداشت سخت و فروش به صورت خام فروشی است که باید تدابیر لازم برای این مشکلات اندیشیده شود.
انتهای پیام