به گزارش ایسنا، حنیف غفاری در یادداشتی در روزنامه جوان با این عنوان نوشت: ارائه طرح آتشبس غزه از سوی جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، مولد منازعات تازهای در کابینه رژیم اشغالگر قدس بوده است. از یک سو، بایدن و نتانیاهو در رسیدن به اهداف سهگانه خود در غزه از جمله آزادی اسرای صهیونیست (بدون انعقاد آتشبس)، اشغال نوار غزه و نابودی حماس ناکام ماندهاند و از سوی دیگر، تشدید جنایات رژیم صهیونیستی و امریکا در رفح، خشم جهانی را در مقیاسی بیسابقه علیه تلآویو و واشینگتن برانگیخته است. نفرت عمومی از صهیونیسم، به اندازهای فراگیر شده که حتی اگر جنگ غزه همین لحظه به پایان برسد، مهار آن از دست جریانهای پنهان و آشکار قدرت در غرب و تلآویو ناممکن خواهد بود. در چنین شرایطی کاخ سفید چارهای جز ارائه طرحی جدید جهت جلوگیری از تشدید دامنه شکست خود و رژیم صهیونیستی نداشته است.
آنچه مسلم است اینکه نتانیاهو دو راه بیشتر پیش رو ندارد؛ اصرار بر ادامه جنگ در رفح و غزه یا توقف جنگ و تن دادن به آتشبس. هر دو انتخاب برای نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس و کابینهاش هزینهساز و هولناک خواهد بود؛ اگر نتانیاهو جنگ را ادامه دهد، دیگر از حمایت قبلی شرکای غربی خود (به صورت مطلق) برخوردار نخواهد بود زیرا برآوردهای اطلاعاتی امریکا و اتحادیه اروپا نشان میدهد که حتی با حمله همهجانبه صهیونیستها به رفح، حماس نابود نمیشود و اسرای صهیونیست نیز تا زمانی که تلآویو امتیازی جدی به حماس و جریان مقاومت ندهد، آزاد نخواهند شد. در چنین شرایطی برخی مقامات امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر قدس تأکید دارند که نتانیاهو چارهای جز پذیرش آتشبس ندارد. در مقابل، پذیرش آتشبس نیز برای نتانیاهو و کابینهاش پرهزینه و بحرانساز خواهد بود. بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونستی تأکید دارد که اگر نتانیاهو به آتشبس تن دهد، از کابینه انصراف میدهد و به این ترتیب، کابینه سقوط خواهد کرد. بن گویر میگوید پذیرش آتشبس به معنای شکست رسمی در برابر حماس و جبهه مقاومت در منطقه خواهد بود. به رغم تبلیغات رسانههای امریکایی و صهیونیستی در خصوص جنگ غزه و ابعاد میدانی آن، بنگویر تأکید دارد که تلآویو نتوانسته در غزه به اهداف حداقلی خود دست پیدا کند و پذیرش آتشبس، به این شکست میدانی رسمیت خواهد بخشید.
صورت مسئله مشخص است؛ نتانیاهو در دوراهی «شکست – شکست» گرفتار شده و هر گزینه که انتخاب کند، برای وی هزینههای جبران ناپذیری خواهد داشت. همانگونه که بارها تأکید شده، شکست رسمی رژیم اشغالگر قدس در همان روز هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳، یعنی زمان وقوع عملیات طوفان الاقصی رقم خورد و از همان زمان، محرز بود که تلآویو، واشینگتن و حامیان اروپایی رژیم اشغالگر و کودککش صهیونیستی قدرت تغییر معادله شکست را نخواهند داشت. اکنون این مسئله برای افکار عمومی منطقه و دنیا ملموستر شده است. حتی انحلال کابینه رژیم اشغالگر قدس، پیوستن نتانیاهو به زبالهدان تاریخ و حضور کابینهای جدید در تلآویو، نمیتواند عوارض و تبعات این شکست سرنوشتساز را در اراضی اشغالی مهار یا حتی کمرنگ کند.
انتهای پیام