/گزارش/

لطفاً کارت به کارت کنید!

مدتی است هنگام خرید در برخی صنوف خراسان شمالی با جمله لطفا کارت به کارت کنید یا پول نقد بدهید، مواجه می‌شویم؛ اما همراه داشتن پول نقد و استفاده نکردن از کارت‌های بانکی برای مردم مشکل‌ساز شده است.

وقتی به برخی فروشگاه‌های شهر بجنورد وارد می‌شویم با دو - سه دستگاه کارت‌خوان قرار داده‌شده روی پیشخوان مواجه می‌شویم که از سالم بودن آن‌ها اطمینان داریم، اما زمان پرداخت، صاحب فروشگاه از کشیدن کارت بانکی با بهانه‌های مختلف امتناع می‌کند و از مشتری درخواست پول نقد یا کارت به کارت می‌کند.

تعدادی از فروشندگان می‌گویند دستگاه کارت‌خوان خراب است، اما برخی نیز صادق هستند و می‌گویند اگر از این دستگاه استفاده شود، مالیات باید پرداخت کنم، این شرایط تبدیل به معضل شده و مردم نمی‌دانند کارت‌ها را کنار بگذارند و دوباره پول نقد با خود حمل کنند یا می‌توانند از کارت بانک استفاده کنند.

پاس دادن مشتری‌ها به دستگاه‌های عابر بانک یا همراه بانک

یکی از شهروندان بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: برای خریدن دستگیره در کمد دیواری به فروشگاه ابزار و یراق مراجعه کردم، بعد از کلی وقت گذاشتن برای پیدا کردن دستگیره، هنگام خرید کارت خود را تحویل فروشنده دادم، اما او از گرفتن کارت خودداری کرد و گفت پول نقد پرداخت کنید!

وی افزود: من پول نقد نداشتم، آدرس نزدیک‌ترین دستگاه عابر بانک را به من نشان داد، اما امکان برداشت پول از آن دستگاه هم وجود نداشت. بعد از برگشت به فروشگاه و توضیح مطلب، باز هم فروشنده با وجود اینکه سه دستگاه کارت‌خوان روی میز داشت، کارت نکشید و من هم از خرید کردن از آن فروشگاه منصرف شدم.

یکی دیگر از شهروندان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: به یکی از بوتیک‌های شهر برای خرید رفته بودم که بعد از انتخاب، قصد کشیدن کارت را داشتم که فروشنده از من سوال کرد، همراه بانک ندارید؟ با همراه بانک پرداخت کنید. من همراه بانک نداشتم و فروشنده مجبور شد از کارت‌خوان فروشگاه استفاده کند.

قرار گرفتن مردم بر سر دوراهی برای استفاده از کارت بانکی یا پول نقد

یکی دیگر از شهروندان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا توضیح داد: به مطب یکی از پزشک‌ها مراجعه کرده بودم، منشی پزشک مبلغ ویزیت را از طریق دستگاه عابر بانک گرفت، اما پزشک آمپولی را تجویز کرده بود که مبلغ تزریق آن ۴۰۰ هزار تومان می‌شد و منشی از کشیدن کارت برای تزریق آمپول از دستگاه کارت‌خوان امتناع کرد و برگه‌ای را که شماره کارت پزشک روی آن نوشته شده بود، به من داد و گفت از عابر بانک مبلغ را کارت به کارت کنید.

وی ادامه داد: از منشی درخواست کردم که مبلغ را از طریق دستگاه کارت‌خوان پرداخت کنم، اما او اجازه نداد و گفت ممکن است پرداخت با این دستگاه اشتباه شود؛ اما چطور می‌شود که پرداخت ویزیت با دستگاه کارت‌خوان اشتباه نمی‌شود اما پرداخت مبلغ آمپول اشتباه می‌شود؟!

این شهروند تصریح کرد: این مشکل در تاکسی‌ها هم دیده می‌شود، تعدادی از تاکسی‌ها با وجود اینکه دستگاه کارت‌خوان دارند، مسافر را جلوی دستگاه عابر بانک پیاده می‌کنند تا مسافر مبلغ کرایه را کارت به کارت یا پول نقد از دستگاه برداشت کند. یک راننده تاکسی گفت، پول نقد ندارم تا باقی‌مانده پول را پرداخت کنم، اگر کارت عابر بانک دارید، کارت بدهید یکی دیگر با وجود اینکه دستگاه کارت‌خوان دارد، گفت دستگاه ندارم و در این میان مردم نمی‌دانند چه کنند، پول نقد را کنار بگذارند یا کارت‌های بانک را.

ثبت ۲۳۰ گزارش مردمی در سامانه سوت‌زنی

قهرمانلو، مدیرکل امور مالیاتی خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: فروشگاه‌های صنفی، مطب و ... که در آن‌ها دستگاه کارت‌خوان وجود دارد، اما از آن استفاده نمی‌کنند به‌دلیل پرداخت نکردن مالیات است. اگر مردم با چنین درخواست‌هایی مواجه شدند می‌توانند با شماره تلفن ۱۵۲۶ تماس بگیرند و تخلف را اطلاع دهند یا حضوری مراجعه کنند یا از طریق سامانه سوت‌زنی این فرار مالیاتی را گزارش دهند.

وی تاکید کرد: گزارش‌های مردمی در این زمینه ثبت می‌شود و توسط همکاران اداره مالیات رسیدگی و اقدامات قانونی در صورت مشاهده تخلف اعمال می‌شود.

وی ادامه داد: حدود ۲۳۰ گزارش مردمی در ارتباط با این تخلف توسط مردم خراسان شمالی در سامانه سوت‌زنی ثبت شده بود که به آنها رسیدگی شد.

قهرمانلو بیان کرد: افرادی که دستگاه کارت‌خوان دارند، اما از آن استفاده نمی‌کنند، مشمول معافیت‌های مالیاتی هم نخواهند شد و فرم تبصره ۱۰۰ که از طریق آن اقدامات تشویقی مالیاتی اعمال می‌شود، برای آن‌ها ارائه نمی‌شود. از سوی دیگر، یکی از مهمترین راه‌هایی که بانک مرکزی فرارهای مالیاتی را رصد می‌کند، از طریق تراکنش‌های بانکی است و بیشتر رقم‌های درشت از این طریق شناسایی می‌شود و در خراسان شمالی، یکی از فرارهای مالیاتی که رقم زیادی داشت، از این طریق شناسایی و مبالغ مالیات به‌طور کامل گرفته شد.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان شمالی افزود: در سال ۱۴۰۲ میزان عوارض توزیعی ۳۰۱ میلیارد تومان بود که از این مقدار ۱۷۶ میلیارد تومان بین مناطق شهری، ۱۱۸ میلیارد تومان میان دهیاری، دو میلیارد تومان در مناطق بدون دهیاری و چهار میلیارد تومان در مناطق عشایری توزیع شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403031912060
  • خبرنگار : 50046