این تفاهم نامه امروز، ۲۳ خرداد ماه با حضور علی جم مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق، محمدرضا دهقانی رییس جهاد دانشگاهی و سیدرضا نوریان مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان به امضا رسید.
یکی از مهمترین مفاد این تفاهم نامه که با محوریت خانه فناور محیط زیست استان برگزار شد، حمایت از طرحهای فناورانه در خصوص بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش و کنترل آلاینده های نیروگاههاست.
در حاشیه امضای این تفاهم نامه و به مناسبت هفته محیط زیست، نشست تخصصی مدیریت سبز و بهینه سازی مصرف انرژی با همکاری خانه فناور محیط زیست استان یزد مستقر در سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد و اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد به میزبانی شرکت توزیع برق استان برگزار شد.
مائده دهقانی مدیر خانه فناور محیط زیست استان در این نشست ضمن اشاره به فعالیت خانه های فناور محیط زیست و اهمیت آنها، برگزاری اولین نشست تخصصی و انعقاد اولین تفاهم نامه خانه فناور محیط زیست استان یزد در اولین سال فعالیتش را به فال نیک گرفت.
وی گفت: با توجه به اینکه یکی از چالشهای اساسی محیط زیست کشور بحث آلودگی هواست و درصد بالایی از مصرف انرژی و سوخت در نیروگاهها صورت میگیرد، یکی از منابع آلاینده های هوا نیروگاهها محسوب میشوند.
دهقانی افزود: سالیانه حدود هشت میلیون مورد مرگ و میر در دنیا بر اثر آلودگی هوا رخ میدهد و آلودگی های ناشی از نیروگاهها میتواند سهم عمده ای در این موضوع داشته باشد و این تفاهم نامه در راستای کمک به کاهش و کنترل این آلایندها منعقد شده است.
وی در این نشست راجع به تعداد نیروگاهها و سهم تولید برق، وضعیت سوختی نیروگاهها و آلایندگی آنها و رتبه ایران در این رابطه مطالبی ایراد کرد.
مدیر خانه فناور محیط زیست یزد مطالبی نیز در مورد آلودگی نیروگاه ها و کنترل آن ها، استقرار نظام مدیریت سبز و سیاستها و راهکارهای ایجاد آن بیان کرد.
دهقانی به دو حوزه مربوط به انرژی های تجدیدپذیر و آلودگیها اشاره کرد و گفت: با توجه به برگزاری این نشست و حمایتهای شرکت توزیع نیروی برق و سایر نهادهای مرتبط با این موضوع، انتظار میرود در گام اول طرح هایی همچون تشکیل کارگروهی جهت بررسی و دلایل عدم پیشرفت و عدم استفاده از انرژیهای خورشیدی و مطرح شدن مشکلات و راهکارهای رفع پیگیری شود.
وی همچنین استفاده از توان اعضای هیئت علمی دانشگاهها از جمله دانشگاه یزد، دانشگاه علم و هنر و سایر دانشگاههای مرتبط با این موضوع برای انجام طرحهای تولید برق از انرژی خورشیدی در هر منطقه از استان حتی به صورت پایلوت کشوری و در قالب طرح هایی که قابلیت اجرا داشته باشد را مورد تاکید قرار داد.
دهقانی برگزاری نشست با فناوران در این حوزه برای ارائه فناوری و ساخت دستگاههایی به جهت بالا بردن راندمان و بهبود وضعیت موجود مورد استفاده قرار گیرد را نیز یادآور شد.
وی همچنین بر تشکیل کارگروهی جهت ارزیابی جامع و کامل آلاینده ها در نیروگاههای مختلف و در گام بعدی شناسایی مشکلات و چالشهای موجود جهت کنترل، حذف یا کاهش آلایندهها و ارائه راهکارها و فناوریها برای رفع آنها تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، در این نشست همچنین کلیپی از دکتر الناز کیوانی رئیس خانههای فناور محیط زیست کشور پخش شد که در آن به اهمیت و ضرورت و نقش خانههای فناور محیط زیست و جایگاه آنها اشاره شد.
انتهای پیام