دکتر رضا پناهی، مدیر آموزش و توسعه مرکز ملی مغز در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه این مرکز هدف توسعه سلامت مغز را دنبال میکند، گفت: دنیای امروزه دنیایی است که به سمت استفاده از ابزارها و تکنولوژیهای جدید برای حوزه سلامت در حرکت است، به گونهای که در کشورهای دیگر تحریک غیر تهاجمی مغز با استفاده از امواج الکتریکی یا امواج مغناطیسی و یا واقعیت مجازی را مطرح کردهاند.
وی با بیان اینکه اینها مواردی است که سالها تحقیقات روی آنها صورت گرفته و کاربردهای درمانی یافتهاند، اظهار کرد: در کشور به بخشی از این تکنولوژیها دسترسی داریم و حتی استفاده بالین هم یافته است، ولی محدودیت برای استفاده از این ابزارها نیز وجود دارد. از این رو مرکز ملی مغز راهاندازی شد تا در ابتدا این نوع فناوریها را توسعه یابد و در این مسیر فناوریهای عصبی مانند تحریک مغزی، واقعیت مجازی را توسعه دهیم و در گام دوم اقدام به کاربردی کردن این فناوریها خواهد شد.
مدیر آموزش و توسعه مرکز ملی مغز یادآور شد: اتفاق مهمی که قرار است در این مرکز رخ دهد، این است که فناوریهای تولید شده در حوزه سلامت مغز، روی انسان به درستی عمل کند و فرآیند تحقیقاتی آن نیز در این مرکز اجرایی میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه مرکز مغز یک مرکز ملی است، گفت: این مرکز با حضور بخشهایی چون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه علوم شناختی، دانشگاهها و بهویژه دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان اولین دانشگاهی که ایده راهاندازی این مرکز در آن شکل گرفته و قرار است یک مرکز فرا دانشگاهی و ملی را راهاندازی کنند.
وی در خصوص تفاوت مرکز ملی مغز با آزمایشگاه ملی مغز، توضیح داد: آزمایشگاه ملی مغز یک آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز است که آزمایشگاه در راستای یک هدف خاص یعنی نقشهبرداری مغز است و در این آزمایشگاه توسعه فناوری در حوزه سلامت مغز وجود ندارد و فناوریهای موجود آن ساخت داخل نیست.
به گزارش ایسنا مرکز ملی نوآوری مغز که در بیمارستان فیروزگر تهران راه اندازی می شود، به عنوان یک مرکز تحقیقاتی، آموزشی، درمانی و توانبخشی در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز به صورت کنسرسیومی از دانشگاهها و کادر علمی و آموزشی فعالیت خواهد داشت.
این مرکز در زمینی به مساحت ۱۴۰۰ متر مربع و در پنج طبقه شامل چندین کلینیک، آزمایشگاه های نقشه برداری، شتاب دهنده ها و واحدهای فنی و اداری در حال احداث است و پیش بینی میشود، امسال افتتاح و فعالیت تحقیقاتی، تخصصی ، آموزشی و درمانی خود را آغاز کند.
علاوه بر مرکز ملی مغز، قرار است دو مرکز ملی دیگر در حوزه علوم و فناوری های شناختی در کشور احداث شود. ماهیت اصلی مرکز ملی نوآوری مغز، عملی کردن دیدگاه همکاری های علمی و تحقیقات بینرشته ای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است و این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با تمامی دانشگاه ها همکاری های علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان تخصصی متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران (بیمارستان فیروزگر) در تعامل خواهد بود.
انتهای پیام