فرماندار اعلام کرد

چاه‌های کشاورزی رفسنجان با نصب پنل خورشیدی از طرح مدیریت‌ بار معاف می‌شوند

فرماندار رفسنجان گفت: صاحبان چاه‌های کشاورزی که برای تولید برق پنل خورشیدی نصب کنند، از اجرای طرح مدیریت اوج بار در تابستان در بخش کشاورزی معاف می‌شوند.

حسین رضایی شامگاه ۱۸ خردادماه در جلسه برنامه‌ریزی مدیریت مصرف برق رفسنجان اظهار کرد: ناترازی برق و کمبود آن در کشور وجود دارد و دغدغه‌ای است که گریبانگیر کشاورزان هم شده و باید در این مورد راه چاره‌ای داشته باشیم تا بیشتر از این کشاورزان دچار خسارت نشوند.

وی گفت: ۳۵ درصد محصول سال گذشته پسته در این شهرستان دچار پوکی شد که ۲۰ درصد آن معادل ۲۰ هزار تن بر اثر خاموشی برق موتورپمپ‌های کشاورزی بود.

رضایی افزود: برای کمک به کشاورزان در این زمینه مکاتباتی با استانداری کرمان و وزارت نیرو انجام و مقرر شد در کنار اجرای طرح پنل‌های خورشیدی در بخش صنعت؛ بخش کشاورزی هم دیده شود و کشاورزان هم بتوانند با نصب پنل‌های خورشیدی ضمن جلوگیری از خاموشی برق تابستانه، به درآمدزایی برسند.

فرماندار رفسنجان گفت: کشاورزان در استان کرمان و رفسنجان در زمینه ارزآوری از ناحیه صادارت محصولات کشاورزی رتبه اول کشور و نیز رتبه دوم تولید محصولات کشاورزی را به دست آورده‌اند و بایستی به نیازهای آنها توجه ویژه شود.

رضایی با اشاره به وجود ۱۰۰۰ حلقه چاه کشاورزی در شهرستان رفسنجان ادامه داد: چندی پیش در سفر معاون وزیر نیرو به رفسنجان این مصوبه و بخشنامه نصب پنل‌های خورشیدی در محل اراضی کشاورزی اعلام شد و دانشگاه ولی‌عصر(عج) هم به صورت علمی پای کار آمده و با انجام تحقیقات لازم ۱۰ چاه‌موتور کشاورزی به صورت پایلوت انتخاب خواهند شد تا طرح نیروگاه خورشیدی اجرایی شود که در منطقه نوق در یکی از این چاه‌ها پنل‌ها نصب شده و در آینده نزدیک ترانس برق هم نصب خواهد شد.

وی تصریح کرد: ۱۰۰۰ حلقه چاه کشاورزی در رفسنجان وجود دارد که بیش از ۸۰ هزار هکتار باغ را آبیاری می‌کنند لذا زندگی و درآمد بیش از ۵۰ هزار نفر به طور مستقیم با کشاورزی پسته ارتباط دارد و باید در حوزه کاهش خاموشی برق چاه‌موتورها کمک حال آنها باشیم و از ضرر و زیان آن ها جلوگیری کنیم.

نصب ۱۰۰۰ سیستم و پنل خورشیدی انشعابی در استان کرمان

مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان نیز در این نشست گفت: استان کرمان در زمینه اجرای نیروگاه خورشیدی به‌خصوص نیروگاه‌های انشعابی رتبه یک کشور را داراست.

محمد سلیمانی افزود: البته در نصب پنل‌های خورشیدی با تدابیر جدید امیدواریم عقب افتادگی‌های قبلی جبران شود تا به تولید قابل قبولی از برق برسیم و ناترازی‌ها را به حداقل  برسانیم.

وی بیان کرد: ۱۰۰۰ سیستم و پنل خورشیدی انشعابی در استان کرمان نصب شده و در حال فعالیت است. ما نیز نظارت کافی در حوزه کیفیت این سیستم‌ها را داریم تا متقاضیان با زیان مواجه نشوند. 

وی ادامه داد: امسال در صرفه‌جویی بخش خانگی مشوق‌های کم مصرفی را اعمال خواهیم کرد؛ گفت: از سال ۱۴۰۱ سیاست هایی در سطح ملی در جهت مدیریت مصرف برق و رفع ناترازی برق انجام و مقرر شد که در بخش خانگی قطعی‌ها به صفر برسد.

به گفته وی، در این خصوص مدیریت بخش اداری و عمومی بخش های دولتی یعنی ادارات و بانک‌ها هم در برنامه قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان با اشاره به اینکه ۴۰ میلیون اشتراک برق در کشور وجود دارد، گفت: قطعاً همه تلاش ما این است که با مدیریت مصرف، کمترین تبعات را در تابستان به خصوص در بخش کشاورزی داشته باشیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1403031911882
  • خبرنگار : 50188