به گزارش ایسنا، محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: یکی از اتفاقات بزرگ که امروز با افتخار میتوانیم از آن نام ببریم تحولاتی است که در عرصه بهداشت و درمان کشور اتفاق افتاده است. بسیاری از فارغالتحصیلان در رشتههای گوناگون دارای تخصص و فوق تخصص هستند.
وی افزود: اوایل انقلاب خیلی از رشتههای تخصصی را نداشتیم و معمولاً پزشکانی که میخواستند در گرایشهای مختلف پزشکی متخصص شوند نمیتوانستند در داخل کشور تخصص بگیرند اما هماکنون تقریبا برای همه رشتههای پزشکی دنیا دوره تخصصی و فوق تخصصی داریم.
رئیس فرهنگستان علوم گفت: در حال حاضر شاهد خدمات درجه یک در عرصه بهداشت و درمان را از سوی پزشکان و متخصصان و دانشمندان هستیم که میتوانند آموزش بدهند و پژوهش و کار تحقیقاتی انجام دهند بنابراین ظرفیتهای ما به مراتب از دههها شصت و هفتاد در زیرساختهای پزشکی کشور پیشرفت کرده است.
مخبر دزفولی با بیان اینکه تأکید رئیسجمهور شهید به این بود که همه چیز را بند به بودجه و مسائل مرتبط با مسائل اعتبار نکنید، ادامه داد: ظرفیتهای بسیار زیادی داریم که از آنها استفاده نمیکنیم. آیتالله
رئیسی در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی که مربوط به افزایش ظرفیت پزشکی بود، وقتی مسئولان وزارت بهداشت گزارش دادند و مخالفت یا ملاحظات خودشان را در مورد افزایش ظرفیت مطرح کردند، ایشان تأکید کردند که اگر مشکلی هست باید به دولت آورده شود و در آنجا آن را حل کنیم.
وی افزود: ما اگر گرفتار بودجه هستیم مسئولان باید آن را حل کنند تا مشکل حل شوند، ممکن است بعضی بگویند، برخی از موارد تأمین نشده است، پس همه باید کمک کنیم که حل شوند.
رئیس فرهنگستان علوم بیان کرد: یک راهبرد بسیار حیاتی کشور که تأمین سلامت برای آحاد جامعه با هدف عدالت است که یکی از شعارهای محوری مرحوم شهید آیتالله رئیسی عدالتمحوریشدن بود و بحث عدالت فقط در زمینههای اقتصادی نیست، برخورداری همه آحاد مردم از آب آشامیدنی سالم، دسترسی به غذای سالم، دسترسی به پزشک، دسترسی به مسائل و خدمات بهداشت و درمان عادلانه است و این توقع معقول و منطقی است که باید اتفاق بیفتد.
مخبر دزفولی ادامه داد: این راهبردی است که رئیس جمهور پای آن ایستاد و در همه جلسات از آن دفاع کرد. اگر کمبودی هم وجود دارد باید کمک کنیم که این کمبودها جبران شود. ایشان سفرهای استانی فراوانی داشتند، یکی از جاهایی که در هر سفر استانی تأکید داشتند مورد بازدید قرار دهند و از نزدیک آشنا بشوند، محرومترین مناطق بود و یکی از درخواستهای مستمر در هر کدام از این بخشها عدم دسترسی به خدمات بهداشت و درمان بود که امیدواریم با این ظرفیتسازیهای جدیدی که انجام میگیرد و با اولویتگذاری برای پذیرش در مناطق محروم و کمتر برخوردار این مشکل به طور کامل برطرف شود.
به گزارش روابط عمومی فرهنگستان علوم، وی عنوان کرد: اگر پشتیبانی، اهتمام، تأکید و قاطعیت شهید آیت الله رئیسی با عنوان رئیس دولت نبود این تحول و این تحرک اتفاق نمیافتاد. تقاضا میکنم این مسیر را به همراهی یکدیگر ادامه دهیم تا در آینده در خدمات بهداشت و درمان جز بهترینها باشیم چراکه متخصصانی داریم که در سطح جهانی میدرخشند و میتوانند کارهای بسیار برجسته بهداشتی و درمانی انجام بدهند.
انتهای پیام