به گزارش ایسنا، رسول عمادی، مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اولین همایش علمی نقش دانشگاهها و موسسات غیردولتی در تحول نظام آموزش عالی با تاکید بر دانشگاه حکمت بنیان و تمدن ساز که امروز در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، اظهار کرد: راهبرد ۱۲ گانه دفتر اموزش غیردولتی را تدوین کردیم که در راهبرد پنجم و ششم آموزش پژوهش محور و نیاز محور است، برای رسیدن به این سطح از آموزش نیازمند تامین بودجه اولیه است.
وی افزود: دو راه برای تامین بودجه مورد نیاز این بخش وجود دارد، راه اول استفاده از کمکهای خیرین و راه دوم حمایت دولت از بخش خصوصی به منظور جان گرفتن این بخش است.
عمادی عنوان کرد: مطابق قانون باید سهم درآمدهای نفتی از درآمدهای دولتی کاهش یابد، رسیدن به این هدف با کمک بخش خصوصی امکان پذیر است. راهبردهای ارائه شده در این بخش نیز بر اساس حمایت از بخش خصوصی است.
مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: اقتصاد غیردولتی نیازمند حمایت است، کار گروه اقتصاد غیر دولتی با حضور دانشمندان و افراد آگاه تشکیل دادیم تا نحوه فعالیت واحدهای آموزشی را بدون توجه به شهریه دانشجویان ادانه دهیم.
به گفته وی؛ کاهش تعهد مالی دولت در بخش آموزش، افزایش چابکی و راندمان اموزش، جذب سرمایه خارجی و داخلی در آموزش، از دستاوردهای مهم حمایت از نظام غیرانتفاعی آموزش است.
وی افزود: دانشگاههای غیر انتفاعی ارتباط مناسب با بخش صنعت دارند، آموزش مهارت محور یکی دیگر از ویژگیهای متمایز دانشگاههای غیرانتفاعی است.
عمادی بیان کرد: یکی از موسسات بخش خصوصی به دنبال برداشتن گامی در بحث بین المللی بود که این اقدام با مخالفت از سوی چندین دانشگاه دولتی مواجه شد، مطابق برآورد من هزینه این اقدام حدود ۴۰ هزار دلار بود،چه اشکالی دارد این هزینه را بخش خصوصی انجام دهد؟
وی افزود: جذب دانشجو در دانشگاههای غیردولتی منجر به ارائه بورس پژوهشی خواهد شد، در این شرایط پاسخگوی به نیاز باز از بیشتر است و حمایت از پژوهشگران نیز به طبع افزایش خواهد یافت.
مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: با توجه به حکمت بنیان بودن این همایش، ترکیب آموزه دینی و علنی جز ضرورتهای نظام آموزشی است.باید علاوه بر تخصص علمی به ارزش های اخلاقی جوانان نیز توجه کنیم.
انتهای پیام