اظهارات اقتصادی ۳ نامزد انتخابات ریاست جمهوری در دومین روز رقابت

در روز دوم رقابت‌های انتخاباتی سه نامزد ریاست جمهوری به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص برنامه هفتم توسعه، رشد اقتصادی، مسکن، فرار مالیاتی، خروج از بنگاه‌داری، انضباط مالی و صادرات صحبت کردند.

به گزارش ایسنا، شب گذشته محمدباقر قالیباف و امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و سعید جلیلی سه نامزد چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با حضور در تلویزیون به بیان دیدگاه‌های خود از جمله در حوزه اقتصادی پرداختند.


قالیباف: برای اجرای برنامه هفتم آمده‌ام

محمد باقر قالیباف در یک برنامه تلویزیونی بر اهمیت برنامه هفتم تاکید کرد و گفت که یکی از موضوعات مهم که مردم از آن نگران هستند، موضوع گرانی است که ریشه در ناترازی بانکی و سیاست‌های پولی و بانکی دارد. برنامه هفتم با این نگاه تنظیم شده است. همچنین در برنامه هفتم حفظ قدرت خرید خانوار مورد توجه قرار گرفته است. پیش‌بینی شده که افراد حداقل حقوق بگیر میزان حقوق شان در طول برنامه به اندازه تورم زیاد شود چون بعضا آن‌ها به زیرخط فقر و فقر مطلق می‌روند.

یکی از ضروریاتی که احساس کردم حضور پیدا کرده و عافیت‌طلبی را کنار گذارم، برای اجرای برنامه هفتم است. بودجه و برنامه مرتبط با زندگی مردم است؛ بنابراین باید برنامه هفتم توسعه تغییری در زندگی مردم و معیشت آن‌ها و رشد و توسعه ایجاد کند

او همچنین تاکید کرده: یکی از ضروریاتی که احساس کردم حضور پیدا کرده و عافیت‌طلبی را کنار گذارم، برای اجرای برنامه هفتم است. بودجه و برنامه مرتبط با زندگی مردم است؛ بنابراین باید برنامه هفتم توسعه تغییری در زندگی مردم و معیشت آن‌ها و رشد و توسعه ایجاد کند. این برنامه باید چشم‌انداز داده و قابل پیش‌بینی باشد تا سرمایه‌گذار و مردم کارمند بتوانند برای زندگی خود برنامه‌ریزی کنند. برنامه هفتم نقشه راه ماست و گام به گام با قدرت برنامه را اجرا می‌کنیم. مردم مطمئن باشند که پایان برنامه ثبات اقتصادی و مهار تورم در کشور است.‌

وی با بیان این‌که «برای رشد اقتصادی به بهره‌وری و سرمایه‌گذاری نیاز است»، نحوه مدیریت و مداخلات دولت را در بهره وری مهم دانست و گفت: مثلا در بازار خودرو، سهم دولت در ایران خودرو حدود ۷ درصد است اما با این میزان سهم، دولت صدرصد در سیاست گذاری و تصمیم گیری و قیمت‌گذاری دخیل است، نتیجه آن را می‌توان در دیون باقی مانده دید بعد دولت مجبور به دخالت در قیمت گذاری و دادن رانت و جبران هزینه‌ها می شود. دولت با ۷ درصد سهم هیات مدیره و مدیرعامل عوض می‌کند. برای اینکار از پول بخش دولت و منافع عمومی در خودرو می‌گذارد بعد خودرو تولید می‌کند و بعد دولت و بخش خصوص و تولیدکننده و مردم ناراضی هستند.

قالیباف همچنین به هدررفت در حوزه انرژی، ناترازی در بانک‌ها، مشکلات مربوط به پرداخت تسهیلات به تولید، لزوم اصلاح زنجیره تولید و بازار سرمایه اشاره کرد و درباره برنامه خود برای تحقق برنامه هفتم درباره مسکن گفت: باید یه سمتی رفت که یک اگر یک کارمند و کارگر تمام درآمدش را برای مسکن بگذارد، باید بتواند بعد از ۷.۵ سال مسکن تهیه کند. اکنون این شاخص در کشور حدود ۱۴ سال است که باید آن را به نصف کاهش داد، لذا باید مسکن را ارزان تر تمام کرد و استفاده درست از زمین ها داشت.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان این‌که «فرار مالیاتی زیادی داریم»، گفت: تقریبا ۱۲ میلیون نفر مودی مالیاتی داریم که حدود ۹ میلیون نفر پوشه‌ها را ارائه کرده‌اند و قریب  ۵ میلیون نفر مالیات شامل آن ها نمی‌شود و سقف معافیت مالیاتی برای آن ها گذاشته شده که نمونه آن معافیت مالیاتی به تولیدکننده و برخی افراد است. مالیات بر عایدی سرمایه هم شامل یک درصد مردم می‌شود یعنی کسانی که سفته‌بازی کرده و خرید و فروش زیاد ماشین کرده و به عبارت دقیق‌تر بدون زحمت و با رانت پول بدست می‌آورند که کنترل روی آن‌هاست تا فشار به تولید کننده و مردم عادی نیاید.

قاضی زاده هاشمی: فوریت دولت من اقتصاد است


امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی هم در یک برنامه تلویزیونی گفته که فوریت دولت او اقتصاد است اما اولویت دولتش خانواده است.

تلاش برای ارتقاء ارزش سرمایه اجتماعی کشور یکی از مهم ترین اقدامات در دولت بنده خواهد بود. در همین مسیر پاسپورت و پول شهروند ایرانی باید باارزش باشد

او همچنین با بیان اینکه یکی از مسائل پیچیده کشور، خروج دولت از بنگاه‌داری است، گفت که تولید مدل حکمرانی، مردمی‌سازی و رساندن آن به مدل اجرا از عمده فعالیت او در بنیاد شهید بوده و معتقد است هرم دولت باید وارونه شود و ارکان دولت بیشترین ارتباط را با مردم داشته باشند.

او همچنین گفت: باید کاری کنیم تا کل ابعاد جامعه باهم تلاش کنند. تلاش برای ارتقاء ارزش سرمایه اجتماعی کشور یکی از مهم ترین اقدامات در دولت بنده خواهد بود. در همین مسیر پاسپورت و پول شهروند ایرانی باید باارزش باشد. از طرفی مردم سرمایه هستند و سرمایه ثروت آفرین است. در حقیقت این مردم هستند که تمام مشکلات را حل خواهند کرد. نخبگان، تاجران، سرمایه‌گذاران و سایر آحاد جامعه باید فعال شوند.


جلیلی: اولویت، انضباط مالی است

سعید جلیلی هم در یک گفت‌وگوی تلویزیونی انضباط مالی را یکی از اصلی‌ترین اولویت های رئیس جمهور آینده دانست و گفت: براساس جمع بندی که بر پایه مطالعه نسبتا گسترده راجع به مالیه ایران از مشروطه تا امروز داشتم انضباط مالی را امری مهم تلقی می‌کنم. ۳۰ سال پیش من رئیس بازرسی وزارت خارجه بودم. بعدها در جایگاه معاون وزیرو بعد هم دبیر شورای عالی امنیت ملی دقیقا این را تجربه کردم و به این نتیجه رسیدم که تا انضباط مالی محقق نشود اکثر بخش‌های دولت مختل خواهد شد.

باید بازارهای منطقه و جهان دسترسی داشته باشیم پس تعامل سازنده با اکثر کشورها نیاز است. می توان با ۲۰۰ کشور دنیا روابط را توسعه داد

وی ادامه داد: به خاطر نداشتن اشراف و انضباط، سالانه حدود ۷ میلیارد دلار هدر رفت منابع داریم. دولت نمی داند دقیقا چه میزان نفت تولید و توزیع شده و فروش رفته است. برخی می گویند پرتی در حدود ۴ درصد طبیعی است! این یعنی حدود ۷ میلیارد دلار در سال! آیا این عدد طبیعی است!؟ چرا برای دیگر کشورها طبیعی نیست؟ با هزینه ای حدود یک میلیارد دلار، در ظرف چند ماه سالی ۷ میلیارد دلار به منابع دولت اضافه می‌شود. البته بعد از تلاش‌های زیاد در دولت سایه، این موضوع در برنامه هفتم درج شد و باید به سرانجام برسد.

جلیلی همچنین به ضرورت اشراف دولت به جریان پول، مشارکت مردم در پیشرفت کشور و نقش روستاها در پیشرفت و صادرات اشاره کرد و گفت: فرجام تولید، صادرات است. باید بازارهای منطقه و جهان دسترسی داشته باشیم پس تعامل سازنده با اکثر کشورها نیاز است. می توان با ۲۰۰ کشور دنیا روابط را توسعه داد. زمانی می گفتند گشایش ایجاد شده است صادرات ما به افغانستان دو برابر کشورهای اروپایی بود. زمانی فقط با سه چهار کشور ارتباط گرفته شد که دشمن ما بودند. در سه سال گذشته نفت ما فروخته شد و بسیاری از کشورها می‌گویند می‌خواهند روابط راهبردی با ایران داشته باشند. اجازه نمی دهم نگاه های جزئی مانعی برای همکاری های پرسود برای کشور باشد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1403032315386
  • خبرنگار : 71623