محمدهادی طهرانیمقدم امروز سه شنبه در جمع خبرنگاران گفت: به مناسبت هفته صنایعدستی ویژه برنامههای متعددی در استان پیشبینی شده که طی هفته در شهرستانهای مختلف استان اجرایی میشود که شامل ۱۷۵ برنامه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: در آخرین مرحله داوری مُهر اصالت که سال گذشته به میزبانی استان کرمان برگزار شد ۶۵ اثر از سیستان و بلوچستان موفق به دریافت مهر اصالت ملی شد که قرار است در این هفته و با حضور مقامات استانی و فرمانداران شهرستانها از این هنرمندان و صنعتگران تجلیل شود و به طور همزمان نیز نمایشگاه معرفی این محصولات در محل گالری موزه منطقهای جنوب شرق دایر میشود.
به گفته طهرانی مقدم، یکی دیگر از برنامههای محوری این هفته کلنگزنی خانه خامهدوزی در ادیمی، شهر ملی خامه دوزی است که با حضور صنعتگران و مردم منطقه و مدیران ارشد ملی و استانی انجام خواهد شد.
وی تصریح کرد: در طول این هفته افتتاح کارگاههای کاربافی زرین بافت، سفال سراوان و پوشاک سنتی ایرانشهر و دو کارگاه در زاهدان نیز انجام میشود که باعث درآمدزایی و معرفی بیشتر صنایعدستی استان میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: امسال برای نخستین بار از کتاب بانک نقوش سوزندوزی با حضور هنرآموزان، دانشجویان صنایعدستی، طراحان لباس، دانشگاهیان و صنعتگران رونمایی میشود که با مشارکت یکی از شرکتهای تعاونی صنایعدستی استان تألیف شده است.
طهرانی مقدم خاطرنشان کرد: برگزاری جشن و اهدای لوح شهر ملی خامه دوزی نیز جزو برنامههایی است که در این هفته پیشبینی شده و در کنار این مورد، کارگاههای علمی آموزشی با محوریت سوزندوزی و سیاهدوزی در شهرستانهای زابل و زاهدان برگزار میشود.
وی افزود: بازدید از کارگاههای مستقر در پارک علم و فناوری و دانشگاه سیستان و بلوچستان، کارگاههای تولیدی گروهی در زاهدان و شهرستانهای استان، دیدار و تقدیر از صنعتگران پیشکسوت و کارکنان بازنشسته حوزه صنایعدستی، دیدار با خانواده هنرمندان فقید صنایعدستی نیز در این هفته اجرایی میشود.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، آغازگر برنامههای این هفته نیز با تجدید بیعت کارکنان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با آرمانهای امام و شهدا و حضور در گلزار شهدا خواهد بود و طبق برنامهریزی انجام شده حضور گروهی پرسنل و صنعتگران استان در میعاد گاههای نماز جمعه طی این هفته را شاهد خواهیم بود.
طهرانی مقدم افزود: در سال گذشته تعداد ۱۸۸ فقره پروانه کارگاههای تولیدی انفرادی صادر و ۱۸۲ پروانه نیز تمدید شده و از محل صدور مجوزهای صنایع دستی برای ۳۵۷ شغل ایجاد شد که درصد پیشرفت تعهد این اداره کل در سامانه رصد اشتغال را به بیش از ۱۰۰ درصد رساند.
به گفته وی، سال گذشته در مجموع از محل مشاغل خانگی و تبصرههای ۱۶ و ۱۸ به ۶۳۹ متقاضی تسهیلات کم بهره پرداخت و پرونده ۵۱۷ صنعتگر نیز برای معرفی به بیمه تأمین اجتماعی پرونده تشکیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: طی این مدت با برگزاری ۱۸۵ واحد کلاس بالغ بر ۳۶۰۰ هنرآموز در ۱۸ رشته صنایع دستی و مهارتی در ۱۷ شهر و ۳۵ روستا آموزشهای لازم را فراگرفتند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته صنعتگران این استان علاوه بر شرکت در نمایشگاههای ملی و مناسبتی در ۲ نمایشگاه بینالمللی در کشورهای مکزیک و هندوستان نیز شرکت کرده و آثار و تولیدات ارزشمند سیستان و بلوچستان را در سطح دنیا معرفی کردهاند که با حمایت این اداره کل و همکاری واحد تجاریسازی و امور بانوان استانداری اعزام شده بودند.
طهرانی مقدم تأکید کرد: در حال حاضر سه مرکز آموزش صنایعدستی در استان فعال است که طبق برنامهریزی انجام شده قرار است ۲ مرکز نیز افزوده شود تا بتوانیم کمیت و کیفیت دورههای آموزشی را افزایش دهیم.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان، این استان با توجه به ظرفیتها و استعدادهای خود در حال حاضر دارای ۲ شهر ملی در ایرانشهر و نیمروز، یک روستای جهانی در کلپورگان سراوان و یک روستای ملی در تنگه سرحه نیکشهر است و بالغ بر ۱۲ هزار صنعتگر با مجوز میراث فرهنگی استان مشغول فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: حدود ۶۰۰ نفر نیز در رشتههای سوزندوزی، خامهدوزی، سیاهدوزی، تراشسنگ، البسه محلی، چوب و چرم... جزو بیمه شدگان تأمین اجتماعی هستند و بالغ بر ۵۰ هزار نفر نیز با سایر مدارک اشتغال از معاونت صنایعدستی مشغول تولید محصولات صنایع دستی استان هستند.
طهرانیمقدم گفت: در سه ماهه ابتدایی امسال نیز مجموعاً حدود ۳۰ میلیارد ریال فروش محصولات صنایع دستی استان تنها در بازارهای داخلی به ثبت رسیده که طبق برنامهریزیها این مبلغ در سال جاری رشد چشمگیری خواهد داشت.
انتهای پیام