ازدواج آسان نشود راە رسیدن بە خوشبختی سخت می‌شود

شاید این روزها خیلی از والدین با این جواب از فرزندانشان روبەرو شدە باشند کە من تمایلی بە ازدواج ندارم! و یا اگر تمایلی برای انجام آن داشتە باشم باید فرد با ملاک‌های ذهنی من همخوانی داشتە باشد.

درست است کە دورە و زمانە تغییر کردە اما آیا واقعا خوشبختی با ازدواج سادە ممکن نیست؟ آیا عشق و ملاک‌های مادی و تجمل‌گرایانە ملاکی برای خوشبختی و پایایی زندگی مشترک است؟

متاسفانه برخی جوانان برداشت غیرواقعی یا ناقصی از فرآیند ازدواج دارند و بعضا این گونه می‌پندارند که اگر آن‌ها عروسی‌ها و مراسم‌های آنچنانی نداشتە باشند، مورد قضاوت اطرافیان و فامیل قرار خواهند گرفت.

از طرفی دیگر به خاطر همین مسائل بین خانواده‌ها و نسل‌ها تناقض و سردرگمی به وجود آمده است، پدر و مادرها از ازدواج بچه‌ها استقبال می‌کنند، این در حالی است که پسرها و دخترهای خانه، یا بە هیچ وجە قصدشان ازدواج نیست و یا در آرزوی ازدواج بر مبنای ملاک‌های غیرطبیعی و رویایی هستند. همین مسئله هم موجب بروز کشمکش و ناهماهنگی درباره موضوع ازدواج بچه‌ها، در خانواده‌ها می‌شود، امروزه شاید بیشترین درگیری جوانان با والدین خود درباره نوع انتخاب ازدواج‌شان باشد. همان طور که گفته شد به دلیل اینکه هیچ آمار مستند و درستی درباره میزان موفقیت و پایداری هر کدام از ازدواج‌های سخت و آسان وجود ندارد، نمی‌توان گفت چە نوع ازدواجی ما را بە سر منزل خوشبختی خواهد رساند.

پس در زندگی مشترک جدای از اینکە همسر شما چقدر ثروتمند بودە و تا چەاندازە موقعیت اجتماعی بالایی دارد، آنچه که مهم است و آنچه که مبنا قرار می‌گیرد، مراقبت از رابطه و ادامە دادن آن است، لذا اگر ازدواج با مراقبت مداوم از رابطه همراه باشد یک زندگی مشترک عاشقانه و گرم را به ارمغان می‌آورد.

اینکه فکر کنیم فقط عشق یا پول در ازدواج به تنهایی می‌تواند برای زندگی ما یک بستر گرم و عاشقانه را فراهم کند، یک تفکر به شدت بی‌اساس و غیرمنطقی است.

یک کارشناس خانوادە در کردستان در خصوص اصل معنی ازدواج گفت: ازدواج برگرفتە از کلمە زوج بە معنی جفت است و یک پیوند قلبی، عاطفی و روحی میان دختر و پسر است.

فرانک جعفری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ازدواج یک پیوند قانونی، فرهنگی و حقوقی است کە برای همگان بە رسمیت شناختە شدە است.

وی بر انجام ازدواج آسان توسط جوانان تاکید کرد و افزود: در سورە روم آیە ۲۰ آمدە است کە "وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ" و از نشانه‌های قدرت و ربوبیت او این است که برای شما از جنس خودتان همسرانی آفرید تا در کنارشان آرامش یابید و در میان شما دوستی و مهربانی قرار داد؛ یقیناً در این نشانه‌هایی است برای مردمی که می اندیشند.

جعفری ادامە داد: همانگونە کە از آیە ذکر شدە برمی‌آید، یکی از مهم‌ترین و اولین هدف از ازدواج و تشکیل خانوادە، آرامش است.

وی عنوان کرد: یکی از اهداف اصلی ازدواج ایجاد مودت، دوستی، آرامش و صلح و صفا است کە از زندگی در کنار جنس مخالف برای ما ایجاد می‌شود.

این کارشناس خانوادە ادامە داد: کسی کە هدف او از ازدواج رسیدن بە آرامش و مودت و دوستی باشد، بدون شک ازدواج را آسان‌ در نظر می‌گیرد.

فرانک جعغری تصریح کرد: زمانیکە دو جنس مخالف در کنار هم قرار می‌گیرند، اگر انتخاب آن‌ها درست باشد بە مکملی برای هم تبدیل می‌شوند، بە زبان دیگر مسکن هم هستند نە اینکە مزاحم هم باشند.

وی در ادامە ابراز امیدواری و از خانوادەها درخواست کرد تا ازدواج را آسان بگیرند تا فرزندانشان زودتر بە آن آرامش روحی و روانی حاصل از ازدواج برسند.

جعفری اظهار کرد: نکتەای کە بسیار حائز اهمیت است اینکە شخصیت دختر و پسر در ازدواج شکل می‌گیرد، بدین معنی کە دختر و پسر در ازدواج بە تمامیت خود می‌رسند، لذا هراندازە پدر و مادر در تکمیل شخصیت فرزند خود کوشا باشند تا زمانی کە مجرد هستند بە تمامیت نخواهند رسید.

وی در ادامە سخنان خود بە نقش موثر والدین در ازدواج جوانان اشارە و اضافە کرد: پدر و مادر در پیوند مبارک ازدواج و در تشکیل نهادی بە نام خانوادە نقش والا و ارزشمندی را ایفا می‌کنند.

این کارشناس خانوادە بیان کرد: زمانیکە بحث انتخاب همسر پیش‌ می‌آید، والدین با آگاهی دادن، تربیت صحیح، مشاورە درست و گفت‌وگو باید بە فرزندان خود کمک کنند تا انتخاب درستی داشتە باشند.

فرانک جعفری ادامە داد: آنچە کە امروز بسیار مشخص و واضح است اما بە آن توجهی نمی‌شود این است کە در عصر حاضر جوانان در خانە پدری خود از امنیت و آرامش بیش از حدی برخوردار هستند کە همین سبب بی‌نیازی جوانان نسبت بە ازدواج و انتخاب شریک دائمی برای زندگی شدە است.

وی عنوان کرد: دختر یا پسری کە همە عمر پول توجیبی و تفریحات او با پارتنر و دوست‌هایش بە راە است و مادر خانوادە کمال و تمام در اختیار فرزندان است و نیازهای آنان را برآوردە می‌کنند، معلوم است کە در خود نیازی بە ازدواج و شریک عاطفی دائمی نمی‌بیند و بە قول خود آن‌ها آرامش خانە پدری را بە دردسرهای ازدواج ترجیح می‌دهند.

این کارشناس خانوادە با بیان اینکە والدین باید بە گونەای با فرزندان خود صحبت کنند تا نسبت بە پیوندی بە نام ازدواج مشتاق شوند، افزود: والدین باید با بیان اینکە انسان بە دنبال بقای نسل است و ما از شما نوەهایی را می‌خواهیم تا نسل ما را زندە نگهدارند و یا با بیان اینکە درست است کە در خانە پدری آرامش داری اما با ازدواج این آرامش دو برابر خواهد شد، جوانان را نسبت بە امر ازدواج مشتاق و تحریک کنند.

فرانک جعفری در ادامە با صراحت تمام از بسیاری از خانوادەها خردە گرفت و گفت: متاسفانە امروزە والدین بە فرزندان خود بە عنوان حامی مالی خانوادە نگاە می‌کنند و با ترس از اینکە با ازدواج، این حامی مالی از آن‌ها گرفتە می‌شود، متاسفانە از ازدواج فرزندان خود حمایت و استقبال نمی‌کنند.

وی در ادامە خطاب بە والدینی کە ملاک آن‌ها برای انتخاب داماد آیندە موقعیت مالی پسر است، عنوان کرد: هیچکس منکر اهمیت بعد مالی در ازدواج نیست و واقعیت این است کە کسی از پول بدش نمی‌آید، اما پول تنها ملاک خوشبختی در زندگی نیست و اگر بنا باشد با چشم و هم‌چشمی و تجمل‌گرایی فرزندان خود را روانە خانە بخت کنید، خوشبخت نخواهند شد، بلکە سعادت و خوشبختی در گرو انتخاب صحیح شریک عاطفی است.

جعفری خاطرنشان کرد: ملاک والدین و جوانان برای انتخاب شریک عاطفی و رسیدن بە خوشبختی باید فردی باایمان، باعمل صالح، با اخلاق و دارای اصالت خانوادگی باشد و والدین باید این ویژگی‌ها را بە الگو و ملکە ذهن فرزندان خود تبدیل کنند و بە جای گشتن بە دنبال پسر پولدار بە دنبال پسر باایمان و بااخلاص باشند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۷:۱۴
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403032315279
  • خبرنگار : 50294