به گزارش ایسنا، «علی باقری» سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلام ایران در دومین روز از حضور در نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو بریکس که در قالب گفتوگو با وزرای امور خارجه برخی کشورهای در حال توسعه برگزار می شود، با خانم «نالدی پاندور» وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی دیدار و گفتوگو کرد.
سرپرست دستگاه دیپلماسی ایران در این دیدار تصریح کرد: ما اعتقاد داریم مناسبات ایران و آفریقای جنوبی مناسباتی دارای ابعاد و پیامدهای راهبردی است و ما موضوعات متعددی در عرصه دوجانبه برای تعمیق و گسترش بیش از پیش روابط به خصوص در عرصه تجاری و اقتصادی در دستورکار داریم.
باقری در بخش دیگری از این دیدار اظهار داشت: یکجانبهگرایی امروز نه تنها بهعنوان یک راهحل برای مسائل جهانی مطرح نیست، بلکه یک بنبست واقعی است و چندجانبهگرایی که ایران و آفریقای از جمله استوانهها و محورهای آن هستند، راهحلهای مبتنی بر عدالت را دنبال میکنند که میتواند ثبات و امنیت را برای جهان تضمین نماید.
سرپرست وزارت امور خارجه در این راستا تاکید کرد: ما تاکید میکنیم ایران و آفریقای جنوبی ۲ شریک پایدار برای تحکیم چندجانبهگرایی خواهند بود.
باقری همچنین با قدردانی از شجاعت، ابتکار و خلاقیت آفریقای جنوبی در پیگیری حقوقی جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در مراجع حقوقی بینالمللی، جنایات صهیونیستها در غزه را حاصل حکمرانی یکجانبهگرایی در جهان دانست و خاطرنشان کرد: اگر ما مدعی چندجانبهگرایی در سازوکارهای جهانی هستیم، نمیتوانیم در مورد شرایط کنونی غزه بیتفاوت باشیم و موضع و رویکرد آفریقای جنوبی نه تنها منبعث از یک نگاه انسانی، بلکه رویکردی در جهت تقویت چندجانبه گرایی می دانیم که نتایج مؤثری در برقراری آرامش و ثبات پایدار در منطقه و جهان در پی خواهد داشت.
نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی نیز با ارائه توضیحاتی در مورد اقدامات کشورش در ارتباط با مستندسازی و پیگیری حقوقی و قضایی جنایات رژیم آپارتاید اسرائیل و نسلکشی مردم بیگناه فلسطین در غزه و رفح از جمله در دادگاه جنایی بینالمللی و پیوستن برخی کشورها به این ابتکار، بر تداوم رویکرد دولت آفریقای جنوبی در حمایت و دفاع از حقوق مردم فلسطین بهعنوان مسئلهای انسانی و حقوق بشری در عرصه بینالمللی تاکید کرد.
وزیر خارجه آفریقای جنوبی همچنین بر لزوم بازنگری در سازوکارهای بینالمللی مبتنی بر یکجانبهگرایی و تقویت رویکرد چندجانبهگرایی با استفاده از ظرفیت سازمان ملل متحد و سازمانهایی مثل بریکس تاکید کرد و همچنین خواستار تلاش بیشتر برای تقویت تحرک محافل دانشگاهی در جهان در محکومیت اسرائیل و دفاع از مردم بیگناه فلسطین شد.
انتهای پیام