جواد قناعت امروز پنجشنبه ۱۷ خرداد در کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در استان، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم بحث تولید است و اگر در این کمیسیونها میخواهیم تصمیماتی را بگیریم، یا محدودیتهایی ایجاد کنیم باید دقت کرد که بر روند تولید یا توسعه استان خدشهای وارد نشود.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور شهید مبنی بر اینکه تولید محور اقتصاد مقاومتی است، افزود: تولید موجب میشود اقتصاد کشور مقاوم شده و بتواند در مقابل تکانههای اقتصادی که در عرصههای بینالمللی اتفاق میافتد، مقاومت داشته باشد و از این تکانهها تأثیر نگیرد، این است به همین دلیل باید به موضوع تولید و توسعه بیشتر بپردازیم.
استاندار با تأکید بر اینکه این جلسه برای جلوگیری از انحرافات در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و نباید با اتخاد تصمیم و مصوبهای جلوی تولید را بگیریم، تصریح کرد: فرآیند مبارزه با قاچاق، نباید مانع و خللی در زمینه تولید ایجاد کند و تمام اقدامات ما باید هدفمند باشد و در اتخاذ تصمیمات همه جوانب کار در نظر گرفته شود.
قناعت ادامه داد: باید انعطافهای لازم را در موضوعات خاص و کلیدی مبارزه با قاچاق کالا و ارز مدنظر داشته باشیم تا در امر تولید مانع و خللی ایجاد نشود.
وی از تولید به عنوان امری مقدس یاد کرد که زیربنا و اساس اقتصاد بوده و توسعه کشور به آن وابسته است و متذکر شد: اگر جایی محدودیت و مانعی ایجاد میشود، بحث حمایت و توسعه تولید مطرح است.
استاندار به تعیین تکلیف ۸۰ هزار میلیارد تومان کالا در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: تا قبل از استقرار دولت سیزدهم شاهد انباشت کالاهای قاچاق و متروکه در انبارهای سازمان تملیکی بودیم و ۱۰ تا ۲۰ سال این پروندهها بلاتکلیف مانده بود اما خوشبختانه در دولت سیزدهم شاهد اتفاقات خوبی در زمینه کاهش این پروندهها هستیم.
قناعت با بیان اینکه شاهد تعامل خوب و اثرگذاری در تعیین تکلیف کالاهای موجود هستیم، گفت: این تعامل در سایه همکاری قوه قضاییه و مجریه شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه تمرکز نامگذاریهای سال توسط رهبر معظم انقلاب بر تولید داخلی است، اظهار داشت: یکی از الزامات مهم اجرایی شدن جهش تولید در کشور مبارزه مؤثر با قاچاق کالا و ارز است که در این زمینه وظایفی در دستورالعملها و قوانین مشخص شده که انتظار میرود مدیران به وظایف خود در این خصوص عمل کنند.
استاندار تأکید کرد: باید تمام تمرکز ما بر تولید داخلی و پروژههای کلان در حال اجرا در سطح استان باشد تا مبادا با یک تصمیم نادرست این پروژهها بر روی زمین بماند.
قناعت افزود: ملاک عمل ما در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز همان قانون مصوب ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۰ است که در این قانون برای بیش از ۳۰ دستگاه اجرایی در امر مبارزه با قاچاق تکلیف مشخص شده و بایستی به وظایف خود عمل کنند.
وی با اشاره به لزوم ارائه گزارش کار دستگاههای متولی استان در امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جلسات آینده کمیسیون، متذکر شد: کارگروههای پنجگانه ذیل کمیسیون هم جلسات کارگروه را به صورت مستمر برگزار کنند و نتایج نیز در جلسه کمیسیون بررسی شده و تصمیمات متناسب با وضعیت موجود اتخاذ شود.
استاندار متذکر شد: بر اساس اعلام پلیس امنیت اقتصادی استان از ابتدای سال جاری تاکنون بیشترین فراوانی قاچاق کالا مربوط به سوخت، دام و مواد خوراکی است که ضمن کاهش این فراوانی باید مراقب باشیم به تولید و پروژهها کلان استان صدمهای وارد نشود.
قناعت افزود: فرمان رهبر معظم انقلاب در مورد مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در تیرماه سال ۱۳۸۱ صادر شده، که نصب العین دستگاههای مرتبط با قاچاق است و براساس آن باید تکالیف خود را به نحو احسن انجام دهند.
به گفته وی؛ فرمان ۹ مادهای رئیسجمهور شهید که خطاب به معاون اول صادر شده نیز ملاک عمل مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
وی تصریح کرد: ۱۲ تیرماه سالروز صدور فرمان رهبر معظم انقلاب در مورد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است لذا انتظار میرود اجرای برنامههای اثربخش و فرهنگی در دستور کار کمیسیون استانی قرار گیرد.
شایان ذکر است؛ در این جلسه مصوب شد در خصوص مشکلات مربوط به تأمین سوخت مورد نیاز در مرز ماهیرود و تأمین سوخت طرحها و پروژههای عمرانی به خصوص برای پیمانکاران حوزه راهسازی، اجرای باند دوم، راه آهن و واحدهای تولیدی و صنعتی و معدنی بزرگ استان جلسهای مشترک با حضور معاونین عمرانی و اقتصادی استانداری، دستگاههای نظارتی و متولی برگزارو نتیجه به کمیسیون اعلام شود.
انتهای پیام