مهدی پورصادق با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، با اشاره به وضعیت شهر هشترود در سالهای گذشته، اظهار کرد: با توجه به شرایط نامطلوب شهر هشترود در ۶ سال پیش، فعالیت و ایجاد عملکردهای مثبت شهری بسیار سخت بود و نیاز به برنامه ریزی خوب در امر بودجه بندی و خدمات رسانی به ویژه در بخش حمل و نقل و عمرانی داشتیم.
وی افزود: معابر شهر هشترود بسیار محدود بوده و در این شهر کوچک، ترافیک زیاد بود و مردم در سفرهای درون شهری بسیار سرگردان میشدند. معابر جایگزین برای معابر اصلی نداشتیم و نیاز به افزایش درآمد بود.
وی با اشاره به اینکه پنج سال پیش وارد مسند شهرداری هشترود شده است، ادامه داد: بر اساس سیاستهای شورای شهر هشترود، برنامه ریزی بر روی پروژههای عمرانی با اولویت حمل و نقل و زیرساختهای شهری شکل گرفت و در طول ۲.۵ سال گذشته، پروژههای خوبی به خصوص در امر معبرگشایی و تعریضها به مرحله بهره برداری رسید.
پورصادق با بیان اینکه سه معبر مهم به طول ۲ هزار و ۵۰۰ متر برای گرهگشایی در سطح شهر هشترود اجرایی شده است، اظهار کرد: یکسری برنامهها در تداوم سیاستهای شورای شهر در سال جاری نیز تدوین و کارها شروع شده و تلاش میکنیم تا تعدادی مگاپروژه را به مرحله اجرایی برسانیم.
وی در خصوص بدهیهای شهرداری در دوران تحویل، افزود: شهرداری یکی از مجموعههایی است که در تمامی دورانها بدهی دارد و بر اساس پیش بینی بودجه، احتمال تحقق درآمد و احتمال افزایش قیمت در پروژه وجود دارد.
وی ادامه داد: تیرماه سال ۹۸ که به شهرداری آمدم، بودجه شهرداری ۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بود که این رقم در سال جاری ۱۰ برابر شده و به نزدیک ۹۰ میلیارد تومان رسیده ولی هنوز هم برای شهر هشترود کم است.
شهردار هشترود با بیان اینکه با تقویت درآمدهای پایدار شهرداری امکان افزایش بودجه سالهای آتی وجود دارد، گفت: شهرداری، چند حوزه درآمدی دارد که عوارض نوسازی و عوارض خودرو جزو حوزههای درآمد پایدار محسوب میشود.
وی افزود: قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداریها در سال ۱۴۰۱ تدوین و مصوب شده و بر اساس آن، یکسری ظرفیتهای جدید در حوزه عوارض و سرمایه گذاری به شهرداری اجازه داده شده تا درآمدهای خود را محقق سازد.
وی با بیان اینکه معضل تمامی شهرداریها در پرداخت عوارض نوسازی است، ادامه داد: پرداخت عوارض نوسازی، ضمانت اجرایی خوبی ندارد و برخی از شهروندان تا کارشان به شهرداری نیفتد، معمولا برای پرداخت پیشقدم نمیشوند اما رفته رفته این احساس در شهر حاکم میشود که پرداختیهای شهروندان برای خود شهروندان و شهر هزینه میشود. شهرداری از معدود سازمانهایی است که دریافتی مردم را برای خود مردم هزینه میکند.
پورصادق خاطرنشان کرد: در راستای اجرای یکسری پروژههای مدیریت شهری، مشارکت مردم در اجرای پروژهها افزایش یافته و میزان صدور پروانهها نیز سالانه ۱۰ الی ۲۰ درصد رشد یافته است که نشاندهنده رضایت مردم و تغییر تفکر مردم برای مهاجر پذیر شدن شهر است و با تداوم این روند در آینده، شاهد افزایش جمعیت خواهیم بود.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف شهرداری، بیشتر کردن هزینههای عمرانی در مقابل هزینههای جاری است، افزود: سال جاری بالغ بر ۶۶ درصد از بودجه شهرداری به پروژههای عمرانی تخصیص یافته است.
وی از عقد قرارداد پیمانکار برای پروژه زیرگذر شهید بهشتی با هزینه ۲۰۰ میلیارد ریال جهت اجرایی شدن پروژه اتصال ورودی ضلع شرقی تا غربی شهر هشترود، گفت: بهسازی یکی از پارکهای بلاتکلیف شهر در سال ۱۴۰۱ انجام گرفت و پارک دیگری در مجاورت دانشگاه پیام نور احداث شد. طرح مطالعاتی پارک بزرگ شهر با نزدیک به ۱۳ هکتار مساحت نیز انجام گرفته و برای فاز اول آن ۲۷۰ میلیارد ریال برآورد هزینه شده که با تصویب شورای شهر از طریق سازمان همیاری شهرداریها در حال عقد قرارداد و اجرا است و در یک ماه آینده شروع میشود.
شهردار هشترود با اشاره به ساماندهی مسیرهای شهری هشترود، گفت: پروژههای فرهنگی ورزشی با هدف حمایت از ورزش همگانی در سطح شهر اجرا میشود. درآمد شهرداری در حد تیمداری نیست اما سعی میکنیم تا حد امکان، فضاهای ورزشی و دستگاههای مربوطه را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای برگزاری مراسمات بزرگداشت مشاهیر عرصههای فرهنگی و ورزشی این شهر، افزود: متولی ورزش نیستیم اما خود را در کنار ورزش میدانیم.
وی با اشاره به ظرفیت گردشگری این شهر نیز اظهار کرد: قلعه ضحاک خارج از حوزه شهرداری هشترود است اما یک ظرفیت بسیار بزرگی به حساب میآید که تا امروز از آن بهره گیری نشده و در این راستا برنامههایی برای رونق بخشی به گردشگری شهر در صورت توافق با میراث فرهنگی برای این مکان تاریخی عملیاتی خواهیم کرد.
پورصادق ادامه داد: شهرداریها یک مجموعه مظلوم هستند که سه وظیفه درآمدزایی، برنامه ریزی و خدمات رسانی را به تنهایی انجام میدهند.
وی افزود: خدمات شهرداری در مقابل دید مستقیم مردم و در خط مقدم نهضت خدمت رسانی شهروندان قرار دارد. مردم، پروژههای شهرداری را مشاهده کرده و رضایتمندی شهروندان بر اساس عملکرد آنها است. شهرداری هرچقدر که خوب کار کند، رضایتمندی مردم از نظام بیشتر خواهد شد. شهرداری حتی در برخی موارد، متولی کارها نیست اما انتظارات مردم از آن زیاد است.
شهردار هشترود با اشاره به فعالیتهای جهاددانشگاهی نیز گفت: شهرداری هشترود بیشتر با فعالیتهای آموزشی جهاددانشگاهی آشنا شده و از این طریق ارتباط دارد اما لازم است تا در تمامی عرصهها از ظرفیت این نهاد بهره برد.
انتهای پیام