به گزارش ایسنا، اندیشکده آمریکایی گزارش داد اوکراین به دلیل محدودیتهای تعیینشده توسط کاخ سفید، توفیق چندانی در حمله به خاک روسیه با سلاحهای آمریکایی نداشته است.
در ماه میلادی گذشته، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا گفت اوکراین میتواند تحت شرایط خاصی از سلاحهای آمریکایی برای هدف قرار دادن برخی از اهداف در داخل خاک روسیه استفاده کند؛ اظهاراتی که واکنش روسیه را در پی داشت. این در حالی است که کشورهای غربی از آغاز جنگ تا کنون به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای غربی برای هدفگرفتن خاک روسیه را ندادهاند، زیرا نگران خشم روسیه هستند.
چرخش جو بایدن از مخالفت با استفاده اوکراین از سلاحهای آمریکایی برای حمله به خاک روسیه پس از آن صورت گرفت که متحدان اروپایی مانند انگلیس اجازه دادند سلاحهایشان برای هدف قرار دادن روسیه استفاده شود.
بااینحال، اندیشکده «مؤسسه مطالعات جنگ» گزارش داد اوکراین تحت قوانین فعلی که آمریکا وضع کرده، تنها میتواند ۱۶ درصد از خاک روسیه را با سلاحهای تأمین شده توسط ایالات متحده هدف قرار دهد.
به ادعای این اندیشکده، آمریکا مناطقی از روسیه را بهعنوان خط قرمز برای حمله اعلام کرده و نیروهای اوکراینی نمیتوانند به آنها حمله کنند. روسیه نیز تجهیزات حساس خود را به این مناطق منتقل کرده تا در صورت حمله اوکراین، در امان باشند.
بر اساس مجوزی که آمریکا به اوکراین داده، این کشور تنها در صورتی حق دارد از سلاحهای تأمین شده توسط آمریکا برای هدف قرار دادن اهداف نظامی در داخل روسیه استفاده کند، که آن اهداف در حال حمله یا آمادهسازی برای حمله به خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین باشند.
بدین ترتیب، فارغ از اینکه حمله اوکراین به خاک روسیه تا چه حد موفقیتآمیز بوده و توسط پدافند روسیه خنثی نشود، کییف در حال حاضر اساساً حق حمله به بخش اعظم تواناییهای نظامی روسیه را نداشته و نمیتواند بر توان نظامی این کشور تأثیر چشمگیری داشته باشد.
بایدن همچنان رویکرد محتاطانهای در قبال استفاده از تسلیحات آمریکایی در حمله به روسیه اتخاذ کرده است، زیرا نگران این است که مناقشه اوکراین با این اقدام گسترش یافته و پای کشورهای ناتو هم مستقیماً به این جنگ باز شود.
به گزارش این اندیشکده آمریکایی، روسیه یا آگاهی از محدودیتهایی که آمریکا برای اوکراین وضع کرده، از این موقعیت استفاده میکند تا حملات سنگینی را از خاک خود به شهر خارکیف انجام دهد، شهری که فاصله آن تا مرز روسیه کمتر از ۲۰ کیلومتر است.
انتهای پیام