به گزارش ایسنا، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا شامگاه جمعه ۱۱ خرداد گفت رژیم صهیونیستی یک پیشنهاد جدید برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا ارائه کرده و در صورت حصول توافق بر سر این طرح جدید، آمریکا پایبندی تلآویو به مفاد این طرح را تضمین خواهد کرد.
بایدن در یک سخنرانی گفت: «اسرائیل یک پیشنهاد جامع ارائه داده است. این یک نقشهراه است که به آتشبس پایدار و آزادسازی تمام اسرا منجر خواهد شد. این پیشنهاد از طریق قطر به حماس تحویل داده شده است.»
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی ارزیابی کرد که این طرح آتشبس جدید تاکنون بهرغم تمامی تلاشهایی که واشنگتن برای اجرایی کردنش به خرج داده، هیچ پیشرفتی حاصل نکرده و در بنبست قرار دارد.
واشنگتن پست در این مطلب نوشت: «بیش از یک هفته بعد از آنکه بایدن صحبت از وقوع یک لحظه تعیینکننده در هشت ماه جنگ اسرائیل-غزه کرده و از دو طرف جنگ خواست سریعا طرح آتشبس مورد حمایت ایالات متحده را تصویب کنند، شواهد و قراین چندانی از اینکه هیچ یک از این دو طرف خریدار پیشنهاد او بوده باشند، وجود ندارد.»
در ادامه این مطلب نوشته شده است: «با وجود همه درخواستهای علنی و شخصی بایدن، اعزام مقامهای ارشد دولتش به منطقه، تدوین یک قطعنامه جدید به نمایندگی از آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل و سازماندهی متحدانش برای پیوستن به گروه تاییدکنندگان، به نظر میرسد که اختلاف شدید حماس و اسرائیل بر سر این نقشه راه پیشنهادی برای پایان دائمی جنگ در غزه هیچ تکانی نخورده است.»
روزنامه واشنگتن پست نوشت عملیاتی که رژیم صهیونیستی در ضمن جنایت بزرگ در اردوگاه النصیرات برای آزاد کردن چهار تن از اسرایش در روز شنبه انجام داد، علاوه بر آنکه برنامههای دولت بایدن را پیچیدهتر ساخت، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی را واداشته تا بیشتر بر موضعش در خصوص کسب «پیروزی کامل نظامی» و آزادی تمامی اسرای اسرائیلی تحت اختیار حماس قبل از آتشبس از سوی این رژیم تاکید داشته باشد.
ارتش رژیم صهیونیستی روز شنبه به بهانه آزادی اسرای صهیونیست در غزه، اردگاه النصیرات در مرکز نوار غزه را بمباران کرده است که در نتیجه آن جنایت، بیش از ۲۰۰ نفر از فلسطینیان به شهادت رسیده و صدها تن دیگر دیگر زخمی شدند.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، مذاکرات بر سر این طرح آتشبس پیشنهادی هنوز در پایتخت قطر برقرار است هر چند که ارشدترین مقامهای طرفهای میانجی شامل ایالات متحده، قطر و مصر، همچون «ویلیام جی. برنز» مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به کشورهایشان برگشتهاند. امروز (یکشنبه) قرار است «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا به سرزمینهای اشغالی و چند پایتخت کشورهای غرب منطقه سفر کند.
واشنگتن پست تحلیل کرد میانجیگرهای این مذاکرات تردید ندارند که عملیات صهیونیستها در النصیرات بر مذاکرات تاثیر خواهد گذاشت اما این تاثیر احتمالا در مسیری خواهد بود که مطلوب آنها نیست.
بایدن روز شنبه در جریان سفر رسمی به فرانسه در ضمن تبریکش به رژیم صهیونیستی از بابت آزاد شدن این اسرا گفت: «ما تا زمانی که همه گروگانها (اسرای صهیونیست) به خانه برنگردند و آتشبس به دست نیاید دست از تلاش برنخواهیم داشت.»
این در حالی است که «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید تلاش کرد تا مذاکرات بر سر طرح در بنبست قرار گرفته آتشبس بایدن را برجسته کند و در یک بیانیه نوشت: «توافق بر سر آتشبس و آزادی گروگانها که هماکنون روی میز است، باعث آزاد شدن تمامی گروگانهای باقیمانده به همراه تضمینهای امنیتی برای اسرائیل و امداد به غیرنظامیان بیگناه در غزه خواهد شد.»
به نوشته این روزنامه آمریکایی، در سرزمینهای اشغالی خانوادههای کسانی که توسط حماس در عملیات هفتم اکتبر به اسارت گرفته شدند از نتانیاهو خواستهاند توافقی بر سر بازگشت حدود ۱۰۰ اسیر باقیمانده نزد حماس برقرار کند اما نخستوزیر رژیم صهیونیستی در یک سخنرانی اخیر خطاب به اعضای ارتش این رژیم هیچ اشارهای به این پیشنهاد نکرد.
همچنین جنبش حماس در بیانیهای که در کانال خود در پیامرسان تلگرام منتشر کرد، نوشت گزارشها در خصوص کمک ایالات متحده به حمله النصیرات «بار دیگر همدستی دولت آمریکا، مشارکت کاملش در جنایات جنگی ارتکاب یافته در نوار غزه و دروغین بودن مواضع اعلامشدهاش درباره وضعیت انسانی را ثابت میکند.»
به نوشته واشنگتن پست، منابع مطلع که نامشان را فاش نساختند، گفتند آمریکا در جریان عملیات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر گذشته تاکنون علیه غزه به این عملیات در زمینههایی شامل تجسس از هوا، ردیابی مخابرات و کمکهای اطلاعاتی دیگر درباره مکان احتمالی اسرای صهیونیست کمک کرده و این دست کمکها را در قبال عملیات اخیر علیه اردوگاه النصیرات نیز داشته است. مقامهای مطلع همچین به واشنگتن پست گفتند، تحلیلگران اطلاعاتی آمریکا به مقامهای اسرائیلی در زمینه ترسیم نقشه تونلهای وسیعی که حماس در زیر نوار غزه احداث کرده و به کارگیری فنآوریهای تحلیلی قوی که قطعات اطلاعات را ترکیب میکنند، کمک کردهاند.
ویدیوهایی در رسانههای اجتماعی منتشر شدهاند که نشان میدهند بالگردهای اسرائیلی در نزدیکی اسکلهای که ارتش آمریکا به بهانه تحویل کمک بشردوستانه به مردم غزه در ساحل آنجا احداث کرده، مشغول انجام عملیات هستند. ارتش رژیم صهیونیستی کنترل سواحل اطراف ناحیه فرود را در اختیار دارد.
به نوشته واشنگتن پست، یک مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت این اسکله تنها برای مقاصد انساندوستانه مورد استفاده قرار گرفته و در عملیات اخیر آزادی اسرای صهیونیست از آن استفاده نشده است.
روزنامه آمریکایی تحلیل کرد از نظر بسیاری از ناظران در منطقه و فراتر از آن، بنبست کنونی ایجاد شده در ارتباط با توافق آتشبس پیشنهادی بایدن نشانه دیگری از تحلیل رفتن قدرت آمریکا بعد از ماهها تلاش برای منعقد کردن یک توافق و تناقض بین تداوم حمایتهایش از صهیونیستها و تلاشهایش برای متوقف کردن جنگ و حمایت از کمکهای بشردوستانه است.
«عبدالخالق عبدالله» یک تحلیلگر برجسته اهل امارات متحده عربی و عضو ارشد اندیشکده «ابتکار عمل خاورمیانه» واقع در مرکز بلفر در مدرسه هاروارد کندی درباره این طرح پیشنهادی بایدن گفت: «ما واقعا تصور میکردیم این توافق میتواند آخرین امید برای آنکه آتشبسی در غزه داشته باشیم، باشد. اما من فکر میکنم حالا فهمیدهایم که این پیشنهاد از همان بدو ورود مرده بود. این دولت رو در روی نتانیاهو نایستاده است. آنها قدرتش را دارند، اما نمیتوانند آن را انجام دهند.»
انتهای پیام