داریوش حسن نژاد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در راستای حفاظت و صیانت از منابع و مجاری آب زیرزمینی به عنوان یکی از اولویتهای اساسی کنترل در بخش آب و با توجه به اینکه اغلب چاههای کشاورزی برقدار دارای مازاد مصرف آب و برق همزمان هستند برنامه اقدام مدیریت توأمان منابع آب و مصرف برق چاههای کشاورزی را در نظر گرفتهایم.
وی اضافه کرد: بر این اساس پایش و ارزیابی حجم برداشت آب و مصرف انرژی چاههای کشاورزی و ارسال لیست چاههای مذکور توسط سامانه مرکزی وزارت نیرو(ساپاد) به شرکتهای آب منطقهای و تعیین گروهبندی پرمصرف و بد مصرف در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه لرستان گفت: گروههای حفاظت و نظارت بر منابع و مجاری آب از چاههای مذکور بازدید کرده و دلایل اضافه برداشت آب و مصرف برق چاههای مشمول را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.
حسن نژاد تصریح کرد: همچنین آمار چاههای بدمصرف و پرمصرف از سوی شرکت آب منطقه لرستان به شرکت توزیع برق استان جهت اعمال محدودیت تا حد مصارف خانگی یعنی ۵ کیلووات ارسال شده است.
وی افزود: همچنین قطع برق مشترکین غیرمجاز، تغییر نوع مصرف، چاههای فاقد پروانه معتبر نیز توسط شرکت توزیع برق و آب منطقه استان انجام شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان اضافه کرد: به منظور اجرای برنامه اقدام مدیریت توأمان منابع آب و مصرف برق چاههای کشاورزی طلاع رسانی و ارسال پیامک به تمام مالکین چاههای کشاورزی برقدار انجام و به منظور جلوگیری از خشک شدن کشت سبز و باغات نیز تدابیری در نظر گرفته شده است.
حسن نژاد با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ برنامه مذکور شروع شده و لیست چاههای مشمول محدودسازی تا ۵ کیلووات از سامانه ساپاد اخذ در مرحله بازدید توسط اکیپهای حفاظت و نظارت بر منابع آب و مجاری آب، پس از بررسی به شرکت توزیع برق ارجاع داده میشود، بیان کرد: سال گذشته و در مرحله اول برق ۲۸ حلقه چاه و در مرحله دوم برق ۱۵۸ حلقه چاه از لیستهای اعلامی استان توسط شرکت توزیع برق لرستان قطع شده است.
وی گفت: مطابق با شیوهنامه تمامی لیستهای ماهانه ارسالی سامانه ساپاد و نتایج بازدیدهای میدانی جهت اقدامات بعدی مطابق با دستورالعمل اجرای شیوه نامه به شرکت توزیع برق استان ارسال و با برگزاری منظم کمیته آب و برق به صورت هفتگی روند پیشرفت کار مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام