ابراهیم جلیلی در گفتو گو با ایسنا، افزود: در سال گذشته هنرمندان صنایعدستی ملایر توانستند هفت مهر اصالت ملی صنایعدستی در رشتههای ساخت قفلهای سنتی سعید طلایی، مهران رشیدی، منصور زرینی و بهروز کلهر در زمینه ساخت سازهای سنتی، فائزه امیری در زمینه منبت ریز و میثم عباسی در سراجی سنتی بدست بیاورند.
وی ادامه داد: امسال ۲۰ خرداد، به مناسبت روز جهانی صنایعدستی برنامههای متنوعی در نظر گرفته شده است که میتوان به برگزاری نمایشگاه صنایعدستی در سرای فرهنگ و هنر شهرداری، نشست تخصصی و تجلیل از هنرمندان و پیشکسوتان صنایعدستی، بازدید از کارگاههای صنایعدستی سنتی در روستاهای کم برخوردار، افتتاح کارگاههای صنایع دستی، ورک شاپ صنایع دستی در موزه لطفعلیان، نشست تخصصی در خصوص آشنایی با قوانین و چالشهای صادرات محصولات صنایعدستی، کارگاه یک روزه سفالگری و نقاشی روی سفال مخصوص کودکان، شرکت هنرمندان منبت کار ملایر در برنامه هموطنز از شبکه دو سیما اشاره کرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: صنایعدستی پس از جنگ جهانی دوم با محتوای هنری و فرهنگی، مورد توجه کشورهای پیشرفته قرار گرفت. در دهم ژوئن ۱۹۶۴ میلادی نخستین همایش جهانی با شرکت مسئولان اجرایی، استادان دانشگاه، هنرمندان و صنعتگران بیش از ۴۰ کشور جهان، در نیویورک برگزار و در قطعنامه پایانی آن همایش، تأسیس «شورای جهانی صنایع دستی»، به عنوان نهاد وابسته به یونسکو تصویب و سالروز تأسیس این همایش، به عنوان «روز جهانی صنایع دستی» نامگذاری شد.
رئیس میراث فرهنگی ملایر با بیان اینکه آثار صنایعدستی مجموعهای است که بهوسیله مواد اولیه بومی با دست و ابزار مورد نیاز ساخته میشود، گفت: هنرهای دستی هر کشوری نسل به نسل منتقل شده تا به امروز رسیده و به نسلهای بعدی نیز انتقال مییابد.
جلیلی افزود: ساختن صنایع دستی ریشه در تاریخ دارد و نمیشود برای پیدایش آن تاریخ دقیقی را مشخص کرد اما به مرور زمان اشیا ساده شکلهای پیچیدهتر و زیباتری به خود گرفتهاند، صنایعدستی فقط برای خرید و فروش نیستند، بلکه میتوانیم با آنها فرهنگ و تمدن را مبادله کنیم.
وی با بیان اینکه با راهاندازی شورای جهانی صنایع دستی، صنایع دستی به صورت بخشی از حیات فرهنگی- اقتصادی ملتها، مورد توجه قرار گرفت، اظهار کرد: ایران، از سال ۱۳۴۷ شمسی از طریق سازمان صنایع دستی کشور، به عضویت این شورا درآمد و در مجمع آسیا و اقیانوسیه آن، مشغول فعالیت شد. این شورا، در ابتدا با شمار محدودی از اعضا کار خود را آغاز کرد.
رئیس میراث فرهنگی ملایر با بیان اینکه هماکنون، ۹۰ کشور جهان را تحت پوشش دارد و دبیرخانه آن در شهر آمستردام هلند قرار دارد، اظهارکرد: ملایر در ۲۹ فروردین سال ۱۳۹۶ به عنوان شهر ملی منبت به ثبت رسید و در ۹ دی سال ۱۳۹۸ با تائید شورای صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه موفق به کسب عنوان شهر جهانی مبلمان منبت شد و اکنون جزو ۱۴ شهر و روستاهای جهانی صنایعدستی در کشور است.
انتهای پیام