حسین اصلاحی ۱۹ خرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته محیطزیست با بیان اینکه در سال گذشته ۱۱ پرونده در خصوص آلودگی و تخلیه پساب و پسماند به دستگاه قضایی ارجاع شده است، عنوان کرد: یکی از این پروندهها متعلق به شهرک صنعتی شماره یک قوچان بوده که با توجه به خود اظهاری آلوده شناخته شد.
وی بیان کرد: در همین راستا اخطاریه صادر و به مراجع قضایی معرفی شد و پس از رسیدگی در شعبه چهار دادیاری ۶ ماه فرصت داده شده تا ایرادات برطرف شود در غیر این صورت به دادگاه معرفی خواهد شد.
وی با بیان اینکه تصفیهخانه بیمارستان موسی بن جعفر (ع) قوچان غیراستاندارد است و نیاز به بهسازی دارد، افزود: طی دو پایش در فصل پاییز و زمستان به دلیل خروجی فاضلاب غیراستاندارد به عنوان صنعت آلاینده شناسایی و به مرجع قضایی معرفی شده است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان قوچان اظهار کرد: دو صنعت در دو ورودی شهرستان قوچان بوی ناخوشایندی تولید میکنند که شهرک صنعتی شماره یک و دیگری کشتارگاه مرغ است و بر اساس پایشهای دورهای برای هر دو مورد اخطاریه صادر و به عنوان صنعت آلاینده معرفی شدهاند.
وی افزود: شهرک صنعتی شماره یک قوچان چون در ابتدای آغاز به فعالیت با مجموعههای کوچکتری کار میکرده تصفیهخانه جوابگو شرایط گذشته بوده است؛ اما حجم پسابی که در حال حاضر وارد تصفیهخانه میشود جوابگوی شهرک نیست و حتماً باید توسعه پیدا کند، حتی در سفر هیأت دولت به خراسان رضوی برای این موضوع بودجهای در نظر گرفته شد که تاکنون پیگیری نشده است.
اصلاحی با تأکید بر جدیت در پایش واحدهای صنعتی از حیث آلایندگی، گفت: صنایع ملزم به قرارداد خود اظهاری هستند و طی آن با عقد قرارداد با آزمایشگاه معتمد در حوزههای خاک، آب و هوا خروجی به لحاظ آلودگی اعلام میشود و در صورت آلودگی مکرر به مراجع قضایی معرفی و تحت عنوان صنایع آلاینده معرفی خواهند شد و باید یک درصد از درآمد خود را بهعنوان مالیات پرداخت کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه پسماندهای پزشکی باید طبق دستورالعمل بیخطرسازی و به مجموعه معادن زباله مرتبط انتقال پیدا کنند، گفت: در پی گزارش مردمی به سامانه ۱۵۴۰ مبنی بر رهاسازی خطرآفرین زباله مطب پزشکی در خیابان شهید داوودی در کمتر از چند دقیقه کارشناسان در محیط حضور یافته و با توجه به شواهد موجود و عدم توجه به اخطاریههای صادر شده پرونده این پزشک خاطی تنظیم و به مرجع قضایی معرفی شد.
کشف و ارجاع ۲۶ فقره پرونده تخلف از ابتدای سال
وی با بیان اینکه شهرستان قوچان به لحاظ زیستمحیطی دارای دو منطقه چهارگانه است، عنوان کرد: دو منطقه حفاظت شده در بادام و قره چغه هر یک حدود ۳۳ هکتار مساحت دارند و دارای دو پاسگاه محیطبانی هستند.
وی افزود: نیروهای محیطبان به صورت شیفتی از این مناطق حفاظت میکنند، همچنین کل حوزه استحفاظی شهرستان قوچان تحت عنوان مناطق آزاد تحت کنترل اداره حفاظت محیطزیست شهرستان است.
اصلاحی اظهار کرد: گرچه بخشی از منطقه حفاظت شده قره چغه در حوزه قضایی خراسان شمالی قرار دارد ولی به دلیل اینکه بخش عمده آن در شهرستان قوچان است به لحاظ مدیریتی نیز زیر نظر این شهرستان قرار دارد.
وی از پلنگ ایرانی بهعنوان مهمترین گونه گربهسان در مناطق تحت پوشش شهرستان قوچان نام برد و گفت: گربه وحشی، گربه جنگلی، گربه پالاس از مهمترین گونههای گربهسانان منطقه و قوچ و میش اوریال، کل و بز حیوانهای سمدار منطقه هستند که طعمه اصلی پلنگ ایرانی را تأمین میکنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان قوچان اضافه کرد: کفتار راه راه، گرگ خاکستری، روباه و شغال از دیگرگونههای حاضر در مناط تحت پوشش این شهرستان است، در بخش پرندگان هم گونههای مهمی همچون بالابان، بحری، ترلان، دلیجه، عقاب طلایی، انواع سارگپه، انواع لاشخور همچون هما، کرکس معمولی، کرکس سیاه و کرکس مصری در منطقه وجود دارند.
وی با اشاره به فعالیت شکارچیان غیرمجاز در سطح شهرستان قوچان، تصریح کرد: این افراد سودجو اقداماتی برای زندهگیری پرندگان شکاری و فروش آن به کشورهای حاشیه خلیجفارس انجام میدهند که در مواردی شناسایی و با این متخلفان برخورد شده است.
اصلاحی تأکید کرد: پرنده شکاری که از محیطزیست خارج میشود صدمه زیادی را به بسیاری از حوزهها همچون کشاورزی وارد میکند و عملا منجر به ناقص سازی چرخه طبیعی میشود.
وی ورود و خروج دام به عرصههای طبیعی را یکی از معضلات شهرستان قوچان دانست و افزود: دامداران باید در استفاده از مراتعی که در اختیار دارند دقت بیشتری داشته و برای جلوگیری از انتقال بیماریها بین حیوانات حیاتوحش و گونههای اهلی واکسیناسیون دام را به موقع انجام دهند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان قوچان اضافه کرد: سگهای گله در کنار سگهای ولگرد میتوانند به دلیل بروز بیماری و انتقال آن به مناطق تحت پوشش آسیب وارد کنند و موجب مرگ برههای تازه متولد شده قوچ و میش و بزغالههای کل و بز میشوند.
وی در ادامه حفاظت از محیطزیست را با توجه به اصل ۵۵ قانون اساسی وظیفه همگانی دانست و گفت: سال گذشته ۷۷ فقره پرونده در راستای پیشگیری و دستگیری متخلفین و شکارچیان غیرمجاز به دستگاه قضایی ارجاع شد.
وی اظهار کرد: این پروندهها شامل ۹ فقره شکار غیرمجاز، ۳۸ فقره تألیف غیرمجاز دام،۲ فقره تخریب مرتع،۱۱ فقره مربوط به آلودگی و تخلیه پساب و پسماند و ۵ فقره شروع به شکار بوده است که ۱۰۲ نفر در رابطه با این پروندهها دستگیر و ۵ قبضه سلاح مجاز و ۴ قبضه اسلحه غیرمجاز از متخلفین کشف و ضبط شده است.
وی افزود: در موارد ذکر شده لاشه ۶ رأس قوچ و میش و یک گراز، یک پرنده شکاری، ۶ قطعه ماهی و ۳۸ قطعه شامل پرندگانی همچون سهره وحشی، مینا، چکاوک، کبک و... از متخلفان کشف و ضبط شده است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان قوچان با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۲۶ فقره پرونده تخلف کشف و ارجاع شده است، گفت: این موارد شامل یک فقره شکار غیرمجاز، ۲۲ فقره تعلیف غیرمجاز، یک فقره در حوزه پسماند و نخاله ساختمانی، یک فقره شروع به شکار و یک فقره صید غیرمجاز ماهی بوده است که ۳۹ نفر هم در این رابطه دستگیر و یک قبضه اسلحه مجاز نیز کشف شده است.
انتهای پیام